Tags

, , , , , , , , , , ,

Eén van de kaarten van niko niko: "just a greenting". Hier groeien veldbloemen uit.

Eén van de kaarten van niko niko, gemaakt van plantbaar papier. In dit kaartje zitten zaadjes voor veldbloemen verwerkt.

Niko niko betekent ‘say cheese’ in het Japans. En dat is precies wat Sofie en Saskia willen: mensen blij maken. Ze werken aan producten en concepten die positief, onverwachts en goed ontworpen zijn. De eerste collectie heet ‘Plantable Happiness’ en bestaat uit cadeau-producten die gemaakt zijn van plantbaar papier.

Kaartenset van niko niko

Bij niko niko vind je niet alleen losse kaarten, je kan er ook kaartensets kopen.

Niks is leuker dan iemand verrassen met een leuk cadeautje. Geven maakt zelfs gelukkiger dan krijgen, blijkt uit onderzoek. Van onze producten moet je dan wel heel gelukkig worden, je geeft de ontvanger een verrassend cadeau waar vervolgens ook nog iets uitgroeit. Eigenlijk twee cadeaus in één dus.

De producten van niko niko worden gemaakt van plantbaar papier. Na het planten groeien er bloemen of kruiden uit.

Een paar dagen na het planten van dit speciale papier kan je al de eerste groene sprietjes zien!

De unieke producten van niko niko zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar papier waar zaadjes in zitten. Dit papier wordt met de hand gemaakt van gerecycled papier. Er zijn dus geen bomen voor gekapt. Zes tot acht weken nadat je het papier hebt geplant, groeien er veldbloemen, viooltjes of heerlijke kruiden uit. De producten met viooltjes en kruiden zijn zelfs drie cadeaus in één. Je kan ze ook nog gebruiken in recepten die je op de website kan vinden. In de webwinkel van niko niko kan je kiezen tussen verschillende leuke kaarten of confetti. Al die papieren cadeautjes zijn ideaal om per post te versturen!

Sofie en Saskia van niko niko

Sofie en Saskia: de gezichten achter niko niko.

Sofie en Saskia leerden elkaar kennen tijdens hun studie communicatie. Al sinds die tijd fantaseren ze over het ontwikkelen van eigen concepten. Ze gingen ieder een eigen professionele weg, maar privé bleven ze brainstormen. Na tien jaar lang te hebben gewerkt voor andere mooie merken kwamen ze op een punt waarbij het mogelijk werd om hun fantasieën waar te maken. Ze hebben de knoop doorgehakt en zijn twee jaar geleden gewoon begonnen. Ze wisten eerst nog niet precies hoe en wat, maar wat wel meteen duidelijk was dat de ingrediënten: duurzaamheid, design en ‘happiness‘ moesten zijn! Met deze ingrediënten maken ze prachtige producten die je nu (onder andere) in hun eigen webwinkel kan kopen.

Kaarten

kaarten1

Een kleine selectie van de mooie kaartcollectie. Neem een kijkje op de website van niko niko om alle andere kaartjes te bewonderen.

Of je nu op zoek bent naar een kaartje voor een jarige, een pasgeborene, je nieuwe liefde of een speciale kerstkaart voor een dierbare vriendin? Er zit voor iedereen een mooi persoonlijk kaartje bij! In de kaarten van niko niko zitten ook nog zaadjes van veldbloemen, kruiden of viooltjes. Maar ze zijn eigenlijk te mooi om meteen in de grond te stoppen. Gelukkig blijven de kaarten tot twaalf maanden na aankoop goed als je ze droog en op kamertemperatuur bewaart. Zo kan het kaartje eerst nog even op je prikbord pronken! Als je er klaar voor bent stop je ze in de grond, verwen je ze met water en al gauw zie je de eerste groene sprietjes groeien. Na een paar weken heb je een bos bloemen of heerlijke kruiden. Wist je trouwens dat je viooltjes ook kan eten?

Confetti

plantbare confetti van niko niko

“Throw and Grow Confetti that grows into flowers”

Dit doosje zit vol met 350 plantbare confetti’s. Je kan kiezen uit tien verschillende kleuren en er groeien vrolijke wildbloemen uit. De bloemvormige confetti zit verpakt in een prachtig, handgemaakt zakje van originele Afrikaanse stoffen die worden gemaakt in Senegal. Geef jezelf zo’n gezellig doosje cadeau en je maakt niet alleen jezelf, maar ook een heleboel postvriendinnen blij.

postnikoniko

Een paar confetti-bloemetjes bij je post maken een feestje nóg feestelijker.

We sturen regelmatig confetti mee om feestelijke post nóg feestelijker te maken, maar deze confetti maakt het wel heel speciaal! Deel wat van je plantbare confetti door er een paar mee te sturen met je post: het ziet er van zichzelf al heel gezellig uit en er groeit uiteindelijk ook nog een bosje bloemen uit!

Plant some happiness!

nikonikokaarten

Deze kaarten kregen we van niko niko om aan één van onze lezers te geven. Natuurlijk sturen we ook wat bloemvormige confetti mee!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mooie kaartjes? We kregen van niko niko twee kaarten om weg te geven aan één van onze lezers! Deze nieuwe set werd onlangs toegevoegd aan de collectie van plantbare ansichtkaarten. Je kan deze kaartjes in het voorjaar: April/Mei of in het najaar: September/Oktober planten en je zult de eetbare viooltjes dezelfde zomer of de lente erna zien verschijnen. Wil je kans maken op dit gezellige setje? Laat dan een reactie achter onder dit logje en vertel hierin wie jij deze kaarten zou willen sturen. De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 19 November. Kan je zo lang niet meer wachten? Neem dan gauw een kijkje op de website van niko niko en geef jezelf of een ander een glimlach cadeau!

Say Cheese!

Lieve groetjes, Nienke.

(alle foto’s zonder Postfabriek-logo zijn van niko niko zelf)