Tags

, , , , , , , , ,

Rollen typemachine inpakpapier

Ken je dat? Iets leuks vinden en er dan het liefste gelijk tien van willen kopen want het zou maar eens op kunnen raken? Inmiddels heb ik geleerd dat ik die tien rollen niet op krijg dus hou ik het maar bij twee omdat dit papier zo mooi is!

Het is een rol inpakpapier van het merk Biri en is te koop bij Vlinders in je Buik. Je betaalt €4,- voor vier meter en het is mooi stevig papier! Misschien heeft de Bruna bij jou in de buurt ook de rollen te koop aangezien ze al bij meerdere Bruna’s gespot zijn. Ze kosten hier €2,25 voor twee meter.

Rol typemachine inpakpapier

Omdat het papier stevig is voor cadeaupapier is het erg geschikt om er gezellige enveloppen van te vouwen, met een mal of gewoon op maat van je post vouwen. Ik heb inmiddels al aardig wat enveloppen van dit papier in de brievenbus gegooid maar je kan er heel simpel hele leuke themapost mee maken en voor verschillende dingen gebruiken!

Extra leuk om tussen je envelop en een stuk folie/zakje confetti te doen!

losse typemachientjesWat ik het allerleukste vind aan dit papier zijn de typemachientjes die je uit kan knippen. Na een avondje knippen had ik een bakje vol losse typemachines. Je kan ze gebruiken om briefpapier te versieren, mee sturen als kadootje of (sluit) stickers van maken!

Het eerste wat ik met het papier deed was natuurlijk een envelop maken maar ook briefpapier mee versieren. Heel simpel met wat leuke kleurtjes washi tape en uitgeknipte typemachientjes. Zoals je kan zien heb je op het simpelste papier al snel een leuk effect door de kleurtjes! Ik maakte bijpassende labels van het papier, voor de stevigheid plakte ik het papier op een gekleurd papiertje. En natuurlijk een zakje met deze mal waar wat leuks in ging om met de brief mee te sturen!

Themapost 2

Het papier is ook erg leuk in combinatie met de naaimachine. Ook hierbij hoef je het allemaal niet te moeilijk maken. Een randje langs de envelop of het cadeauzakje stikken geeft al een leuk effect!

Themapost

Maar ook je briefpapier kan je extra leuk maken met de combinatie van gestikte randjes en de typmachientjes. Ik heb zelf wat randjes uitgeprobeerd en vind zelf de afwisseling juist erg leuk.

Briefpapier
briefpapier (2)

Tip! Je brief op de typemachine tikken maakt je themapost helemaal af!

getypt briefpapier

Sommige illustraties hebben een velletje papier in hun typemachine zitten, waardoor je ze kan beschrijven. Bijvoorbeeld wanneer je ze op een cadeauzakje plakt wat je meestuurt. Heel simpel maar zo leuk! Als je ze voor het briefpapier gebruikt kan je op de witte velletjes ook je brief nummeren!

Cadeauzakje

De typmachientjes zijn natuurlijk ook leuk om zo als label te gebruiken en je brief samen te binden!

labeltje

En als laatste iets waar ik zelf heel blij van word – deze A5 passe-partout kaart. Gemaakt met alleen het papier, wat typemachine stempels en stickertjes.

passe partout kaart

Ben je ook zo weg van dit mooie papier? Mocht je nog leuke ideetjes hebben, laat ze vooral in de reacties achter of stuur een foto!

Liefs, Ruchama