Tags

, , , , , ,

Eind van het jaar zijn er altijd verschillende postzegel updates, zo liggen de Decemberzegels weer in de winkels waardoor je extra voordelig post kan sturen, gaat helaas de postzegelprijs weer omhoog en komen er o.a. weer mooie nieuwe zegels aan. Hoog tijd om alles voor jullie op een rijtje te zetten.

Decemberzegels

kerstzegels 2014

Ze zijn er weer, vrolijke kerstpostzegels waarmee je voordelig al je kerstpost kan versturen! Helaas is ook deze prijs weer omhoog gegaan en betaal je €11,80 – voor een velletje van 20 postzegels, dit is €0,59 per postzegel. De kerstpostzegels mag je van 18 november 2014 tot en met 6 januari 2014 gebruiken.

 

De kerstpostzegels van 2011, 2012 en 2014 zijn ook nog geldig omdat hier ‘December’ op vermeld staat i.p.v. een tarief. Bij oude zegels moet je bijplakken.

De decemberzegels zijn natuurlijk voor je kerstpost bedoelt maar je kan ze ook gebruiken voor je gewone post! Het voordelige hiervan is dat je één postzegel voor een poststuk tot 50 gram mag gebruiken i.p.v. de normale 20 gram! Let er wel op dat je niet te grote enveloppen verzend want officieel is het alleen voor kerstpost. Vorig jaar heb ik al mijn gewone post met kerstpostzegels verstuurd en ondanks de vertraging door de kerstdrukte is alles goed aangekomen.

In de periode dat de kerstpostzegels geldig zijn gaat vaak de post ook wat minder snel, vooral als er volgende maand veel kerstkaarten worden verstuurd. Een handige tip hiervoor is de post die je graag de volgende dag bezorgt wil hebben niet in de buiten-brievenbussen te doen. PostNL geeft aan dat 72 uur kan duren voor deze post wordt bezorgd. Voor de gewone post hebben ze in postkantoren speciale zakken staan. Deze post wordt gelijk verwerkt, zelfs als er kerstpostzegels op zitten! 

Je kan de kerstzegels zelfs voor je post en kaarten naar het buitenland gebruiken. Hierbij moet je wel het gewicht van 20 gram aanhouden maar mag je het tarief omrekenen tot de kerstzegels. Bijvoorbeeld i.p.v. een €1,05 zegel voor Europa 2 kerstzegels van €0,59. Wanneer je er een Priority zegel bij plakt behandelen ze je post gewoon met voorrang.

Prijsverhoging per 2015

Hoeveel post we ook versturen, PostNL blijft de prijs verhogen. Per 1 januari 2015 betaal je €0,69 voor een postzegel binnen Nederland. Dat is een prijs waar je best van schrikt als je graag en veel post stuurt… Om de pijn iets te verzachten hebben we de tip om voor 31 december 2014 nog wat postzegels in te slaan. Tot deze tijd betaal je namelijk nog €0,64 per postzegel en deze postzegels blijven geldig! 

Postzegels met Korting

Om te bezuinigen op je postzegelgebruik kan je een kijkje nemen op postzegelsmetkorting.nl. Hier verkopen ze oude eurozegels die niet meer gedrukt worden maar nog wel geldig zijn. Zolang je omgerekend maar het huidige tarief op plakt. Bij je bestelling krijg je netjes een omreken overzichtje meegestuurd dus dat is erg simpel!

Collect Club
(laatste kans, nieuwe uitgiften en een gratis postsetje

De meeste postliefhebbers kennen deze fijne webwinkel wel: de PostNL Collect Club waar je alle postzegel uitgiften kan kopen die je niet bij elke supermarkt vindt. Meestal heeft Bruna en het postkantoor wel wat meer keuze, maar bij de Collect Club kies je uit de meest mooie postzegels!

♥ Laatste kans om te bestellen ♥

PostNL geeft in het jaar zoveel mooie postzegels uit dat eind van het jaar oude zegels uit het assortiment gaan. Dit jaar gaat er weer één van mijn favorieten uit, de prachtige Streekdrachten postzegels op een verzamelvel. Hiervan ga ik er dus zeker nog wat inslaan!

Je laatste kans om deze postzegels te bestellen

 

 

 

 

 

 

Ook de ‘1001 vrouwen’ en de ‘Nederlandse Schrijvers’ postzegels zijn alleen nog maar tot 31 december te bestellen.

♥ Nieuwe uitgiften ♥ 

 

Nu mijn zoogdieren postzegelverzameling langzaam op begint te raken durf ik weer naar nieuwe postzegels te kijken. En oooh wat zijn er prachtige zegels uitgekomen de laatste weken! Speciaal om het Ouderenfonds te ondersteunen zijn er postzegels ontworpen met de mooie tekeningen van Janneke Brinkman. Voor een velletje van vijf postzegels betaal je €5,- waarmee je het Nationale Ouderenfonds steunt! Ze maken ons gek met 8(!) velletjes postegels, de vier seizoenen met verschillende bloemen en de vier seizoenen met verschillende vlinders. Nienke en ik kregen een velletje vlinderzegels cadeau van Kim en ik kan je vertellen – in het echt zijn ze nog mooier!

  

Ook prachtig zijn de Dag van de Postzegel-zegels die perfect bij een postthema passen! Mijn posthart gaat harder kloppen van dit ontwerp. Zo mooi! Ik krijg gelijk zin om post in airmail thema te maken.

dag van de postzegel 2014

Met deze leukerds stuur je wat extra aandacht naar je penvriendin!

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je graag een stoerdere postzegel willen dan kan je kiezen voor de Nederlandse DJ’s die al te koop zijn of de 50 jaar top 40 die op 5 januari uitkomen. Ook komt er een prachtige van Gogh postzegelmap uit! Deze is al te reserveren en komt 5 januari uit.

verkrijgbaar vanaf 5 januari 2015

♥ gratis postsetje bij je bestelling ♥ 

Je betaalt dan wel de volle prijs voor de postzegels, de Collect Club geeft je ook vaak een extraatje! Momenteel krijg je bij je bestelling de postset van Rien Poortvliet met Winter Landschappen!

NatuurlijkeFoto.nl

Juist op het moment dat ik vorig jaar de prachtige postzegels van natuurlijkefoto.nl tipte, gingen ze tijdelijk uit het assortiment. Gelukkig zijn ze sinds kort weer te koop. Het verschilt per seizoen welke postzegel(s) er worden aangeboden. Momenteel kan je kiezen uit de ijsvogel en een Nederlandse molen. 

 

 

Persoonlijke postzegels laten maken met korting

postzegels met ons logo

postzegels met ons logo

Na het online zetten van ons logo besloot ik ook een aantal velletjes postzegels te laten drukken. Deze gebruik ik zo graag dat ze alweer op zijn en gelukkig tipte Rachel ons over de volgende kortingscode: PPZkerst2014 . Je betaalt dan tijdelijk geen servicekosten, waardoor je voor de postzegels het reguliere tarief betaalt. De korting is ook van toepassing op de andere soorten persoonlijke postzegels (binnenland en internationaal) en geldig tot 25 december 2014. Je persoonlijke postzegels bestel je hier.

Dit waren weer alle postzegel updates op een rijtje. Mocht jij nou nog een leuke postzegeltip hebben net als Rachel, tip ons dan vooral!

Liefs, Ruchama