Tags

, , , , , , , , , ,

Jaren geleden, rond de periode van de film ‘The Bucket List’, maakte ik samen met een vriendin onze eigen bucket list. Het ging ons toen om de dingen die we wilden doen voor we doodgingen, maar door de jaren heen is het veranderd in de lijst met dingen die we willen doen tijdens ons leven (voor ons een ander soort insteek). We hebben al vele dingen van de lijst gestreept, maar eigenlijk gaat het niet om de dingen die we doen. Het doel van de lijst is dat we open staan, dat we kansen zien, dat we spontaan en impulsief durven zijn en dat we ons niet te druk maken om wat andere mensen daarvan kunnen denken. De lijst is een middel, maar geen doel op zich.

In een winkel in San Francisco kwam ik in een kast een klein hoekje tegen met erin een vlaggetje met de tekst "Beauty can be found in the tiniest of places".

In een winkel in San Francisco kwam ik in een kast een klein hoekje tegen met erin een vlaggetje met de tekst “Beauty can be found in the tiniest of places”.

Het was een willekeurige avond en ik lag al op bed om te gaan slapen. Ik keek nog een beetje op instagram op mijn telefoon toen er een mailtje binnen kwam. Het was de nieuwsbrief van mijn favoriete artiest: Brett Dennen, over zijn nieuwe album en de bijbehorende herfsttour door Amerika. Ik zag dat er een concert zou plaats vinden in San Francisco. Een concert bezoeken van Brett Dennen en naar San Francisco gaan waren beiden punten op mijn lijst. En zo stuurde ik om 23:30 impulsief een whatsappje naar die vriendin met al grappend de vraag of ze mee ging naar een concert van Brett Dennen in San Francisco, omdat we zo meteen twee dingen konden afstrepen. Ze reageerde meteen: “Ja!” En zo gebeurde het dat we op 16 november samen in het vliegtuig stapten naar San Francisco en een gewéldige week hadden daar, waarin ik ook een hoop inspiratie op deed op creatief gebied.

Mijn vriendin stuurde me na afloop een getekende samenvatting van onze vakantie.

Mijn vriendin stuurde me na afloop een getekende samenvatting van onze vakantie.

Voor mij was deze reis een eerste pauze in lange tijd van het gezinsleven en sinds kort ook het werkende leven. En door de impulsiviteit achter het maken van de reis en mijn gezelschap, werd het een weekje vol inspiratie. Natuurlijk hou ik me al jaren bezig met post en zo ken ik in Nederland de meeste winkels en webshops en ook de merken en illustratoren die hier bekend en actief zijn. Wat was het verfrissend om in een andere stad in hele andere winkels te komen en daar werk van ontwerpers te zien wat ik nog niet eerder gezien had.

Zo kwam ik in een pop-up shop dit bijzondere hoekje tegen:
Raredevice9In dit hoekje van Granny Panty Designs vond ik het vooral inspirerend hoe de ontwerper  landkaarten had gebruikt. Zelf gebruik ik ook vaak landkaarten voor mijn post, maar niet op deze manier.

Het absolute hoogtepunt op postgebied was echter het winkeltje Rare Device op Divisadero Street. We kwamen er terecht op de ochtend voor het concert en keken onze ogen uit. Kijk maar eens mee!

Raredevice8

Raredevice11

In het winkeltje waren de prachtigste kaarten, boeken, notitieboekjes en meer leuks te vinden.

Raredevice7

Raredevice5

Raredevice4

Zelf vond ik bijvoorbeeld deze “Tiny messages from the universe” van Emily McDowell een erg leuk idee. Het zijn kleine kaartjes om achter te laten voor andere mensen.

Raredevice6

Ook sommige kaarten vond ik erg inspirerend. Wat kun je met wat kleurgebruik en bijpassende tekst al een leuke kaart maken eigenlijk! (Helaas ben ik van deze kaart de ontwerper vergeten op te schrijven, dus mocht iemand het weten?)
Raredevice10

Uiteraard hebben we er ook van alles gekocht (helaas vergat ik van de buit een foto te maken), waaronder een hele mooie kaart van San Francisco van Noteify die ik diezelfde avond heb laten signeren. Een betere keepsake is er toch niet?
Raredevice2

Natuurlijk is het niet mogelijk even naar San Francisco te vliegen om daar ook te gaan winkelen. Maar je kunt wel rondkijken op de website van Rare Device en zo je eigen inspiratie op doen (helaas is niet alles uit de winkel ook in de webshop te vinden). Ook zijn er een aantal ontwerpers die ik daar zag met een eigen webshop, zoals Little Otsu en Yellow Owl Workshop. En vooral wilde ik toch ook een beetje met jullie delen hoe deze reis mij ook op creatief gebied enorm geïnspireerd heeft. Niet alleen met nieuwe ideeën om uit te voeren, maar ook met een stukje zelfvertrouwen. Je hoeft iets nog niet te kunnen om het toch te gaan doen en het geeft niet als het mislukt. Uiteindelijk ontstaan er soms de mooiste dingen uit de grootste fouten. En neem af en toe de tijd om tot jezelf te komen, om even niets te hoeven en om nieuwe dingen, plaatsen en mensen te ontdekken. En: begin gewoon! Zoals wij vorig jaar gewoon begonnen zijn met de postfabriek zonder precies te weten wat we er mee wilden. En kijk nu eens? Het is al een onmisbaar onderdeel geworden van ons dagelijks leven. En na deze reis heb ik alleen maar meer plannen gekregen voor de toekomst!

Liefs,
Kim