Tags

, , , ,

Ook in deze adventskalender is er natuurlijk weer een vakje gereserveerd voor de postzegeltips! Vandaag kan je lezen over het gebruik van de Decemberzegels, een kortingscode voor het maken van persoonlijke postzegels, de laatste kans om bepaalde uitgiften te kopen en helaas ook weer over de prijsverhoging vanaf januari 2017.

Decemberzegels 2016

Decemberzegels 2016

Decemberzegels 2016

Keek jij ook zo uit naar de decemberzegels en was je ook teleurgesteld door het ontwerp en de prijs… dan ben je absoluut niet de enige. We hebben heel veel reacties gelezen over het ontwerp wat verdacht veel lijkt op de zegels van 2014. Ze zijn niet hetzelfde maar wel van dezelfde hand en dat is duidelijk te zien. Ook schrokken we van de prijs… de Decemberzegels waren ooit bedoeld voor het voordelig versturen van je kerstkaartjes maar post versturen is tegenwoordig niet meer goedkoop. Gelukkig zijn er nog wel wat voordelen hoor! Zo mag je alle decemberzegels van afgelopen jaren waar geen geldbedrag op staat dit jaar ook weer gebruiken. Daarnaast mag je poststuk tot wel 50 gram wegen i.p.v. de gebruikelijke 20 gram. Voor het versturen van je poststukken is het dus wel goedkoper!  Dit jaar betaal je €0,65 per decemberzegel en zijn ze per velletje van 20 zegels voor €13,65 te koop Supermarkten, Kruidvat, Postkantoren en online.

Hieronder een lijstje met een aantal handige tips over de Decemberzegels en het gebruik daarvan!

  • De decemberzegels van 2010 t/m 2016 zijn tot 6 januari geldig op een poststuk tot 50 gram. Je kan er dus ook voor kiezen om via internet oudere decemberzegels te kopen als je deze mooier vindt!
  • Na 6 januari zijn al deze Decemberzegel nog bruikbaar als je bijplakt tot het huidige tarief van €0,78 tot 20 gram.
  • Post uit de daarvoor bedoelde postzakken in postkantoren wordt sneller bezorgd dan post uit de buitenbrievenbussen.
  • Bij de aanschaf van twee of drie velletjes Decemberzegels krijg je leuke krijtstiften en sjablonen!
  • Op een vel zit een 21e zegel, waar je overigens wel gewoon voor betaalt, om een kaartje naar een eenzame oudere te sturen! Over deze actie lees je van de week meer in onze adventskalender.

Laatste kans op uitgiften van 2016

Laatste kans

Laatste kans op postzeels 2016

Elk jaar brengt PostNL mooie postzegels uit dat ze aan het eind van het jaar weer ruimte maken voor nieuwe uitgiften. Dit betekent dat de oudere uitgiften uit het assortiment gaan. Benieuwd welke postzegels allemaal uit het assortiment gaan, kijk dan hier op de klikbare bladzijdes van hierboven, als je op de postzegels klikt ga je gelijk naar de webwinkel.

FQStamps en specialsale

Waar Collect Club de oude uitgiften uit het assortiment gooit, nemen FQStamps en SpecialSale  ze juist graag in hun assortiment. Veel van de oude uitgiften kan je gelukkig nog bij hen kopen!

Met de code ‘korting’ krijg je i.p.v. een gratis velletje oude kinderpostzegels 8% korting op je bestelling!

Kortingscode Persoonlijke Postzegels

Kortingscode Decemberzegels

Kortingscode Decemberzegels

 

Het is misschien wel de favoriete kortingcode onder de postliefhebbers. De kortingscode op Persoonlijke Postzegels! Onze lieve lezeres Rachel tipt ons elke keer weer als eerste wanneer er weer een kortingscode is. Dit keer is de korting helaas niet zo hoog als vorige acties maar liever een kleine korting dan helemaal geen korting toch? et de code ‘PPZkerst2016‘ krijg je tot 14 December 50% korting op de servicekosten van een velletje postzegels. Hierdoor komt de prijs van €9,95 op €8,63 uit. Hoe meer postzegels je betaalt, hoe lager het bedrag wordt. Met meerdere velletjes kwamen wij op €7,90 per velletje uit. Dit komt toch al in de buurt van het reguliere tarief! Op de foto zie je het kerstrandje maar je kan natuurlijk ook voor de gewone postzegelranden kiezen.

Hier onder nog wat inspiratie voor je persoonlijke postzegels. Hoewel het internet vol staat met  mooie plaatjes is het wel belangrijk dat je toestemming vraagt aan degene waarvan je het plaatje gebruikt, zij hebben tenslotte de moeite en liefde in het werk gestoken! Lezeres Desirée tipte ons dat PostNL hier zelf ook voor waarschuwt. Gelukkig bestaan er ook websites vol met mooie plaatjes die je gewoon zo mag gebruiken zoals Pretty Free Things For You.

Postzegelnieuwtjes v-004

Verschillende postthema postzegels

Persoonlijke Postzegels van Lupa

Persoonlijke Postzegels van Lupa

PRIJSVERHOGING PER 2017

Hoeveel post we ook versturen, PostNL blijft de prijs verhogen. In de afgelopen tien jaar is de prijs bijna verdubbeld. Herinner je de tijd nog dat we €0,39 voor een postzegel betaalden… Helaas komen die bedragen niet meer terug en betaal je per 1 januari 2017 €0,78 voor een postzegel binnen Nederland. Dat is een prijs waar je best van schrikt als je graag en veel post stuurt… Om de pijn iets te verzachten hebben we de tip om voor 31 december 2015 nog wat postzegels in te slaan. Tot deze tijd betaal je namelijk nog €0,73 per postzegel en deze postzegels blijven geldig! Voor een internationale postzegel gaan we €1,33 betalen.

Voorproefje postzegels 2017

Nederlandse vogels map

Nederlandse vogels map

Om iets gezelliger af te sluiten dan met de prijsverhoging laten we je vast wat postzegels zien die op de planning staan voor 2017.

Op 2 januari komt er een postzegelvel in mijn favoriete thema uit… vogels! Naast het gewone velletje kan je ook een speciale map met vier vellen hier bestellen. Bijzonder is dat wanneer je de postzegels met een bepaalde app scant, je de bijbehorende vogelgeluiden hoort!

wINTERVOGELS

Wintervogels

Op 2 januari komen ook deze gezellige kippies uit! Een vel kost €7,80 en vind je hier.

kippenrassen

Kippenrassen postzegels

Dit waren de postzegelnieuwtjes voor vandaag. Een fijne dag en tot morgen op onze Adventskalender!

Liefs, Ruchama