Tags

, , , ,

ouderenfonds-iv

Twee simpele maar echte glinsterende kerstkaartjes!

Als postliefhebbers weten we allemaal wat een kaartje met je kan doen. Juist wanneer je aan huis gebonden bent, minder contacten hebt of niet lekker in je vel zit kan een kaartje je even onder de mensen brengen. Er zijn zoveel mensen die te weinig mensen zien en spreken, die zich vergeten en eenzaam voelen. Hoe fijn is het om juist dat soort mensen zomaar een kaartje te sturen? Dat is de reden waarom ik elk jaar me doe aan de actie van het Ouderenfonds om in december zoveel mogelijk kaartjes voor eenzame ouderen te verzamelen. Door mijn werk in de ouderenzorg heb ik een grote liefde voor ouderen. Stuk voor stuk zijn ze bijzonder, zitten vol mooie en soms ook verdrietige verhalen en herinneringen. Even de tijd nemen en luisteren naar een oudere vind ik één van de mooiste dingen om te doen. De dagen duren lang en de mensen zijn gehaast wanneer je afhankelijk bent van een ander, wanneer je kinderen druk zijn met hun baan en hun eigen kinderen, wanneer iedereen aan een ander lijkt te denken maar jou vergeet.

Juist met de feestdagen voelen eenzame ouderen zich nog meer alleen en vergeten. Het komt helaas veel voor dat oma of opa maar in het verzorgingstehuis blijft terwijl de rest van de familie samen komt. Om de feestdagen iets te verlichten en een beetje aandacht te schenken aan onze medemens verdeelt het Ouderenfonds de zakken vol binnengekomen kerstkaartjes onder verzorgingstehuizen waar de zakken weer onder de bewoners worden verdeelt. Ook het verzorgingstehuis waar ik werk kreeg dit najaar een brief van het Ouderenfonds met de mededeling dat we zijn geselecteerd voor één van de flinke stapels kerstkaarten om uit te mogen delen. Ik ben héél benieuwd naar de reacties van mijn bewoners en wat voor verschil de kaarten maken.

Smeer lijm voor de glitters

Smeer de lijm waar je glitters wil hebben

Zelf heb ik wat glitterige kerstkaartjes gemaakt door heel simpel met lijm een vorm te tekenen en hier glitters op te strooien. Het geeft even een zootje maar het geeft wel een kerstgevoel! Wil jij ook graag een kaartje sturen naar een eenzame oudere? Doe dit dan voor 18 december door een kaartje naar: Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD te Bunnik te sturen. Dan maak jij ‘één iemand iets minder eenzaam met kerst!

PostNL haakt weer leuk in op de actie door elk huisadres (op de nee-nee stickers na) op 10 december een lege kerstkaart te sturen. Deze kan je gebruiken om hem naar een eenzame oudere te sturen! Ook vind je op het vel Decemberzegels van dit jaar een 21e zegel met speciaal ontwerp, deze is bedoelt om voor een speciaal iemand te gebruiken en dan komt de kaart natuurlijk goed van pas.

ouderenfonds kaartje

Stuur een kaartje naar het adres van het Ouderenfonds

Kaartje van ons winnen?

Om in de kerstkaartensfeer te blijven willen we ook graag onze lezers een kaartje sturen. Helaas kunnen we jullie niet allemaal een kaartje sturen maar wel een aantal! Wanneer jij een kaartje naar een eenzame oudere hebt gestuurd mag je een mailtje sturen naar info@postfabriek.nl en daar in vertellen waar waarom jij graag een kerstkaartje van ons wil ontvangen.

Liefs, Ruchama