Tags

, , ,

Wie ons volgt op facebook heeft al kunnen zien dat we daar een mooi initiatief onder de aandacht hebben gebracht. Om zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om ook mee te doen, wilden we toch ook nog een blogje wijden hieraan.

schrijf eens een briefje

Hilde, Patrizia en Astrid van Asjeblieft doen namelijk een oproep om PostNL te overladen met post om zo aandacht te vragen voor de problemen waar we als postliefhebbers tegenaan lopen: post die kwijt raakt, post die te laat bezorgd wordt, post die beschadigd raakt en ondertussen het al moeten doen met een bezorgdag minder in de week en alsmaar duurder wordende postzegels. En omdat het ook best frustrerend is, om als je zelf bakken met post verstuurt altijd maar te lezen dat er steeds minder post wordt verzonden. We doen zo ons best, PostNL! Maar dat wij wél veel post versturen, voelen we als consument niks van vanuit PostNL. En dus is het de hoogste tijd om daar even wat aandacht voor te vragen, voor al die mensen die wel post blijven versturen en dan heel hard hopen op een geweldige service en betaalbare postzegels. Maar, wij houden ook niet zo van negativiteit en niet zo van klagen. Dus toen wij lazen over het #beterpost initiatief van Hilde, Patrizia en Astrid, waarbij het de bedoeling is om op een positieve manier aandacht te vragen bij PostNL, waren we direct enthousiast. Jij toch ook?

De bedoeling is om allemaal op 13, 14 of 15 september een poststuk op de bus te doen, zodat op 16 september al deze poststukken tegelijk aankomen bij PostNL. En de bedoeling is om post te sturen, zoals we dat ook naar elkaar doen. Post met nét dat beetje extra aandacht. Denk bijv. aan een opgeleukt kaartje, een brief in een zelfgemaakte enveloppe, een gehandletterde quote. En hoe klaag je nou zonder te klagen? Vertel PostNL vooral waarom post voor jou zo belangrijk en bijzonder is, wat het voor jou betekent. Leg uit waarom je dat aan hen wil vertellen. Je kunt bést noemen waar je niet tevreden over bent, maar maak vooral duidelijk hoe wij met z’n allen ontzettend afhankelijk zijn van de dienstverlening van PostNL voor onze oh zo geliefde hobby en laat hen die hobby beleven! Dan moet de boodschap toch wel over komen?

Lees hier alles over het initiatief en waar je de post naartoe mag sturen, met nog allerlei tips en een kant-en-klare brief mocht je er zelf niet uit komen. En doe je mee? Meld je dan vooral ook even aan op het facebook evenement, zodat de initiatiefnemers een beetje weten hoeveel poststukken er die kant op gaan! Uiteraard sturen Ruchama, Nienke en ik allemaal ook iets! Doe mee!

Liefs,
Kim

PS Nog voordat de post verstuurd is, heeft het initiatief de aandacht van PostNL overigens al getrokken, zie hier!