Tags

, ,

In onze vakantieperiode zijn we wel door blijven gaan met het delen van dingen die we tegenkwamen op onze Facebookpagina. Maar omdat niet iedereen Facebook heeft of leest, willen we de mooiste dingen die we deelden ook hier nog aan jullie laten zien! Lees dus met ons mee over een jongen die ineens heel veel post kreeg, een postzegel-lik-machine, kaarten met een bijzonder ontwerp, brieven met een erg aparte adressering en meer!

NIEUW BIJ HEMA EN FLOW

Allereerst spotte Nienke leuke nieuwe ansichtkaarten bij de HEMA. Inmiddels zijn ze al niet meer zo nieuw natuurlijk, maar voor wie het tóch gemist heeft nog even een foto.

Ansichtkaarten bij HEMA

Ansichtkaarten bij HEMA

Deze zomer kwam ook het Poster & kaartenboek van Flow uit. Het ziet er leuk uit, maar zelf hebben wij het nog niet gekocht. Mocht jij het wel in huis hebben, zijn we benieuwd hoe jij het boek vindt!

Liefde voor typemachines

We schreven er meerdere blogjes over: de typemachine. Voor ons al niet echt een machine van deze tijd, maar voor de jongste generatie al helemaal niet. Of, toch wel? Via prachttekst vonden we dit mooie ikje uit NRC Next.

Brieven uit de gevangenis

Aan het begin van deze zomer werkte Kim mee aan opnames voor VPRO Dorst. In Augustus deelde VPRO Dorst de officiële aankondiging van de webserie waar de aflevering met Kim onderdeel van zal zijn. Je kunt hier alvast meer lezen! En natuurlijk houden we jullie op de hoogte zodra de exacte releasedatum van de serie bekend is!

screen-shot-2016-09-13-at-11-58-34
Nu al meer weten over schrijven met gevangenen? Lees dan de blogjes die Kim er eerder al over schreef.

Een cryptische adressering

Nos op 3 deelde deze enveloppe met daarop een heel bijzondere adressering! De post is aangekomen. Ben jij ook zo benieuwd wat daar dan voor post in zat en van wie het kwam, gezien diegene dus zelfs de naam van de ontvanger niet wist?

Van geen post naar een huis vol!

Een autistische jongen kreeg nooit post op zijn verjaardag en stuurde zichzelf daarom elk jaar een kaartje. Zijn moeder deed een oproepje, of iemand nog ergens een kaartje over had en dat naar hem op wilde sturen? Van het resultaat had ze nooit kunnen dromen!

Een kunstwerk als ansichtkaart

Bron foto: My Modern Met

Twee grafisch ontwerpers die elkaar amper kenden, besloten om samen een post-project te starten met de naam Dear Data. Ze ontwierpen ansichtkaarten voor elkaar, waarbij het ontwerp van de ansichtkaart zelf meteen het verhaal vertelde. Op de achterkant van de kaart stond de info om het ontwerp te kunnen lezen en ontcijferen. Het resultaat is heel bijzonder!

Bron foto: My Modern Met

Bron foto: My Modern Met

Één brief uit het verleden en eentje uit de hemel

Herinneren jullie de vondsten van Kim in de kringloopwinkel nog? Denk je eens in dat je in een tweedehands boek een brief vindt van een stervende moeder aan haar dochter? Het overkwam antiquair Gordon Draper en hij speurde de dochter op, die de brief was kwijtgeraakt tijdens een verhuizing. Hoe bijzonder!

screen-shot-2016-09-13-at-12-19-33

Ook al zo bijzonder.. De Duitse 5-jarige Phil schreef een brief aan zijn overleden opa, die hij met een heliumballon naar de hemel stuurde. En.. Hij kreeg antwoord!

screen-shot-2016-09-13-at-12-20-35

Onmisbaar voor de echte postliefhebber: de stempellik machine en enveloppendichtvouwer!

Dit filmpje moet je gewoon even kijken 😉

Filosofische post

Tot slot: een filosofische afsluiting!

Natuurlijk zullen we leuke artikelen, foto’s en gekkigheden blijven delen op onze facebookpagina en ook hier regelmatig een update geven.

Fijne dag!

Liefs,
Nienke, Ruchama & Kim