Tags

, , , , , ,

Het is al weer even geleden dat we een blog met nieuwtjes online hebben geplaatst. Door alle drukte in onze persoonlijke levens, lukte het ons wat minder om goed bij te blijven met alles wat er aan nieuws te vertellen was! De afgelopen tijd hebben een aantal lezers ons echter getipt over van alles, waardoor we toch tussendoor dit alles ook graag met jullie wilden delen!

Pakjesavond voor iedereen.

Sinterklaas is weer in het land, er wordt gesnoept van de kruidnootjes en kinderen zetten al zingend hun schoen. Het is een tijd waarin gezinnen veel samen doen en zijn. Voor mensen met weinig of zelfs geen familie of vrienden kan dit een best eenzame periode zijn! Sinterklaas is bedoelt als feest voor iedereen en je hoeft niet in Sinterklaas te geloven om van dit feest te kunnen en mogen genieten. Soms is geloven in de goedheid van een ander al genoeg en daar sluit de actie die Hans ons tipte zo mooi bij aan.

Via de site Pakjesavond voor iedereen kan je voor €2,- een lootje kopen, waarmee je gegevens krijgt van degene waar je een persoonlijk gedichtje voor schrijft en een kadootje van ongeveer €5,- voor koopt. Dit doe je voor 4 december op de post en iemand anders maakt ondertussen een pakketje voor jou. De lootjes worden willekeurig gekoppeld dus van wie je een pakje ontvangt blijft een verrassing. Op pakjesavond maakt iedereen zijn of haar pakketje open!

pakjesavond

Tip! “Wees persoonlijk, wees creatief, verras en word verrast!

Met de €2,- bijdrage hopen ze zoveel mogelijk te voorkomen dat iedereen elkaar een kadootje stuurt en zo de hebberige ontvangers er uit te folteren. Met het opgehaalde geld organiseert Pakjesavond voor iedereen voor – en ook deels door – een muzikale pakjesavond voor vluchtelingen.

Wil je ook een lootje trekken? Kijk dan hier en geef iemand anders een mooie pakjesvond!

Postpapierenzo heet nu meerleuks

Eén van onze favoriete webwinkels op postgebied bestond vorige maand alweer vijf jaar. Ik herinner me nog goed hoe Kim mij Postpapier Enzo tipte en ik dacht gek te worden. Zóveel leuks! Eigenenaresse Anita heeft blijkbaar een goede smaak want al snel had ze twee succesvolle webwinkels draaiende te houden. Met haar eerste lustrum kwam dan ook het besluit om de twee winkels samen te voegen en verder te gaan onder de naam van haar tweede winkel ‘Meer Leuks’.

Op de Postfabriek staan meerdere logjes online over PostpapierEnzo, nu MeerLeuks. Je vindt ze hier terug.

Aandacht voor het schrijven van brieven

We moeten er absoluut niet aan denken – een leven zonder het schrijven van brieven. Toch lijkt de brief in de ogen van vele mensen uitgestorven of uit te sterven. We zijn dan ook elke keer weer blij als er iemand wél aandacht aan het schrijven van brieven besteed. De laatste tijd halen de brieven regelmatig het nieuws, de ene keer door de vondst van hele oude brieven maar ook steeds vaker omdat mensen willen dat er weer meer brieven worden geschreven. Die mensen hebben dezelfde liefde voor post en brieven als wij en onze lezers hebben. Want het zijn onze lezers die ons regelmatig tippen over een mooi krantenartikel, wat wij dan weer met liefde delen!

 

Zo tipte Amy ons over het pleidooi Bring Back The Pen van de oprichter van de site Virgin. Richard Branson is (samen met ons!) verbaasd dat de helft van de jongeren nog nooit een bedankt-briefje heeft geschreven en één op de tien niet eens een pen heeft. Hij roept dan ook iedereen op om meer brieven te gaan schrijven, niet alleen jongen maar íedereen  want hoe zonde zou het zijn als we het schrijven van brieven verliezen!

Teenagers should be encouraged to write letters. Letter writing is not only a good emotional outlet, but it also helps build key life skills like hand writing, spelling and grammar.

In Culemborg is er zelfs een brievenschrijfgenootschap wat samen komt om mensen weer meer brieven te laten schrijven. Danielle tipte dit leuke krantenartikeltje en we hopen dat er echt meer mensen brieven gaan schrijven! De volgende bijeenkomst is op maandag 7 december en vergeet niet je vulpen mee te nemen!

Heet een vluchteling welkom met een kaartje

Het idee dat je huis en haard verlaat omdat je land niet meer veilig is, vinden we afschuwelijk… Helaas is dit voor heel veel mensen werkelijkheid. VluchtenlingenWerk Nederland staat klaar voor iedereen die op zoek is naar een veiligere plek. Zij begeleiden asielzoekers, helpen hen bij integratie, het vinden van werk maar helpen ook bij het verenigen van gezinnen en geven jongeren les over vluchtelingen.

Naast al dit werk heeft VluchtelingenWerk Nederland ook een mooie actie opgezet waar Chanou en Celine over tipte. Je kan namelijk vluchtelingen welkom heten in Nederland door ze een kaartje te sturen! Via de site kan je een kaartenset van twee kaarten (één om zelf te versieren) bestellen, deze krijg je gratis thuis gestuurd. Op de kaarten schrijf je een persoonlijke wens en zo steek je vluchtelingen een hart onder de riem. Je stuurt de kaarten weer terug en VluchtelingenWerk Nederland draagt er zorg voor dat de kaarten in de asielzoekerscentra in Nederland terecht komen.

Inmiddels hebben wij ook de kaartensets besteld en heeft Chanou al de kaarten verstuurd. Hieronder zie je hoe de ene kaart er uit ziet en hoe Chanou de ander heeft versierd.
f216685a-9b40-45c1-b6fe-f89a4933de0942877a28-ef1b-49b2-8698-425c8658b4e4

Decemberzegels

de prachtige decemberzegels van dit jaar

Ze zijn er weer, de kerstpostzegels waarmee je voordelig al je kerstpost kan versturen! Helaas is ook deze prijs weer omhoog gegaan en betaal je €12,80 – voor een velletje van 20 postzegels, dit is €0,64 per postzegel. De kerstpostzegels mag je van 24 november 2015 tot en met 6 januari 2014 gebruiken.

De kerstpostzegels van 2011, 2012 en 2014 zijn ook nog geldig omdat hier ‘December’ op vermeld staat i.p.v. een tarief. Bij oude zegels moet je bijplakken.

Bij drie vellen decemberzegels krijg je dit kaartenblikje

De decemberzegels zijn natuurlijk voor je kerstpost bedoelt maar je kan ze ook gebruiken voor je gewone post! Het voordelige hiervan is dat je één postzegel voor een poststuk tot 50 gram mag gebruiken i.p.v. de normale 20 gram! Let er wel op dat je niet te grote enveloppen verzend want officieel is het alleen voor kerstpost. Vorig jaar heb ik al mijn gewone post met kerstpostzegels verstuurd en ondanks de vertraging door de kerstdrukte is alles goed aangekomen.

In de periode dat de kerstpostzegels geldig zijn gaat vaak de post ook wat minder snel, vooral als er volgende maand veel kerstkaarten worden verstuurd. Een handige tip hiervoor is de post die je graag de volgende dag bezorgt wil hebben niet in de buiten-brievenbussen te doen. PostNL geeft aan dat 72 uur kan duren voor deze post wordt bezorgd. Voor de gewone post hebben ze in postkantoren speciale zakken staan. Deze post wordt gelijk verwerkt, zelfs als er kerstpostzegels op zitten!

Adventskalender in December

Als laatste nieuws hebben we een wel erg leuk nieuwtje! Vanaf dinsdag 1 december vind je een heuse adventskalender op onze Postfabriek! Elke dag komt er een logje online met afwisselende ‘vakjes’ met natuurlijk winacties maar ook DIY, inspiratie, quotes, persoonlijke verhalen en leuke tips. Kom dus dagelijks even kijken op de Postfabriek!

 

Ook een tip? Mail ons op info@postfabriek.nl ! Heb je zelf een blog, shop of website stuur de link dan mee, dan zetten we die erbij bij “getipt door”!

Veel liefs, Kim, Nienke en Ruchama