Tags

, , ,

Het is eindelijk zover! De webserie waarvoor ik (Kim) in juli een opnamedag had met de VPRO komt uit en dus kan ik jullie er nu wat meer over vertellen! De serie is een docuserie gemaakt door Shay Kreuger in samenwerking met VPRO Dorst. Shay is radio DJ bij FunX en doordat deze zender vaak aan staat in de Nederlandse gevangenis, ontvangt zij met enige regelmaat post van gevangenen. Één brief in het bijzonder raakte haar, een brief van ene Pancho. Shay besloot hem terug te schrijven en inmiddels schrijven ze bijna een jaar met elkaar. Het briefcontact was de aanleiding voor de driedelige 3lab docuserie Brieven van PanchoIn de eerste aflevering is Shay op bezoek bij mij in Zierikzee en praten we samen over mijn schrijfcontact met Tony op death row in Amerika. In de tweede aflevering gaat Shay op bezoek in een gevangenis en in de derde aflevering volgt ze een workshop bij een ex-gedetineerde.

Alvast een paar stills uit de eerste aflevering om jullie nieuwsgierig te maken (en mezelf trouwens ook, want ook ik heb de aflevering nog niet gezien!!):

brievenvanpancho_01 brievenvanpancho_02 brievenvanpancho_03 brievenvanpancho_04Vanaf 28 oktober is de aflevering online te bekijken op NPO 3Lab en op 30 oktober worden de eerste aflevering en een interview met Shay uitgezonden op televisie bij NPO3 rond 23:20!

Kijken jullie ook allemaal?

Liefs,
Kim