Tags

, , , , , , ,

IMG_3540

Wat deel jij met je postvrienden? Ruchama, Kim en ik schrijven elkaar graag over onze belevenissen. We schrijven bijvoorbeeld over wat we gezien en gedaan hebben, maar ook over wat er ín ons gebeurd. Voor een belevenis hoef je de deur niet uit, het kan ook over je gevoel gaan. Brieven zijn voor mij een manier om een wereldreis te maken terwijl ik niet verder kom dan mijn postkamer. Vanaf mijn schrijftafel reis ik door tijd en werelddelen. Hier kan ik alleen en tegelijkertijd ook in goed gezelschap zijn, een heel wonderlijk gevoel! Via de brieven van mijn postvriendinnen mag ik een kijkje nemen in hun (gevoels-)wereld. Omdat ze stukjes van een levensverhaal met mij delen, leer ik ook van dingen die ik niet zelf doe of zie. En zo geniet ik mee van alle (mooie) dingen die mijn postvriendinnen meemaken. In dit vakje van onze adventskalender zit een brief aan jou. Twee weken geleden gebeurde er iets dat ik graag met je wil delen…

Als mijn vriend en ik thuis komen, staat één van onze honden meestal voor het raam te trappelen van blijdschap. Twee weken geleden stond ze daarbij met haar voorpoten op een stapeltje magazines dat in de vensterbank lag. Bovenop het stapeltje lag een Flow met de voorkant van de kaft naar boven. Op de kaft van Flow Magazine zit een los kartonnetje in de vorm van een label. Hierop staat kort beschreven wat je zoal binnenin kan vinden. Dat kartonnetje laat ik altijd netjes zitten, het viel me eigenlijk nooit echt op. Tot de dag dat onze lieve Soja (zo heet dat blije hondje) er op had staan trappelen. Daardoor was het label los gaan zitten en verkreukeld, het zag er niet meer zo mooi uit. Ik ben echt een tuttebel met mijn magazines en ga er heel voorzichtig mee om, dus eigenlijk vond ik het niet zo leuk dat het nu kapot was. Gelukkig was de rest van de kaft nog ongedeerd en kon ik het label eraf halen en de lijmresten eraf peuteren. Terwijl ik daarmee bezig was, viel me op dat de achterkant van het label ook bedrukt is. Het maakte me nieuwsgierig en ik draaide het om. Toen werd de quote, die je op de foto hierboven kan zien, pas zichtbaar! En juist door de manier waarop het tevoorschijn kwam, trok het mijn volle aandacht en kwam de tekst erop écht binnen. Ik heb het verfrommelde stukje papier meteen op mijn prikbord geprikt. En steeds als ik het zie, word ik er blij van. Niet alleen door de mooie woorden erop, maar juist door de kreukels in het papier te zien, denk ik terug aan wat er twee weken geleden gebeurde. Mijn hondje Soja gaf me een cadeautje! Door dit verhaal met jou te delen, hoop ik dat het jou ook inspireert. Stiekem ben ik benieuwd of het je eerder al was opgevallen: wist jij dat er op de achterkant van deze labels een mooie tekst verstopt zit? Ik vond het zo’n bijzondere ontdekking dat het nu zelfs één van de eerste dingen is die ik bekijk als ik mijn nieuwe Flow heb gekocht! Ik ben benieuwd of jij hetzelfde doet!

Morgen is er weer een nieuw blogje te vinden op de Postfabriek. Zien we je dan weer?

Lieve groetjes,

Nienke en Soja