Tags

, , , , , , ,

Vanaf nu zullen we af en toe een verzamelblogje plaatsen waarin we allerlei kleine dingen delen over post, die allemaal net te klein zijn voor een eigen logje. Denk aan mooie ingezonden post, nieuwe producten in winkels, tips naar blogjes van medebloggers en allerlei ander nieuws. Vandaag in het eerste deel laat ik (Kim) een heel leuk cadeautje zien wat we kregen van Anita van Postpapierenzo, vertel ik over de reactie van PostNL op de #beterpost-actie, laat ik de uitnodigingen zien die we verstuurden voor de verjaardag van mijn zoontje, deel ik de bestelling die ik plaatste bij Kaartjeofkip en kondig ik een leuke winactie op facebook aan!

Decoratiepen van Postpapierenzo

Decopen van postpapierenzo
Pas geleden vonden we alledrie ineens post op de deurmat in een bubbeltjesenveloppe, zonder dat we iets besteld hadden. Het bleek een verrassing te zijn van Anita van Postpapierenzo! We kregen ieder één van de nieuwe decoratie pennen die Anita sinds kort verkoopt mét twee navullingen en twee kerstkaarten uit de eigen collectie van Postpapierenzo. Allereerst natuurlijk heel erg bedankt aan Anita, heel leuk om zo verrast te worden! We hebben alledrie onze decopennen uit geprobeerd en de meningen zijn verdeeld! Wat is het idee? In de pen zit een soort tapeje met een printje, als een balpen klik je dit naar buiten en in een hoek van ongeveer 45 graden rol je met de pen over je papier. Een patroontje verschijnt op je papier. De achtergrond is doorzichtig, dus je ziet alleen het plaatje zelf en er zijn allerlei verschillende patroontjes te krijgen. De vulling van de pen klik je er zo uit, waarna je één van de navullingen erin kunt doen met ook weer een simpele klik. Hoe dit systeem werkt, moet je echter wel zelf een beetje uitvogelen want dit blijkt niet uit een gebruiksaanwijzing. Zo hebben Nienke en Ruchama de navullingen los gebruikt, omdat ze nog niet gezien hadden dat deze in de grotere pen geklikt konden worden. Zonder de pen eromheen, is het echter best een kwetsbaar systeem wat snel vastloopt. Waar Kim het heel makkelijk vond werken, vonden Ruchama en Nienke het wat meer gepruts. Een heel verschillende beleving dus!

P1050934
De tapejes zijn wel heel mooi smal, smaller dan de meeste Masking Tape met patroontjes. Daarmee is het een leuke aanvulling op reguliere tape, waarbij je de decoratie pennen heel goed kunt gebruiken om kaartjes, briefpapier en enveloppen te versieren. Veel van de printjes zijn kinderlijk/schattig, een stijl die ons wat minder aanspreekt. De storypack (met één pen en twee navullingen in een set) van Ruchama had echter een retro thema en die past al wat meer bij onze smaak. Zelf had ik een patroontje met aapjes met feesthoedjes/vlaggetjes die me leuk lijkt om te gebruiken bij verjaardagspost voor kinderen, een patroontje met vrolijke vlindertjes en een patroontje met ruitjes. Een story pack kost €11.95, een decoratie pen kost €5.95 en een navulling kost €3.99.

Reactie PostNL op de #beterpost-actie
Een tijdje terug hebben we mee gedaan aan de #beterpost actie naar het initiatief van Asjeblieft, waarbij allerlei postliefhebbers op dezelfde dag post hebben verstuurd aan mevr. Verhagen van PostNL om op een positieve manier aandacht te vragen voor de verhoogde prijzen en verslechterde service waar we als regelmatige post verstuurders mee te maken hebben. Inmiddels is er volop reactie van PostNL, om te beginnen in de vorm van een blogpost over alle ontvangen post. Vervolgens is PostNL aan de slag gegaan om alle post te beantwoorden, waarbij mevr. Verhagen hulp heeft gekregen van vele collega’s. Zelf had ik geen retouradres op de post gezet, maar stond wel de mail van de Postfabriek erop. Ik kreeg per mail een persoonlijke reactie en het verzoek mijn adres alsnog door te geven. Uiteraard heb ik dit gedaan en twee dagen later lag er post op de deurmat.

P1050935P1050936
Ik kreeg een handgeschreven kaartje én een velletje postzegels. Bij de mail zat ook nog een bijlage met tips voor snailmailers, maar dat was eigenlijk al een bekend verhaal voor de meeste postliefhebbers denk ik. Op de facebook van de beterpost-actie is te zien dat ik niet de enige ben die post heeft ontvangen. Erg leuk dus, van PostNL en al met al een geslaagde actie! (Helaas heeft de actie geen verschil gemaakt in het ophogen van de postzegelprijs naar 69 cent per 1 januari 2015.)

Hierperdepiep!
Onlangs is mijn zoontje 3 jaar geworden en moesten er dus uitnodigingen de deur uit. Ik vind post knutselen heel leuk, maar een hele rits kaartjes maken van hetzelfde daar haal ik minder plezier uit. En dus ga ik voor de uitnodiging voor zijn feestje vaak aan de slag met foto’s. Allereerst heb ik een fotoshoot gehouden met mijn zoontje, waar ik de leukste foto’s van heb bewaard. Met deze foto’s heb ik via Greetz een foto collegekaart gemaakt. Het was best even zoeken, maar bij Greetz kon ik het precieze aantal kaarten aangeven (op veel andere sites ging het per 10 en ik had er 12 nodig) en was er een snelle levertijd. Mijn keuze viel daarom op hen.

Uitnodiging verjaardag

Daarnaast heb ik persoonlijke postzegels laten maken via PostNL met ook daarop een foto van mijn zoontje. De postzegels heb ik geplakt op een ster-sticker. Voor de adressering van de enveloppen ben ik samen met hem gaan zitten. Met pen heb ik op elke enveloppe zijn handje omgetrokken en daar heb ik de uiteindelijke adressen in geschreven, zo zat er toch een extra persoonlijk tintje aan. De uitnodiging werd erg leuk gevonden door de ontvangers!

Bestelling Kaartje of Kip

Elk jaar is er weer de keuze welke agenda het dit keer moet worden. Ik gebruik ook de agenda op mijn telefoon veel, maar als papierliefhebber kan ik echt niet zonder papieren agenda. Nadat ik op facebook een voorproefje had gezien van de agenda ontworpen door Kaartje of Kip, was ik meteen enthousiast. Ik vind het altijd leuk om producten direct van Nederlandse ontwerpers te kopen en zo de lokale markt te sponsoren, in plaats van internationale of hele grote merken. Zo ga ik voor kerstkaarten elk jaar ook weer op zoek bij ontwerpers naar hun creaties, dat vind ik leuker dan bijv. kaarten te kopen bij de V&D of Hema. Omdat ik toch bestelde bij Kaartje of Kip en de kerstkaarten ook erg leuk vond, heb ik ze maar gelijk besteld! Aangezien we rond de Kerst met een ieniemienie babytje zitten, zal er van zelf maken namelijk niet veel komen en zo heb ik de kerstkaarten maar vast in huis! De bestelling viel niet tegen en was ook echt een feestje, dus zoek je nog een agenda of kerstkaarten, neem dan zeker eens een kijkje bij Kaartje of Kip! Ik bestelde er ook nog een verjaardagskalender, omdat de oude hard aan vervanging toe was. Wat een vrolijkheid bij elkaar, vinden jullie niet?

Kaartje of Kip bestelling

Paperchase bij V&D?
Team Confetti schreef dat zij in de V&D in Groningen plotseling tegen het merk Paperchase aan waren gelopen! Helaas reageerde V&D niet op vragen over de verkoop van dit merk. Paperchase heeft ook erg mooie papierwaren, dus mocht jij het tegen komen in een V&D ergens in het land, dan horen we het graag! Edit: inmiddels heeft een medewerker van Paperchase V&D Groningen bij Team Confetti een reactie achtergelaten, waaruit op te maken is dat ook in Den Haag en in Utrecht een Paperchase afdeling geopend zou zijn in V&D! Maar mocht jij het nog elders tegenkomen, dan horen we het graag zodat we het erbij kunnen zetten!

Binnenkort een winactie op facebook
We naderen de 1000 likes op Facebook en dát kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! We zijn achter de schermen daarom druk bezig met het samenstellen van een heel leuk pakket vol met onze favorieten, bij Ruchama op Instagram kun je al wat sneakpeakjes terugvinden. Wanneer we de 1000 likes bereikt hebben, plaatsen we op onze facebookpagina de details van de winactie en kun je daar ook mee doen met de actie. Hou onze facebook-pagina dus goed in de gaten! (Omdat we de 1000 likes op facebook vieren, is deze winactie helaas alleen voor mensen met een facebook-pagina. Een andere keer zullen we wat leuks verzinnen waar iedereen aan mee kan doen.) 

Mocht je tips hebben voor leuke (nieuwe) producten, recente blogjes over postgerelateerde onderwerpen, nieuwtjes op postgebied of andere dingen waarvan je wil dat wij die weten of daar eens aandacht aan besteden? Of ben je een ontwerper of heb je een leuke webshop met postproducten, tip ons dan vooral ook over jezelf. Als jouw stijl bij ons past, noemen we je misschien ook wel in een nieuwtjes-blogje! Laat het ons weten via facebook, instagram (gebruik de tag #postfabriek) of info@postfabriek.nl.

Liefs,
Kim