Tags

, , , , ,

Een tijdje terug ging ik om heel andere redenen op zoek naar een leuk borduurpatroontje. Zo ontdekte ik dat Etsy vol staat met leuke, originele en eigentijdse borduurpatronen die nog betaalbaar zijn ook! Toen ik voor mijn zwangerschap een prachtige borduurkaart ontving, kreeg ik gelijk zin om er zelf ook eentje te maken. En dus ging ik op zoek naar een leuk patroon.

typemachine7

Ik vond dit leuke kruissteek typemachine borduurpatroon van PinoyStitch. Het patroon is inclusief kleurcodes (voor wie niet bekend is met borduren, staat hier een makkelijke uitleg), maar daar heb ik me zelf niet aan gehouden. Ik heb uit de voorraad borduurgaren die ik heb liggen zelf de juiste hoeveelheid kleuren bij elkaar gezocht en ben aan de slag gegaan.

typemachine1

Zelf borduur ik het liefst op jute omdat ik de kleur veel mooier vind dan het normale witte. Zo vind ik de achtergrond ook meteen mooi en hoef ik daar niets meer aan te doen. Ik heb ooit een grote lap jute gekocht via internet, maar kan me inmiddels niet meer herinneren waar dit was. Als je online zoekt, is er echter van alles te vinden zoals bij Online stoffen.  

Zo kwam mijn typemachine er uiteindelijk uit te zien:

typemachine2

Zoals je ziet heb ik niet het hele borduurpatroon gevolgd. Ik wilde zelf graag beslissen wat er op het “papiertje” in de typemachine zou komen te staan, dus heb ik daar een volledig wit vel van gemaakt en er daarna met zwart garen mijn eigen tekst op geborduurd. Zodra je wat handiger bent met borduren, kun je patronen aanpassen waar je dat wil. Je kunt zelfs je eigen patronen ontwerpen, zo kun je via stitchpoint ruitjespapier in verschillende formaten printen om op te ontwerpen.

Als je klaar bent met borduren is het tijd om er een kaart van te maken. Zoek karton uit wat qua kleur bij de kleuren van je borduurwerk past. Het karton wordt kaart én het passe-partout om je borduurwerk. Als je het leuk vindt kun je hier ook twee verschillende kleuren voor kiezen, zelf heb ik voor één kleur gekozen.

typemachine4

Meet vervolgens op je borduurwerk uit hoe groot het passe-partout moet worden en teken dit af op het karton.

typemachine3

Snijd het uit en test of het mooi uit komt met de afbeelding, snijd eventueel nog wat bij langs de randjes.

typemachine5

Knip zo nodig je borduurlapje bij. Teken op het kaartkarton af waar je borduurlapje moet komen te liggen. Als je spuitlijm hebt, spuit je vervolgens het kaartkarton in met lijm. Heb je geen spuitlijm, kies dan een andere lijm. Kies geen vloeibare lijm, want dat komt straks door de gaatjes van je borduurkarton heen.

typemachine6

Plak vervolgens je borduurlapje op het kaartkarton. Spuit ook de passe-partout in met lijm en plak dit over je borduurlapje op het kaartkarton. Als het goed is heb je je boorduurlapje nu omgetoverd tot kaart! Je kunt de passe-partout eventueel nog wat versieren.

typemachine7

Liefs,
Kim