Tags

, , , ,

Het is weer tijd om al het nieuws op postzegelgebied op een rijtje te zetten. Lees over de verhuizing van de Collect Club webshop van PostNL, de nieuwste uitgiftes en andere aanbieders van postzegels in Nederland.

Postzegels PostNL

Nu al veel meer weten over de nieuwste postzegels? Lees dan nr. 95 van het digitale magazine ‘Collect’ van voorjaar 2018, je vindt hem hier. 

Wie geabonneerd is op de nieuwsbrief van de Collect Club van PostNL weet het al, maar ben je dat niet is het belangrijk er rekening mee te houden dat de Collect Club geen aparte webshop meer is. Alle postzegels worden nu verkocht in dezelfde webshop van PostNL via dit adres. Verder werkt het bestellen gewoon zoals we gewend zijn!

Verjaardagspostzegels van PostNL

In samenwerking met stichting Jarige Job heeft PostNL een vel verjaardagspostzegels uitgebracht om aandacht te vragen voor kinderen in Nederland die nooit hun verjaardag (kunnen) vieren door de financiële situatie van hun gezin. Stichting Jarige Job zet zich in om ook deze kinderen een mooie verjaardag te bezorgen. Elk velletje telt zes postzegels met illustraties van Charlotte Dematons en kost €4,98.

Verjaardagspostzegels van PostNL

Verjaardagspostzegels van PostNL

Gratis setje postzegels

Plaats je een bestelling in de webshop van €15,- of meer, dan ontvang je gratis het postzegelsetje ‘glaswerk’. Vanaf €75,- ontvangen je het boek ‘beleef de natuur’ gratis bij je bestelling.

Gratis setjes postzegels bij bestelling vanaf €15,-

Ontvang een gratis setje postzegels bij bestelling vanaf €15,-

Winactie Instagram PostNL met Persoonlijke Postzegels

Op Instagram heeft PostNL een winactie uitgezet rondom Persoonlijke Postzegels. Lees hieronder alle voorwaarden en ga naar Instagram om mee te doen, de actie loopt tot 18 maart!

Winactie bij PostNL via Instagram

Winactie bij PostNL via Instagram / foto van @pietenkees

Nationale postzegels PostNL

Naast de bekende willems of hartjes die je ook gewoon bij de kantoorboekhandel kunt kopen, zijn er ook allerlei bijzondere postzegels te koop via PostNL. Er zijn allerlei opties voor verzamelaars, zoals postzegelmapjes.

Één van de nieuwste uitgiftes is dit vel met práchtige postzegels met veldbloemen uit de serie ‘Beleef de natuur’. Voor €8,30 heb je een vel met 10 verschillende postzegels. Ze zijn nog niet te bestellen, alleen nog te reserveren! Na negen april worden ze verzonden. Wel al beschikbaar buit dezelfde serie is een vel met postzegels met reptielen erop!

Beleef de Natuur: veldbloemen

Beleef de Natuur: veldbloemen

Ben je meer van de kunstzinnige post dan is dit vel met daarop 10 kunstwerken uit het Rijksmuseum misschien iets voor jou. Ook weer 10 postzegels voor €8,30.

In de Mooi Nederland 2018 serie zijn er nu postzegels verschenen met bijzondere stadspoorten. Wat ik fijn vind aan deze series is dat de postzegels wat kleiner zijn, wat vooral als je er meer moet plakken of je enveloppe niet zo groot is wel prettig is! Per velletje krijg je vijf postzegels, een velletje kost €4,15. Er is een velletje met een stadspoort uit Hattem, eentje uit Vianen en hieronder zie je een stadspoort uit Bergen op Zoom.

Postzegelvel Mooi Nederland: stadspoort Bergen op Zoom

Postzegelvel Mooi Nederland: stadspoort Bergen op Zoom

PostNL brengt ook zelf altijd een aantal persoonlijke postzegels uit. Recent verschenen er een aantal vellen in de  Peter Riezebos’ Go Dutch serie met daarop portretten van Michiel de Ruyter, Baruch Spinoza, Joost van den Vondel en   Frans Hals. Je betaalt iets meer aangezien het persoonlijke postzegels zijn, namelijk €4,- voor een velletje met vier postzegels.

Kijk voor alle beschikbare postzegels in de webshop van PostNL.

Internationale postzegels PostNL

Lange tijd was de keuze voor internationale postzegels erg beperkt, maar inmiddels is er ook op dat gebied van alles te krijgen. Een paar voorbeelden op een rijtje.

Er zijn in de serie ‘bedreigde zoogdieren’ een heleboel persoonlijke postzegels voor internationale post verschenen, zoals onderstaand velletje met zebra’s en die met de blauwe vinvis (maar er zijn er echt véél meer!). Voor een vel met vijf internationale postzegels betaal je €7,50.

Internationale postzegels: bedreigde zoogdieren, zebra's

Internationale postzegels: bedreigde zoogdieren, zebra’s

Internationale postzegels: bedreigde zoogdieren, blauwe vinvis

Internationale postzegels: bedreigde zoogdieren, blauwe vinvis

Een andere bijzondere optie is de postzegel ter ere van Het Jaar van de Hond. Hij is wel nóg een stukje duurder! Voor een velletje met slechts twee zegels betaal je €3,-.

Internationale postzegel: het Jaar van de Hond

Internationale postzegel: het Jaar van de Hond

Kijk voor alle beschikbare postzegels in de webshop van PostNL.

Overige postzegels

Niet alleen PostNL verkoopt postzegels, ook elders kun je terecht.

Goedkopere zegels via Sandd

We schreven er een uitgebreide blog over, maar mocht je die gemist hebben willen we je er nogmaals op wijzen dat je ook postzegels kunt kopen via Sandd. Je schaft ze aan via de webshop of bij een DHL-point bij jou in de buurt, kijk hier waar de dichtstbijzijnde te vinden is. Voor zestig cent verstuur je een poststuk tot 20 gram. Wel moet je iets geduldiger zijn, aangezien Sandd alleen post bezorgd op dinsdag en vrijdag. Gebruik het dus vooral voor de langzame post die écht langzaam mag zijn.

bijpassende pen

Sandd postzegels

Postcrossing postzegels bij Natuurlijkefoto.nl

Bij Natuurlijkefoto.nl kun je allerlei prachtige ansichtkaarten kopen, maar je vindt er ook altijd een klein aanbod aan internationale postzegels. Deze postzegels zijn vooral geschikt voor bijv. postcrossing en raken vaak aan een thema wat iets met Nederland te maken heeft.

De internationale postzegels van Natuurlijkefoto.nl

De internationale postzegels van Natuurlijkefoto.nl

POSTZEGELS MET KORTING

Zijn de normale postzegels toch wat te duur voor jouw budget, neem dan eens een kijkje op postzegelsmetkorting.nl. Hier verkopen ze oude eurozegels die niet meer gedrukt worden maar nog wel geldig zijn. Zolang je omgerekend maar het huidige tarief op plakt. Bij je bestelling krijg je netjes een omreken overzichtje meegestuurd dus dat is erg simpel! Het leuke aan deze postzegels is dat je verschillende postzegels krijgt!

Tot zover alle postzegelnieuwtjes voor nu! Heb je aanvullingen? Deel ze vooral in een reactie op deze blog!

Liefs,
Kim