Tags

, , , , , , , ,

Detail van de kaart 'Geboorte'

Detail van de kaart ‘Geboorte’

Een week geleden waren Kim, Nienke en ik een dagje in Deventer waar ik in een boekhandel spontaan verliefd werd op de kaarten van ‘Atlas van de Belevingswereld’. Op het eerste gezicht zie je gewoon een deel uit een ouderwetse atlas maar als je beter kijkt zie je dat er helemaal geen plaatsnamen op staan… De namen van plaatsen, gebergten en rivieren zijn vervangen door gevoelens, gedachten en ervaringen. De postkaarten hebben elk een ander thema voor een gebeurtenis in het leven zoals een geboorte, overlijden of een grote verandering. Samen vormen ze één grote plaat: ‘de Atlas van de Belevingswereld.’ Welke niet alleen te koop is als boek (het oorspronkelijke idee) maar ook als kaarten voor aan de muur in verschillende thema’s, een puzzel of postkaarten. Op deze site vind je alle producten.

'Sterkte' Atlas van de Belevingswereld kaart

‘Sterkte’ Atlas van de Belevingswereld kaart

In dit logje ga ik alleen in op de wenskaarten van de Atlas van de Belevingswereld, naast de enkele kaarten is er ook een set met postkaarten te koop. Zelf kocht ik maar één kaart en wel voor een vriendin die die dag waarschijnlijk zou bevallen van haar eerste kindje. Het werd een dagje later máár de kaart vond ik zo mooi toepasselijk. Hoewel ik zelf geen moeder ben kon ik me toch inbeelden dat alle kreten op de kaart heel herkenbaar zullen zijn voor de komende jaren samen met hun eerste kindje!

 

Themapost 'Geboorte'

Themapost ‘Geboorte’

Voor de kersverse papa en mama van Mike koos ik dus deze ‘Geboorte’ Atlas van de Belevingswereld kaart uit. Daarbij kocht ik een mini Gouden Boekje over een hond en pakte deze natuurlijk in een blauw papiertje in. Met wat zakdoekjes voor de kraamtranen, een kaarsje, hartjesballon en wat blauw/witte confetti heb je een heel lief themapostje!

Detail II Geboorte kaart

Detail II Geboorte kaart

Andere thema’s uit deze kaartenmolen zijn verjaardag, zomaar, vergeten, het spijt me, dank je, sterkte, succes, en zelfs prettige kerstdagen. Als je op de foto’s klikt kan je ze nog vergroten om de emoties duidelijker te kunnen lezen.

'Zomaar' en 'Vergeten' kaarten

‘Zomaar’ en ‘Vergeten’ kaarten

'Succes' en 'Uitnodiging' kaarten

‘Succes’ en ‘Uitnodiging’ kaarten

'Het spijt me' en 'Dank je' kaarten

‘Het spijt me’ en ‘Dank je’ kaarten

En? Wat vind je van de kaarten? Kende jij ze al? Mocht je ze ook graag willen kopen: de enkele wenskaarten kosten €1,60 en zijn online hier en hier te koop.

Liefs, Ruchama