Tags

, , , , ,

Het werd geboren uit nood. We woonden tijdelijk met twee kinderen in een klein huisje in Zierikzee. Bijna al mijn spulletjes lagen in een opslag en in huis was er geen plekje om me even terug te trekken. En dus, als ik wilde schrijven, ging ik de deur uit. Ik had een aantal vaste plekjes in Zierikzee. De Zeeuwse Hemel en Le Parfait (wat niet meer bestaat) waren mijn favoriet. Als de kinderen bij opa en oma waren, zat ik er soms uren achter elkaar. Ik las er mijn brieven en ik schreef er mijn brieven. Na een tijdje kende ik vele winkeliers en andere ondernemers in Zierikzee en stond ik bekend om de post. Ik raakte gewend aan het schrijven temidden van andere mensen, aan het in mijn eentje aan een tafeltje zitten en eventjes niet hoeven te zorgen maar juist verzorgd te worden. Nadat we eindelijk een huis kochten en verhuisden naar regio Rotterdam waren de plekjes die ik kende te ver weg. In ons nieuwe huis was ruimte genoeg, maar ik merkte dat ik het miste om de deur uit te gaan. Het was tijd om een nieuw plekje te vinden.

Tijdens mijn eerste dagje Rotterdam zat er in mijn achterhoofd dat rondom de Witte de Withstraat iets anders te vinden was dan de grote winkelketens. Ik liep er op de gok heen en ging op zoek naar een plek om te lunchen. Ik liep het ene na het andere zaakje binnen, maar overal ook direct weer uit. Het voelde niet goed. In een zijstraat ontdekte ik uiteindelijk Bas Bakt. Een bakkerij met een lange tafel en een bar aan het raam, waar je ook kon lunchen. Het was direct een match.

Bas Bakt – bakkerij en lunchplek

Sindsdien ben ik vele vrije stille momenten op de metro gestapt naar Rotterdam voor een paar uurtjes bij Bas Bakt. Bas en de mensen die er werken staan er met plezier en hart voor de zaak. Er komen veel mensen alleen, maar ook samen. Je kunt brood en lekkers meenemen, of uitgebreid gaan zitten ontbijten of lunchen. Er zijn stopcontacten voor als je je laptop mee hebt. Cookie (of zou je Koekie schrijven?) de hond loopt vrij rond in de zaak. De sfeer is huiselijk. En, niet onbelangrijk: het is betaalbaar én lekker. Je kunt kiezen uit allerlei lekkernijen en een heleboel boterhammen, met ook voldoende vega(n) opties. Niet alleen heb ik er al vele brieven geschreven, ook heb ik veel blogs (waaronder deze natuurlijk!) getypt op mijn vaste plekje bij het raam.

Een heerlijke sandwich met pulled jackfruit

Het brieven schrijven buiten de deur is onder ons drietjes een beetje mijn kenmerk geworden. Het grappige is ook dat ik inmiddels echt een neus gekregen heb voor de juiste zaakjes. Waar ik ook ben, als ik de wens heb ergens te schrijven dan brengen de omstandigheden me altijd naar de juiste plek (zonder te googelen)! Of het ergens goed voelt merk ik dan ook direct. In het begin was het best gek om in mijn eentje ergens te zitten en moest ik wel eens wennen aan de blikken als ik ergens met mijn mini stationary setje in de weer was met een rolletje masking tape. Maar daarin durf ik steeds dichter bij mezelf te blijven en het gewoon wél te doen.

Koekie (Cookie?) de hond ligt middenin de bakkerij te slapen

Het heerlijke van schrijven buiten de deur terwijl je geniet van een gezonde, goddelijke lunch met iets te drinken is mijn cadeautje! Ik geef een cadeaubon weg die voldoende is om, in je eentje, uitgebreid neer te strijken bij Bas Bakt voor ontbijt of lunch (en misschien zelfs nog iets lekkers mee naar huis te kunnen nemen).

Graag maak ik iemand blij met deze cadeaubon van Bas Bakt

Hunker jij naar een mini-vakantie van een paar uurtjes van je dagelijks leven? Heb je de wens om het schrijven buiten de deur een keertje uit te proberen? Ik wil iemand die bij deze blog wordt overspoeld door het gevoel “dát is wat ik even nodig heb” graag de bon cadeau doen. Vertel mij wat maakt dat jij dit cadeau zou willen ontvangen in een mailtje aan de postfabriek of in een comment hieronder (vul wel een geldig mailadres in!) Het is wel handig als je in Rotterdam of de buurt van woont. Maar woon je ver weg, voelt dit cadeau als een cadeautje voor jou en heb je wel zin in een dagje Rotterdam? Reageer gewoon alsnóg! En dan komen we daar samen wel uit. Bas Bakt ligt vlakbij metrostation Beurs in Rotterdam en ook het echte centrum (koopgoot etc.) loop je zo naar toe. Je kunt reageren t/m maandag 24 december.

Edit: de actie is afgelopen en de bon cadeau gedaan aan Nienke!

Liefs,
Kim

.