Tags

, , , , ,

Zo, dat voelt een beetje onwennig. Normaal schrijft Ruchama de postzegel nieuwtjes blogs altijd, maar in het kader van het verstellen van onze Postfabriek-jasjes, neem ik (Kim) nu de honneurs waar. Het is best gek, dat zoiets dan onwennig voelt, aangezien ik toch ook met véél liefde postzegels koop en gebruik! Waar ik vooral van geniet is om mijn postzegels af te stemmen bij mijn post: qua kleur, qua thema of qua stijl. Ik deed het ooit eens met kinderpostzegels, bijvoorbeeld. Gelijk een mooi bruggetje naar het eerste nieuwtje!

Kinderpostzegels

Ze zijn er weer, de kinderpostzegels! Dit keer zijn het zegels met daarop Jan, Jans en de Kinderen. Zelf las ik de stripboeken als kind helemaal grijs, maar nu als volwassene heb ik er niet zo veel meer mee. Ik zie mezelf de zegels nog niet zo snel gebruiken, maar toen er een zenuwachtig jongetje voor de deur stond met zijn map onder zijn arm, zei ik natúúrlijk ja en kocht de nieuwe zegels. Altijd een uitdaging er weer iets leuks bij te verzinnen aan post!

Met de verkoop van kinderpostzegels wordt er geld ingezameld voor allerlei projecten waar kinderen bij gebaat zijn, zowel in Nederland als in andere landen. Heb je de kinderen aan de deur gemist? Je kunt ook bestellen via de website! Naast postzegels zijn er ook kaartensets en allerlei andere producten te koop.

Wenskaarten met bijpassende postzegels

Gelukkig kunnen we ook altijd rekenen op hulp van onze trouwe lezers, zo tipte Rachel deze leuke kaartenset van PostNL met bijpassende postzegels! Voor €9,95 bestel je vijf wenskaarten met voor elke wenskaart een eigen postzegel, hoe leuk is dat?

Vijf wenskaarten met bijpassende postzegels bij PostNL

Nieuwe uitgiftes PostNL Collect Club

Onze favoriete plek om postzegels te bestellen blijft de Collect Club van PostNL. Er zijn altijd unieke en bijzondere postzegels te vinden en eens per kwartaal krijg je er nog een gratis velletje postzegels bij ook. Zo blijft het postzegels kopen leuk, ondanks de steeds weer stijgende prijs. Nienke kocht een aantal velletjes en zette ze voor jullie op de foto.

Postzegels van Viktor & Rolf (uitgiftedatum: 11 september)

Mooi Nederland: beek & rivierdalen verzamelvel (uitgiftedatum: mei 2017)

Wat ik zelf altijd fijn vind aan bovenstaande postzegelvelletjes is dat de postzegels klein van formaat zijn. Sommige zegels zijn zó groot, vooral op bijv. een ansichtkaart nemen ze veel ruimte in. Ik ben daarom altijd heel blij met zegels die klein zijn, perfect voor een wat subtielere postzegel op je post!

Herfstvogels (uitgiftedatum: 17 september 2017)
De laatste in een vierluik van vogelzegels: de herfstvogels. Niet alleen zijn de zegels zelf práchtig, als je de Cee-app download kun je de zegels scannen en de geluiden die de vogels maken nog horen óók!

Je kunt de wintervogels, lentevogels en zomervogels ook nog steeds bestellen.

Dag van de Postzegel 2017 (uitgiftedatum: 20 oktober 2017)
Niet in het bezit van Nienke, maar wél nieuw zijn de zegels die eraan komen vanwege de dag van de postzegel. Elk jaar weer spannend, want vaak zijn het hele fijne zegels! Ook dit jaar word ik er zelf zeker blij van, vooral door de subtiele en rustige kleuren en uitstraling.

Museum Voorlinden (Uitgiftedatum: juni 2017)
Heerlijk kleurrijk zijn ze en daarom ben ik zelf erg fan van deze zegels, die uitgebracht zijn naar aanleiding van de collectie in een particulier museum in Wassenaar dat geopend is sinds september 2016. Misschien heb je de foto’s van de enorme beelden op de postzegel linksboven al eens voorbij zien komen ergens.

Zegels voor speciale momenten (uitgiftedatum: 27 maart 2017)
Ze zijn er al eventjes, maar deze zegels zijn wat ons betreft echt onmisbaar in je postzegel-collectie. Ontzettend leuk om zo je post helemaal af te maken met een sticker waarvan je bijna niet door hebt dat het ook een postzegel is. De extra stickertjes op het vel maken je post helemaal af.

Postzegelvel KiKa (uitgiftedatum: 5 oktober 2017)
Voor elk velletje van deze schattige berenzegels dat verkocht wordt, gaat er €1,10 naar stichting KiKa. Stichting KiKa zamelt geld in voor onderzoek naar kanker bij kinderen.

Bedreigde Zoogdieren
Op 5 september kwam er weer een paar vellen uit met bedreigde zoogdieren. Hieronder zie je de Bonobo, maar ook nieuw zijn de Grévyzebra, Tasmaanse Duivel, Europese nerts.

En dat was nog niet eens álle nieuws. Kijk vooral zelf ook nog even rond bij Collect Club.

Tot de volgende!

Liefs,
Kim

PS. Je hebt het vast al gelezen dat de postzegelprijs wéér omhoog gaat. Een beetje verdrietig worden we daar wel van want post sturen is zoiets moois. Jammer dat het op deze manier niet wordt gemotiveerd! Voor ons wel een excuus om nu nog wat extra zegels te kopen voor de prijs in het nieuwe jaar omhoog gaat.