Tags

, , , , , , , , ,

De afgelopen weken is Oma Post na de postserie over de weg van de post weer druk geweest met een nieuwe postreeks voor mijn zoontje. Mijn oudste zoon is inmiddels 3 en volop bezig met cijfers: tellen, hoeveelheden, cijfers herkennen, cijfers schrijven. Zo kwam mijn moeder op het idee om een postreeks te maken rond dat thema, al helemaal toen ze een lamineermachine kreeg voor haar verjaardag in December! Het is weer een erg leuke reeks geworden die ik graag met jullie deel!

Cijferkaartjes 0 t/m 9

In elk poststuk zat een cijfer met allerlei leuks

Er viel ongeveer twee keer per week een dikke enveloppe op de mat, mijn zoontje kon ze direct herkennen. De buitenkant was versierd met cijfers en deco-tape en in elke enveloppe zat een grote cijferkaart en kleine hangcijfertjes en dan vaak nog iets anders leuks erbij.

We begonnen met de 0! Daar zat als extraatje een memory-spelletje bij, waarvan ik nu maar één kaartje kon vinden. De rest ligt vast op een voor een 3-jarige zeer logische plek 😉

Het cijfer 0

Het cijfer 0 met een memory-spelletje

Regelmatig zaten er leuke cijfer-stickertjes bij de post.

Het cijfer 1

Het cijfer 1 met cijferstickertjes erbij

Bij het cijfer 2 zat een stoere dino-kleurplaat.

Het cijfer 2

Het cijfer 2 met een dino kleurplaat

Op elke grote cijferkaart staat op de achterkant een verhaaltje en uitleg, wat wij dan telkens voorlazen aan mijn zoontje.

Verhaaltje op achterkant cijferkaart 2

Achterkant van de cijferkaart 2

Bij het cijfer 3 zat een grote plaat van een 3 om zelf te kleuren en te versieren. Er zat ook een doosje bij met kleurige propjes gemaakt van crêpe-papier om in de 3 te plakken. Zo leuk!

Het cijfer 3

Het cijfer 3 met plaat en kleurige propjes

Bij het cijfer 4 zat een plaat met allemaal kleine viertjes om te oefenen met het schrijven van het cijfer door een lijn te trekken binnen de lijntjes. Ik deed er eentje voor en mijn zoontje schreef er 3 zelf, maar vond het nog best moeilijk! We zullen het later nog eens proberen.

Het cijfer 4

Het cijfer 4 met een oefenplaat om de 4 te leren schrijven

Bij de 5 zat een gelamineerde puzzel én een kleurplaat (van de 5 kon ik de grote cijferkaart weer even niet vinden, maar die zat er uiteraard ook bij!)

Het cijfer 5

Het cijfer 5 met een puzzel en een kleurplaat

Bij het cijfer 6 zat een plaat met allemaal kleine dino’s in vormpjes en de opdracht om elke dino te tellen en het juiste cijferstickertje erbij te plakken. Dit ging al hartstikke goed!

Het cijfer 6

Het cijfer 6 met een plaat en cijferstickertjes

Bij het cijfer 7 zat weer een mooie kleurplaat en een plaat met allemaal afbeeldingen om te tellen en dan het juiste cijferstickertje erbij te plakken weer.

Het cijfer 7

Het cijfer 7 met kleurplaat en telplaat

Bij de 8 zat weer een grote plaat van een 8 om zelf te versieren zoals hij zelf wilde.

Het cijfer 8 met een grote acht om te versieren

Het cijfer 8 met een grote acht om te versieren

Bij de 9 zaten twee leuke platen met een oefening om het cijfertje bij de olifant te herkennen. Dit ging ook al hartstikke goed en was de afsluiter van de hele reeks.

Het cijfer 9

Het cijfer 9 met een kleurplaat en oefenplaat om cijfers te herkennen

We hebben alles wat we ontvangen hebben in een doosje bij elkaar gestopt en dit pakken we er bij regenachtig weer bij. Dan kiezen we samen een cijfer of een oefening uit het doosje om te maken en gaan ermee aan de slag. Alle cijfers hebben we inmiddels ontvangen, maar er is nog genoeg leuks mee te doen voorlopig en een hele leuke, speelse manier voor mijn zoontje om met cijfers bezig te zijn.

Kaartje voor Oma Post

Mijn zoontje maakte een kaartje voor Oma

Mijn zoontje citeerde wat ik in het kaartje moest schrijven

Mijn zoontje citeerde wat ik in het kaartje moest schrijven

Wat een werk weer he? Ik vind dat het laat zien hoe ontzettend veel je met kinderen al kunt doen met post! Mijn zoontje maakte ook weer een kaartje voor Oma Post en stuurde dit naar haar. Inmiddels verzint hij er zijn eigen projectjes bij! Zo verzon hij dat hij een touwtje mee wilde sturen zodat Oma een slinger kon maken met daaraan de kaarten die hij haar stuurt. En dat vond hij zo leuk, dat hij meteen ook zijn andere oma en opa een kaart en touwtje wilde sturen. We zijn er een fijne middag zoet mee geweest. Oma Post heeft laten doorschemeren alweer op een nieuwe reeks te broeden, dus we zijn benieuwd!

Liefs,

Kim (en Oma Post)