Tags

, , , , , , ,

136D310018

pluk wat lavendel om met je post mee te sturen

In de afgelopen twee jaar hebben we ruim 250 logjes gepubliceerd. Om precies te zijn is dit logje nummer 268 wat online staat. Er zijn bepaalde topberichten die ondanks dat ze uit onze begin periode komen, nog steeds heel veel gelezen worden. Ook linken we in nieuwe logjes regelmatig terug naar oude logjes of andere technieken. Er zijn genoeg lezers die ons vanaf het begin volgen en elk logje hebben gelezen maar we zijn qua lezersaantallen ook enorm gegroeid en daarmee zijn er nog genoeg logjes ongelezen voor sommigen. We hebben zoveel logjes online staan dat logjes zelfs bij onszelf in de vergetelheid raken. Zonde! Daarom vinden wij de de zomerperiode de ideale tijd om eens terug te blikken op logjes die we de afgelopen jaren met jullie hebben gedeeld. Natuurlijk doen we dit op de manier die je van ons gewend bent, met wat nieuwe foto’s en/of nieuwe informatie & ideeën.

Eén van de top-berichten zijn de logjes over bloemen drogen welke ik (Ruchama) vorig jaar schreef. Hier werd zo enthousiast op gereageerd en velen gingen na een wandeling met een bloemenpers aan de slag. Met deze mooie zomerdagen is het extra fijn om mooie bloemen of grassen in de berm, in de polder of tijdens de wandeling met je hond te plukken. Maar heb je ook de prachtig bloeiende lavendel gezien én geroken!? Een bloemsoort dat je helemaal niet hoeft te drogen om met je post mee te sturen! Daarom vandaag een terugblik op de bloemen drogen logjes en wat extra ideetjes om lavendel met je post mee te sturen.

Tips voor het drogen van bloemen

bloemen drogen screenshot I

In het eerste deel van ‘Bloemen Drogen’ geef ik je verschillende tips over het drogen van bloemen. Welke bloemen kies je uit en hoe drogen ze op. Zo drogen viooltjes altijd mooi terwijl een narcis veel te vochtig is om te drogen. Kan je ‘slapende’ bloemen een nachtje op de vaas laten staan voor je ze droogt. Vind je niet alleen bij de Kringloop maar ook op Rommelmarkten en op Opitec een bloemenpersje. Is het belangrijk om reliëfvrij papier te gebruiken om te drogen, bijvoorbeeld Plenty Easypull Keukenpapier en bewaar je gedroogde bloemen handig tussen een oud boek.

Bloemen Drogen Lavendel-003

Het logje ‘Bloemen Drogen’ lees je hier terug.

 

Post maken met gedroogde bloemen

bloemen drogen screenshot

Na het enthousiasme van het eerste logje, kwam er ook een deel II online. De ideeën om gedroogde bloemen in post te verwerken zijn eindeloos! Omdat de bloemen licht en dun zijn kan je ze op veel manieren aan je post toevoegen zonder dat het oploopt in postzegels. In deel II laat ik een aantal van deze ideeën uitgebreid zien zoals het zelf maken van briefpapier en sluitzegels maar ook het lamineren van gedroogde bloemen tot labels, kaarten en enveloppen. Of wat dacht je van een leuk slingertje of een boekenlegger? Natuurlijk vertel ik ook welke lijmsoorten en materiaal het beste werkt!

Bloemen Drogen Lavendel-004

Het logje ‘Bloemen Drogen II’ lees je hier terug.

 

LAVENDEL MEESTUREN MET JE POST

Het heeft iets liefs en het doet je denken aan de fijne zomerdagen… het meesturen van een steeltje vers geplukte lavendel! Kan je ze al ruiken? Het handige van lavendel is dat je het niet eens perse hoeft te drogen voor je het verstuurd want gedroogd of vers, ogen ze bijna hetzelfde. Je postvriendin zal dus geen dood, dor of verschrompeld bloemetje ontvangen.

Tip! Lavendel droog je door ze in een droog vaasje te zetten of als bosje op de kop te hangen.

Bloemen Drogen Lavendel

Het mag officieel niet maar neem je schaartje mee en knip wat steeltjes lavendel om mee te sturen op een kaartje of een brief. Je kan de lavendel op verschillende manieren vastzetten. Bijvoorbeeld met een stukje masking tape op het kaartje zelf. Dit kan op een bestaand kaartje of juist een wat groter bosje op een blanco kaart. Maar je kan ook een takje lavendel mee knopen in het touwtje om je gebundelde brief!

Bloemen Drogen Lavendel-002 Bloemen Drogen Lavendel-001

Een ander leuk idee is wat mijn collega Kim met onze vakantiekaartjes deed. Wat losgedraaide lavendel bloemetjes in een wenskaartzakje. Lekker licht en het ruikt heerlijk! Het logje waar dit idee uit kwam is sowieso een leuke aanvulling op de natuur in je post verwerken. Bloemen drogen is nog maar het begin, Kim maakte met haar zoontjes de leukste natuur kaarten!

De kaarten verpakte ik in een doorzichtig zakje

Met wat lavendel in het zakje hoopte ik een lekker geurtje mee te sturen

 

We zijn benieuwd hoe jullie dit eerste ‘Terugblik’ logje hebben ervaren! Ben je geinspireerd om weer wat bloemen te drogen of heb je al wat lavendel bij de buurvrouw gevraagd? Deel vooral je creaties op onze Facebook Pagina of met #postfabriek op Twitter of Instagram.

Liefs, Ruchama