Tags

, , , ,

TWSBI

De TWSBI Eco

Liefde voor vulpennen

“Ik leen even je pen hoor!” zegt een collega terwijl ze de gele pen van het bureau pakt. Van binnen grinnik ik en tel af: 3… 2… 1… “Oh nee, dit is natuurlijk een vulpen!” zucht de collega bij het openen van de pen en begint er toch mee te schrijven waarop al snel volgt:  “En hij schrijft nog geel ook!” Wie mij kent weet dat ik het allerliefste met vulpen schrijf, ook op mijn werk. Al zolang ik me kan heugen ben ik dol op vulpennen, al schreef ik tot anderhalf jaar terug met één pen, in één kleur inkt, zwart.

Pas anderhalf jaar geleden, tijdens een gezellige middag met een vriendin die minstens zo dol is op vulpennen en haar geweldige verzameling aan pennen en inkt liet zien, ging er iets kriebelen. Ik werd hoteldebotel verliefd op al die kleuren inkt en pennen, op de glans en glitter in bepaalde inkten. Hoe zacht bepaalde pen-punten schrijven en hoe mooi andere pen-punten weer flexen. Er ging een wereld voor me open en voor ik het wist dook ik vól in deze nieuwe liefde. Een liefde die in die maanden is uitgegroeid tot een grote hobby én verslaving.

TWSBI Eco

De TWSBI Eco Turquoise met Steel Blue inkt

Diamine

Diamine 30 ml potjes

Het begon met wat goedkope pennen van Action en wat gekleurde inkt-cartridges maar al snel ontdekte ik de potjes inkt van Diamine, 30 ml voor ongeveer €3,- die geweldig zijn om je verzameling mee te beginnen en te ontdekken welke kleuren je mooi vindt. En in die anderhalf jaar groeide mijn verzameling van één vulpen en één inktkleur naar een heel kastje vol inkt en een map vol vulpennen. Oeps! Het gaat vanzelf, ik word zó blij van al die kleurtjes pennen, een perfect matchende kleur inkt en dan nog eens wat een vulpen voor je handschrift doet. Heerlijk vind ik het, met een vulpen schrijven. Ik ga er vanzelf netter en dus mooier mee schrijven dan ik even snel met een balpen doe. Het enige nadeel, dat ik altijd onder de ink zit hihi.

Want met het ontdekken van vulpennen en gekleurde inkt, ontdekte ik dus ook dat het echt beter is om je vulpen even schoon te maken als je inkt op is, dat je door potjes inkt te gebruiken veel meer mogelijkheden hebt én het veel goedkoper is in verhouding. Resultaat van dat geklieder: mijn vingers die regelmatig onder de inkt zitten.

vulpennen

Vulpennen leiden tot inktvingers

TWSBI Eco

Ik heb de afgelopen anderhalf jaar heel wat merken en pennen in mijn handen gehad en inmiddels echt mijn voorkeur en favoriete pennen. Zo ben ik dol op de Kaweco Sport, die in verschillende kleurtjes en voor nog geen €20,- te koop is. Jinhao’s (x750, x450 en de 922) zijn geweldige pennen voor nog geen €4,-. Voor een flex punt heb ik de voorkeur voor de vintage Mabie Todd Swan, die al snel tegen de €100,- kost als je er één in goede staat wil hebben. Het is zo persoonlijk wat je fijn vindt aan een vulpen: de kleur, het model, het materiaal, de penpunt.

Een geweldige pen die fijn is voor beginnende én ervaren schrijver is de TWSBI Eco. Een pen die zodra je hem pakt, gelijk vloeiend schrijft. Hij voelt degelijk aan, is er in verschillende kleuren en extra leuk: de pen heeft een ingebouwd piston vul-systeem. Dit betekent dat je de pen vult door hem in een potje inkt te zetten, door de draaiknop achter op de pen draai je de lucht er uit en langzaam draai je de knop weer terug waardoor de pen de inkt opzuigt. In verhouding gaat er veel meer inkt in deze pen dan in een standaard vulling.

TWSBI

Het TWSBI logo

TWSBI

De penpunt van mijn TWSBI

Win een TWSBI Eco!

Toen Kim met het idee kwam dat we alle drie iets persoonlijks en typisch ons weg zouden geven wist ik gelijk wat ik weg wilde geven. Natuurlijk een vulpen! Ik ben een groot voorstander van met vulpen schrijven maar merk om me heen ook hoe blij mensen worden als ze de vulpen (her)ontdekken. Via het Stationery Café zijn er heel wat mensen weer aan de vulpen begonnen en de enthousiasme die we onderling delen bij mooie pennen of een nieuwe kleur inkt is zó leuk. Net als inktsamples uitwisselen, elkaars pennen testen en pennen waar je zelf niet meer blij van word aan een ander kunnen geven.

detail

Detail van de dop

Dus vandaag wil ik je met liefde een TWSBI Eco geven, in de hoop dat jij net zo blij wordt van een mooie en fijn schrijvende vulpen als ik nog dagelijks word! De kleur die ik zelf heb, is helaas voor jullie een limited edition die niet meer te koop is. Wel kan je uit een rijtje andere leuke kleuren kiezen. Zo komen er deze maand twee mooie pastel kleuren en twee kerstkleuren uit! Wil je de kleuren beter bekijken of de specificaties lezen, kijk dan even hier.

Om kans te maken op de TWSBI Eco + een potje inkt wil ik graag van je horen welke kleur en welke pen-punt je zou willen. Ook hoor ik graag je voorkeur voor een kleuren inkt. Wil je graag een matchende kleur of iets totaal anders? Vertel me de 3 kleuren die je het mooiste vindt! Daarnaast hoor ik heel graag of je al een liefde voor vulpennen hebt. Zo ja, wat vind je zo fijn aan vulpennen en wat zijn jouw favorieten? Zo nee, wat hoop dat je dat deze vulpen jou gaat brengen? Dit mag je allemaal in een reactie onder dit logje achterlaten. Let je er op een geldig e-mailadres te gebruiken?

inkt

Noem 3 kleuren inkt die je mooi vindt!

Kies uit de volgende kleuren en penpunten:

Van links naar rechts kan je kiezen uit de volgende kleuren met daar achter de beschikbare penpunten. Bij het maken van dit logje heb ik gekeken naar de huidige voorraad bij een aantal Nederlandse webwinkels. Het kan natuurlijk net zo zijn dat er een penpunt uitverkocht raakt in de komende tijden. Bedenk dus voor jezelf vast een tweede voorkeur. Heb je nog geen ervaring met vulpennen? De meeste mensen kiezen voor een medium nib. Zelf ben ik van de extra fijne en fijne nibs, die schrijven iets dunner. De broad schrijft weer wat dikker dan de medium en de 1.1 is een rechte, brede punt wat een dikke streep geeft.

kleuren

De kleuren waar je uit kan kiezen

  • Zwart met de pen-punten: Extra Fine (EF), Fine (F), Medium (M), Broad (B) of 1.1.
  • Geelgroen met de pen-punten: Extra Fine (EF), Fine (F), Medium (M), Broad (B) of 1.1.
  • Bloesem rood (transparant) met de pen-punten: Extra Fine (EF), Fine (F), Medium (M), Broad (B) of 1.1.
  • Pastel blauw met de pen-punten: Extra Fine (F) en Fine (F)
  • Blauw met de pen-punten: Fine (F), Broad (B) en 1.1
  • Roze met de pen-punten: Extra Fine (EF), Medium (M) en 1.1
  • Blauw transparant met de pen-punten: Extra Fine (EF), Fine (F), Medium (M), Broad (B) of 1.1.
  • Groen transparant met de pen-punten: Extra Fine (EF), Fine (F), Medium (M), Broad (B) of 1.1.
  • Wit met de pen-punten: Extra Fine (EF), Fine (F), Medium (M), Broad (B) of 1.1.
  • Pastel roze met de pen-punten: Extra Fine (EF) en Fine (F)

Liefs, Ruchama