Tags

, , ,

Het was niet gepland, maar ineens zat ik met man en zoontje bij deelcafé de Buurman in Hardinxveld. We waren in een showroom voor meubels wezen kijken en hadden honger en dorst. Het is eigenlijk een plekje door en voor dorpsgenoten in Hardinxveld, maar ook als buitenstaander wordt je van harte welkom geheten. De reden dat ik er toch een blog over schrijf is dat ik bij binnenkomst heel erg het Postfabriek-gevoel kreeg. Ik heb er over nagedacht wát dat gevoel dan precies is voor mij?

Deelcafé De Buurman in Hardinxveld

Wat post is, is inmiddels wel een beetje veranderd voor mij. Waar het eerst een fijne hobby was, iets om met mijn handen te doen, leuk om niet alleen rekeningen te krijgen met de post.. is het nu iets wat niet meer weg te denken is uit mijn leven. Zodra ik een beetje van iemand ga houden is mijn éérste impuls om post te maken voor die persoon. Elke enveloppe die ik op de brievenbus doe is er eentje gevuld met liefde. En dát gevoel, dat overal een héleboel liefde in wordt gestoken, kreeg ik ook direct bij Deelcafé de Buurman. Er hangt een bord waar mensen oproepjes konden plaatsen. Aan de ene kant staan er kasten vol spelletjes, aan een andere kant een kast met een breiwerkje erin en de uitnodiging er aan verder te breien. Het café wordt gerund door vrijwilligers en de mensen die ik er zag waren heel uiteenlopend. Aan een tafeltje zat een man te werken aan zijn laptop, aan een ander tafeltje zaten twee oude dametjes thee te drinken, aan een lange tafel zaten twee mannen een werkbespreking te houden en terwijl mijn man en ik een tosti aten, speelde ons zoontje in het aanwezige speelkeukentje. Via het café wordt er geld gestopt in projecten van bewoners van Hardinxveld in het buitenland. Je kunt bij je eigen kopje koffie een extra bakkie kopen voor iemand die het zelf niet kan betalen. Het is een plek om te verbinden, waar iedereen een beetje thuis mag zijn. Elk drankje is een bakkie liefde. Als ik droom van een fysieke Postfabriek, droom ik van een plek als deze. We hopen met onze Postfabriek ook voor iedereen te zijn, een plek waar je inspiratie op kunt doen, kunt verbinden en dat onze blogs lezen als een bakkie liefde. Alles wat we doen voor de fabriek, doen we met ons hart.

Een hele fijne sfeer bij de Buurman. Foto via Deelcafé de Buurman.

In een hoek van deelcafé de Buurman stond een rek met kaarten uit de serie “een bakkie liefde” en de vrouw achter de kassa verklapte me dat de man die aan het werk was op zijn laptop, de ontwerper was van de kaarten. Ik sprak hem aan en hij vertelde de serie kaarten met het woord “tea” erin speciaal voor het café te hebben ontworpen. Van oorsprong was hij fotograaf, maar de kaarten waren iets voor erbij. Ik koos er een aantal uit om voor jullie het gevoel van het café te kunnen delen. Een dag later hadden we met de Postfabriek direct een berichtje van Timon, de ontwerper van de kaarten, dat hij het een leuk gesprekje vond. Wat een hartelijkheid!

Waarom deze plek precies thuis hoort op onze blog weet ik nog niet, maar ik kon het niet laten hem toch te delen met jullie. En mocht je eens in de buurt zijn van Hardinxveld? Stap eens binnen bij de Buurman en ervaar het zelf. Ik vond het er inspirerend en neem de plek mee in mijn hart. En je kunt er dan óók gelijk nog wat ansichtkaartjes kopen! Leuker kan toch niet?

Liefs,
Kim