Tags

, , , ,

pop-up kaartjes

Vintage pop-up kaartjes

Elk jaar in onze adventskalender reserveren we een vakje speciaal voor het Ouderenfonds en hun mooie kerstactie om een oudere een kaartje te sturen. Alle drie dragen we de oudere mens en de ouderenzorg een groot hart toe. Vorig jaar heeft het verzorgingstehuis waar ik werk niet één, niet twee maar zelfs drie enveloppen vol met kaarten mogen ontvangen. Ik heb er persoonlijk voor gezorgd dat alle kaarten zijn uitgedeeld en wat een mooie reacties heb ik mogen zien! Mensen zijn zo verrast dat een vreemde aan ze denkt en ze een kaartje stuurt. Dat is toch de kracht van post!

Juist wanneer je aan huis gebonden bent, minder contacten hebt of niet lekker in je vel zit kan een kaartje je even onder de mensen brengen. Er zijn zoveel mensen die te weinig mensen zien en spreken, die zich vergeten en eenzaam voelen. Hoe fijn is het om juist dat soort mensen zomaar een kaartje te sturen? Dat is de reden waarom ik elk jaar me doe aan de actie van het Ouderenfonds om in december zoveel mogelijk kaartjes voor eenzame ouderen te verzamelen. Juist met de feestdagen voelen eenzame ouderen zich nog meer alleen en vergeten. Het komt helaas veel voor dat oma of opa maar in het verzorgingstehuis blijft terwijl de rest van de familie samen komt. Om de feestdagen iets te verlichten en een beetje aandacht te schenken aan onze medemens verdeelt het Ouderenfonds de zakken vol binnengekomen kerstkaartjes onder verzorgingstehuizen waar de zakken weer onder de bewoners worden verdeelt.

wenskaartzakjes

Kaartjes in wenskaartzakjes

binnenkant

Binnenkant van de pop-up kaart

Dit jaar verstuur ik niet alleen gekochte en zelfgemaakte kerstkaartjes, ook heb ik een stapel prachtige oude pop-up kerstkaarten. Van de zomer hebben we de kaartenverzameling van een inmiddels overleden dame over mogen nemen. In haar verzameling zat een hele stapel pop-up kaarten, de één nog mooier dan de ander! Het is toch zonde om die kaarten bij elkaar gebundeld te bewaren. Ik geef ze veel liever een tweede thuis! Daarom heb ik besloten een aantal van de pop-up kerstkaarten te versturen naar speciale (post)vrienden en naar het Ouderenfonds voor de kerstactie.

Wil jij ook graag een kaartje sturen naar een eenzame oudere? Doe dit dan voor 18 december door een kaartje naar: Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD te Bunnik te sturen. Dan maak jij ‘één iemand iets minder eenzaam met kerst! Uit voorgaande jaren is gebleken dat sommige ouderen het op prijs stellen om een kaartje terug te kunnen sturen. Mocht je hier voor open staan, vermeld dan je adres op de achterkant van de envelop of binnen in de kaart. Wie weet krijg je een kaartje terug!

ouderenfonds

Stuur ook een kaartje naar een oudere!

pop-up

Pop-up kaartje!

KAARTJE VAN ONS WINNEN?

Net als voorgaande jaren sturen we niet alleen de ouderen een kaartje maar maak jij kans om ook zo’n mooi pop-up kaartje in je brievenbus te vinden. Helaas kunnen we jullie niet allemaal een kaartje sturen maar wel een aantal! Wanneer jij een kaartje naar een eenzame oudere hebt gestuurd mag je een mailtje sturen naar info@postfabriek.nl met daarin je adres zodat we een aantal van jullie een kaartje kunnen sturen.

Liefs, Ruchama