Tags

, , , , , , , , ,

Een tijdje geleden vermeldden we op facebook dat de nieuwe kinderpostzegels uit waren. We kregen reacties dat veel mensen de postzegels niks vonden, te serieus en in elk geval niet geschikt om te gebruiken voor “snailmail”. Vandaag een blogje om te laten zien dat ook deze zegels een basis kunnen vormen voor sfeervolle themapost. Wij zijn van mening dat post niet altijd alleen maar vrolijk/luchtig hoeft te zijn, maar ook serieuzere thema’s het uiterlijk van post kunnen bepalen.

P1050663

Stichting Kinderpostzegel is een goed doel dat zich inzet voor kinderen wereldwijd. Het geld gaat naar projecten waarin de bescherming en ontwikkeling van kinderen centraal staan. Kinderen zelf worden ook zoveel mogelijk betrokken bij de uitvoering van projecten. Elk jaar gaan kinderen in Nederland langs de deuren om postzegels te verkopen. Dit jaar waren de postzegels ontworpen door Anton Corbijn. Het velletje van zes zegels kun je kopen voor €5,64 en bestaat uit zes verschillende zegels, elk gesierd door een foto van een kind. De foto’s zijn gemaakt in Ethiopië en het thema dit jaar was “Laat kinderen leren”.

P1050657

Voor de post die ik heb gemaakt, heb ik echt de kinderpostzegels als uitgangspunt genomen. Ik koos twee zegels (omdat mijn post meestal twee zegels zwaar is, je kunt ook één zegel gebruiken uiteraard) met hetzelfde groen-gele kleurthema. De kleuren van de zegels, het zwart, wit, groen en geel, heb ik als kleurbasis gebruikt voor de post. Door telkens de kleuren te combineren, heb ik geprobeerd er een geheel van te maken. Daarnaast heb ik het thema van de zegels “laat kinderen leren” als basis gebruikt voor de kaartjes. De plaat voor de enveloppe en het kaartje komen uit de Happinez. Het zwart-witte briefpapier heb ik versierd met gele en groene stift. Met twee bijkleurende lintjes en een zelfgemaakt label, heb ik de post bij elkaar gebonden.

P1050658

Natuurlijk is de meeste post vrolijk en luchtig, maar een keer een serieuzer onderwerp misstaat helemaal niet. Zelf vind ik het ook een echte uitdaging om iets wat me op het eerste gezicht niet inspireert toch als uitgangspunt te kiezen voor een themapost. Daarom wilde ik graag laten zien dat zelfs de serieuze kinderpostzegels de basis kunnen vormen voor post!

Liefs,
Kim