Tags

, , ,

Een klein jaar geleden begonnen we alle drie aan onze eerste Round Robin ronde. We lieten jullie toen zien hoe onze kaft en eerste bladzijdes er uit zagen en niet veel later begonnen we zelf in de boekjes van de andere dames uit het groepje.

image

Alle drie dol op papier, creatief bezig zijn, quotes en het opleuken van lege vellen, dachten we dat een Round Robin heel leuk en zelfs makkelijk zou zijn – wat hebben we ons daar in vergist! Laten we voorop stellen dat het ontzettend leuk is om een leeg boekje op de post te doen en na een aantal maanden weer terug te krijgen. Maar ook om elke maand of zoveel weken een ander boekje op de mat te vinden, te zien wat degenen voor jou al hebben gemaakt en zelf aan die lege bladzijdes mogen beginnen. Heel leuk, maar toch ook een stuk lastiger dan we dachten!

Hoe begin je!? Vooral de eerste keer in andermans boekje vonden we heel lastig. Zoveel lege bladzijdes, de onzekerheid of het beeld wat jij bij Round Robin hebt ook het beeld is wat klopt. Zo’n vel is toch ineens wel heel beperkt vergeleken met een poststuk.

En toch, als je dan over die drempel, of meerdere drempels, heen bent en in een flow komt. Dan is het zo leuk om te doen! Dat de ideeën gewoon blijven komen, je de juiste materialen vindt en het geheel nog leuker wordt als dat je in je hoofd had. Jezelf verrassen en gelijk door gaan met de volgende bladzijde.

Laat je vooral niet afschrikken om aan een Round Robin ronde mee te doen. We willen juist laten zien dat hoe creatief je ook bent, ook die onzekere kant er bij hoort. De uitdaging aan gaan en nieuwe ideeën opdoen!

Om jullie inspiratie op te laten doen laten we jullie een aantal van onze favoriete bladzijdes zien!

Kim’s favoriete bladzijdes

Angelique maakte onderstaande vrolijke retro-bladzijdes in mijn boekje. Ik vond het heel leuk dat ze zoveel verschillende materialen combineerde, maar er toch een mooi geheel van maakte. Echt een bladzijde waar je elke keer weer iets nieuws ontdekt!

Angelique

Anne maakte onderstaande bladzijde. Omdat Anne voor mij in elk boekje knutselde, had ik haar stijl al elke keer kunnen bewonderen. Zij weet mooie, sprookjesachtige bladzijdes samen te stellen. Vooral de droogbloemen vind ik prachtig!

Anne

Dana benoemde in onderstaande bladzijde het bijzondere van een groepje gelijkgestemde mensen. Zo voelde het hele Round Robin avontuur ook echt en dat maakte het extra bijzonder.

DanaOm onderstaande bladzijde van Jona moest ik zo lachen! Jona nam een middelbare school crush van mij als onderwerp van de bladzijdes. Het was heerlijk om hardop te moeten lachen tijdens het doorbladeren van het boekje. 

jona
Lies maakte onderstaande bladzijde met zoveel prachtige kleuren bij elkaar en een inspirerende quote. LiesNienke is een kei in het maken van collages, dat bewees ze maar weer eens in onderstaande bladzijde met post thema. Het leukste vond ik het verstopte briefje! Ik hou van zulke kleine verrassinkjes.

Nienke

De pagina die Ruchama maakte, raakte me heel erg. Ze combineerde mijn favoriete songtekst met een foto van mij met mijn zoontje. Zoiets dierbaars terug vinden in het boekje, dat voelde extra bijzonder.

ruchama

Zelf heb ik ook volop geknutseld in de andere boekjes. Ik kreeg er steeds meer plezier in en vond het vooral leuk om te proberen wat ik maakte echt aan te laten sluiten op wat de ander over zichzelf vertelde op de voorstelpagina’s. Een kleine greep uit de bladzijdes die ik maakte:
Collageroundrobin

Het boekje van Nienke

RRdikkiedikOm heel eerlijk te zijn was ik niet altijd even blij dat ik met dit project ben begonnen. Door omstandigheden was het een hele opgave om er tijd voor te maken en ik voelde me beperkt door het boekje. Ik miste de vrijheid die ik voel bij het maken van een poststuk. Maar het was zo ontzettend leuk om iedere 6 weken weer een boekje van een ander te mogen bewonderen! Vooral het meemaken van dit groeiproces vond ik erg bijzonder en zorgde ervoor dat ik niet ben afgehaakt. Toen ik na al die maanden mijn eigen boekje terugkreeg was ik zo blij! Het was alle moeite die ik ervoor had gedaan he-le-maal waard.

RRangeliqueAngelique maakte o.a. deze bladzijdes voor me. Haar kende ik nog niet voordat we hieraan begonnen en ik vind het heel erg leuk om te zien dat ze toch iets heeft gemaakt dat bij me past! Daarom wil ik je ook de volgende tip geven voor als je zelf ook gaat deelnemen aan een Round Robin:

Hou je eigen voorstelstukje niet te algemeen. Door meer te vertellen dan je eigen naam, leeftijd en woonsituatie krijgen de mensen die je niet kennen een beter beeld van je en kunnen ze makkelijker iets maken dat bij je past. 

Ik vond het zelf ook fijn om te lezen welke hobby’s en interesses iemand heeft, zo kon ik iets voor iemand maken zonder te twijfelen of het wel in de smaak zou vallen. Andersom was ik ook erg blij dat ik in mijn eigen voorstelstukje had gevraagd om je favoriete quotes met me te delen en dat iedereen dit ook had gedaan. Zoals deze mooie quote op de bladzijdes die Anne maakte:

RRanne RRdanaDana maakte deze “skull” voor me. Weer een prachtig voorbeeld van hoe fijn het is als mensen iets speciaal voor jou maken! Niet iedereen houdt ervan, maar ik vind het zo mooi! RRjonaJona deelde ook haar favoriete quotes me me. Ze voelen steeds weer opbeurend als ik door mijn mooie boekje zit te bladeren. RRkimKim maakte een vakje in het cassettebandje, waar je een briefje uit kon schuiven. Ik voel me als een kind die dingen ontdekt in een pop-up boek bij dit soort dingen. RRruchBij deze bladzijdes van Ruchama is misschien een beetje uitleg nodig. Dit is de Postofiel! Als er post verdwijnt of te laat komt, geven we hem de schuld. We vroegen ons af waar deze post zou blijven en bedachten dit figuur. Toen we de bovenstaande afbeelding van een postbode in een Flow special zagen staan, wisten we meteen hoe hij eruit moest zien! Ruchama dikte het verhaal een beetje aan en ik moest keihard lachen toen ik haar bijdrage in mijn boekje zag! (Maar ben meteen ook een beetje bang als er een lange brief pas dagen later aankomt… zou er echt een postbode zitten kwijlen op mijn enveloppen? Ieh!)rrOp de foto hierboven zie je een aantal van mijn creaties in de boekjes van de andere deelnemers. Tijdens het maken ontdekte ik dat ik het makkelijker vind om bezig te gaan met een bladzijde die niet meer helemaal wit is. Ik plakte eerst een stuk papier op de kale, witte bladzijdes. Denk aan een stuk gekleurd papier, cadeaupapier of mooie bladzijde uit een tijdschrift. Het is makkelijker om hiermee verder te gaan.

Ruchama haar favoriete bladzijdes

Net als Nienke vond ik het ook heel lastig om te beginnen met een lege bladzijde. Daarom besloot ik in elk boekje de eerste bladzijde van mijn bijdrage in het post thema te maken. Met die stijl kom ik altijd wel uit de voeten en kom ik vanzelf los! Bij iedereen heb ik een persoonlijk briefje geschreven. De dames die ik al kende heb ik geschreven wat ik zo bewonder aan ze en ik heb iedereen geschreven wat ik ze voor de toekomst wens.

image

Ik heb niet van iedereen één favoriete bladzijde. Het klinkt misschien cliché maar juist het hele boekje, van ieder een eigen stijl en alle aandacht die in mijn boekje zit vind ik zo fijn!

Zo maakte Dana me zo hard aan het lachen met dit Dino verhaal. We hebben onlangs ontdekt dat we beide stiekem dol zijn op dino’s, vandaar het verhaal hihi.
Angelique schreef een mooie quote of een mooie plaat. Soms vind je de juiste plaat en is een simpele toevoeging meer dan genoeg. Durf iets moois ook simpel te houden!
image

Jona schreef in mijn boekje hoe voor haar het brieven schrijven is begonnen. Zo leuk om zo’n persoonlijk verhaal te lezen! Ik ben heel blij dat Jona dit met mij wilde delen.
image

Anne tekende in mijn boekje deze mooie bladzijde en natuurlijk kwamen er ook heel wat vogeltjes terug in mijn boekje, zo ook dit prachtige plaatje.
image

Nienke en ik gebruikten een aantal dezelfde quotes in elkaars boekje. Onder andere deze mooie quote die zij combineerde met een aantal van mijn favorieten: handlettering, wenskaartzakje en bloemzaadjes!
image

Kim leefde zich uit met deze rebus in mijn boekje. Ik heb zo moeten lachen om de hoer. Ik dacht eerst dat het aan mij lag dat ik er een hoer in zag maar gelukkig was het er ook echt eentje hihi.
image

Zoals je ziet kan je heel veel verschillende materialen gebruiken in een boekje! Mijn tip is om te durven, durf ander materiaal te pakken, durf fouten te maken en durf persoonlijk te zijn.
Zo had Anne mijn boekje in de tijd dat Tico overleed. Ik vond het zo bijzonder om juist mijn Tico terug te zien met zo’n lieve tekst van Anne. Het is mooi hoe iets in een bepaalde tijd en op een bepaald moment gemaakt wordt en de tijd daarmee gevangen wordt. Deze bladzijde raakte mij heel diep.
image

Zelf hebben wij via Instagram een groepje bij elkaar gekregen om aan een Round Robin mee te doen. Je kan zelf een oproepje plaatsen of een kijkje nemen op dit Round Robin forum waar er veel rondes worden georganiseerd!

We zijn erg benieuwd of jullie al eerder aan een Round Robin mee hebben gedaan. Hoe heb jij dit ervaren en wat zijn jouw favoriete bladzijdes?

Liefs, Kim, Nienke en Ruchama