Tags

, , , , , , ,

We hebben het vaker gehad over het kijken met ‘post-ogen’ maar zelfs bij het denken aan een materiaal gaan er al post-belletjes rinkelen in mijn hoofd. Monique van metaandacht.nu vroeg op sociale media wie het leuk zou vinden om haar zoontje post te sturen, na een operatie zou hem dit vast goed doen. Als postliefhebster stuur ik natuurlijk met liefde een kaartje!

DSC_1515

Toen ik Monique naar zijn favorieten en interesses had gevraagd en o.a. het woordje ‘lego’ werd genoemd wist ik al dat ik daar wat mee wilde doen. Ik vind het namelijk altijd zo lastig om een echt leuke kaart voor jongens te maken. Natuurlijk had ik een lego plaatje kunnen zoeken maar ik dacht aan het bakje lego wat nog op zolder staat. Daar wilde ik mee aan de slag!

Jammer genoeg zijn de mogelijkheden met lego en een kaartje niet heel groot. Tijdens het graaien (wat was dat leuk om weer eens te doen!) door de bak bedacht ik me dat ik zijn (gelukkig korte) naam wilde schrijven in legoblokjes. Je hebt brede blokjes en smalle blokjes. Omdat het al snel een groot geheel wordt koos ik voor de smalle blokjes.

DSC_1463In plaats van een naam kan je natuurlijk ook een randje of figuur vormen met legoblokjes. Ik heb eerst op mijn bureau een compositie neergelegd en toen ik tevreden was een foto gemaakt, zodat ik hier naar kon kijken tijdens het vastplakken.

DSC_1464

Omdat het best een zware kaart wordt heb ik op een stuk karton een leuk kleurtje geplakt. Met dubbelzijdige tape plak ik de zijkanten en onderkanten op het papier. Ik heb de kaart nog wat bijgeknipt en met zwarte pen een lijntje getekend. Ik wilde de kaart verder zo rustig mogelijk houden zodat hij hem ook gewoon als schilderijtje zou kunnen neerzetten.

DSC_1518

Als ander ideetje heb ik een bouwplaatje gebruikt die al in deze maat was en met watervaste stift zijn naam geschreven. Het is wel handig om van te voren even uit te tellen of de naam past!

DSC_1517

Met een beetje geduld is het heel simpel om een origineel kaartje te maken. Het is en leuk om te maken en ik zag al helemaal het gezicht voor me als hij deze kaart zou zien! En als extraatje natuurlijk ook een zakje ‘happy pills’ om snel beter te worden!

Benieuwd naar nog meer gekke post? Het eerste logje in de ‘Gekke post – reeks’ is het houten postkaartje.

Liefs, Ruchama