Tags

, , , , ,

Kaartje van Kevin en Loes

Zoals je in het blog over de post van Chanou kon lezen, is onze grote gestippelde vriend Whiskey op 31 augustus j.l. overleden. In de weken na zijn overlijden hebben we van verschillende mensen hele mooie, lieve post gekregen. Eén van die poststukken wil ik je graag laten horen. Horen? Ja, horen!

Kaartje van Kevin

Het geluidsfragment dat je hierboven kan beluisteren was op 4 september live op radio 3FM. Kevin van Arnhem heeft in zijn show de rubriek Kaartje van Kevin. Daarin biedt hij luisteraars de kans om een kaartje te sturen. Hij hoopt zo meer mensen het bijzondere gevoel van echte post te laten voelen. Loes belde Kevin, omdat ze mij op deze manier wilde opvrolijken.

Ook al stuur je iemand de hele lijst met emoji’s, nog altijd staat dit niet in verhouding met het gevoel dat je veroorzaakt als je iemand een fysiek kaartje stuurt. En om dat gevoel SUPER VAAK op te roepen is er het Kaartje van Kevin!

Kaartje van Loes

Toen ik op 4 september wakker werd, zag ik een berichtje had van Loes. Ze had het bericht rond tien voor twee ‘s nachts verstuurd. Daarin liet ze weten dat ze net op de radio was geweest en dat ik het terug kon luisteren. Toen ik het fragment hoorde, voelde het als een knuffel. Wat een lieve verrassing!

Loes en ik kennen elkaar via Instagram. Al heel wat jaren volg ik haar leven via foto’s en zij het mijne. We delen persoonlijke dingen via foto’s en privé-berichten en soms sturen we post! En hoewel Loes in een heel ander deel van Nederland woont en ik haar nog nooit heb gezien, voelt ze op die momenten toch dichtbij. In het geluidsfragment van de radioshow van Kevin hoorde ik voor het eerst haar stem! Haar woorden vulden de kamer en raakten mij.

Radio-show van Kevin

Ben je benieuwd naar de show van Kevin? Elke maandag t/m vrijdag van 00:00 tot 02:00 kan je hem horen op radio 3FM. In de terugkerende rubriek Kaartje van Kevin luister je mee naar het verhaal achter een kaartje.

Wil je zelf een kaartje van Kevin sturen? Je kan je opgeven in het formulier onder deze oproep. Wie weet horen we jou binnenkort ook op 3FM!

Het kaartje

Het kaartje van Kevin en Loes

Ongeveer een week later viel er een envelop met een onbekend handschrift op de mat. Ik opende de envelop en was verbaasd toen ik de voorkant van de kaart zag.

Tekst in het kaartje van Kevin en Loes

Ik moest lachen om de tekst aan de binnenkant van de kaart. Die kan je op de foto hierboven zien. Het kaartje past inderdaad niet echt bij de gebeurtenis. Maar het is wel een tastbare herinnering aan het lieve gebaar van Loes. Ook al was ze in werkelijkheid kilometers bij me vandaan, toch voelde ze even heel dichtbij.

Het geluidsfragment was geen boodschap in geschreven vorm. Toch had het de magie van post! Ik kon haar boodschap ontvangen, zonder er zelf direct iets mee te hoeven doen. En kon het openen op een moment dat ik er volle aandacht voor had.

We kennen post vooral in de vorm van kaartjes en brieven. Maar moet iets ook geschreven zijn om het post te mogen noemen? Dit hield Kim ook al even bezig. Zij besloot het te onderzoeken en vertelt jullie gauw meer!

Kevin en Loes: bedankt voor jullie kaartje!

Lieve groetjes,

Nienke