Tags

, , , , , ,

We besteden hier altijd veel aandacht aan creatieve manieren van post versturen en vooral ook zelfgemaakte post. Niet iedereen is echter een creatieveling en vind het leuk om zich daar mee bezig te houden en ook niet iedereen heeft de tijd en de middelen om voor een speciale gelegenheid zelf post te knutselen. Daarom wil ik vandaag ook een origineel poststukje onder de aandacht brengen, waarvoor je zelf helemaal niks hoeft te doen! (Behalve het schrijven en versturen dan natuurlijk).

Lemniscaat geeft namelijk “Boek in de bus” uit. Er zijn vier verschillende mini-prentenboekjes te verkrijgen inclusief enveloppe speciaal om per post te versturen, waarmee je iemand bij een speciale gelegenheid (of gewoon zomaar!) kunt verrassen.

Zelf kocht ik er twee bij Dille & Kamille om ze ietsjes uitgebreider te kunnen laten zien.

Hetmooistecadeau

In het boekje is er ruimte om een persoonlijke boodschap te schrijven. Bij het boekje zit ook een enveloppe waar hij precies in past.

In het boekje is er ruimte om een persoonlijke boodschap te schrijven. Bij het boekje zit ook een enveloppe waar hij precies in past.

Achterkanthetmooistecadeau

In “het allermooiste cadeau” gaat Tibbe op zoek naar het perfecte cadeau voor zijn goede vriendje, Ming. Hij komt uiteindelijk op een verrassend en vertederend idee.

Ik stelde een paar vragen over de boekjes bij Lemniscaat.

– Waar kun je de boekjes kopen?
In principe kunnen alle winkels de boekjes bestellen en verkopen. Sommige boekhandels kopen de boekjes in rond Valentijnsdag, maar in onze webshop kun je de boekjes in ieder geval het hele jaar door aanschaffen.

– Komen er nog meer boekjes uit of zal het hierbij blijven?
Nee, het zal bij deze titels blijven (Voor Jou, Het Allermooiste Cadeau, Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou en Hopeloos Verliefd).

– Hoe is het idee voor Boek in de bus ontstaan?
Wij als uitgeverij zijn altijd op zoek naar manieren om onze boeken bij de mensen te krijgen. Het Boek in de bus is een van die manieren om op een originele manier iemand een leuk verhaal cadeau te doen.

Met "raad eens hoeveel ik van je hou" kun je iemand perfect vertellen hoeveel diegene voor jou betekent.

Met “raad eens hoeveel ik van je hou” kun je iemand perfect vertellen hoeveel diegene voor jou betekent.

Binnenkant en achterkant raad eens hoeveel ik van je hou

In Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou zoeken Hazeltje en Grote Haas naar manieren om elkaar te vertellen hoeveel ze van de ander houden, “Ik hou van jou tot aan de maan en terug” zegt Grote Haas uiteindelijk.

Een boekje kost €1,95 en je hebt 2 postzegels nodig om een boekje te versturen.

Je kunt ook je eigen creativiteit gebruiken bij het versturen van het boekje. Gebruik in plaats van de bijgeleverde enveloppe bijvoorbeeld cadeaupapier als enveloppe en schrijf dáár het adres op. Door het formaat zijn de boekjes natuurlijk ook leuk om mee te sturen als cadeautje bij zelf geknutselde post. Of ben je héél creatief, dan zou je natuurlijk ook zelf een verhaaltje kunnen schrijven en illustreren en zo iemand een wel héél persoonlijk boekje sturen. Wie weet dat ik me daar ooit nog eens aan zal wagen (en dan zal ik het resultaat uiteraard met jullie delen). Voor nu maak ik dankbaar gebruik van deze boekjes om iemand een verhaal te sturen, want soms kan een verhaal het allerbeste laten zien wat je eigenlijk wil zeggen.

Liefs,
Kim