Tags

, , ,

Gelukkig hebben we lezers die ons altijd weer tippen op de mooiste pareltjes. Zo bracht José de korte radio documentaire Voor H., van Gijs van maker Emmie Kollau bij ons onder de aandacht.

Gijs stuurde H. voor elke dag dat ze niet samen waren post: een collage en een brief. In het vertellen over de belangrijke rol die deze post speelde in hun liefdesverhaal praten Gijs en H. over liefde, over kunst, over intensiteit en angst. En dan met name het overwinnen daarvan. In de vijftien minuten die de documentaire duurde, voelde het alsof ik weer nét wat beter snapte waarom brieven schrijven zo fijn kan zijn. Het is zo de moeite waard, dat ik jullie de docu niet wilde onthouden. Luister hem hier.


In het stedelijk museum van Schiedam werden de collages van Gijs tentoongesteld. In de aankondiging van de tentoonstelling kun je er een aantal bewonderen. Klik op de afbeelding hieronder om verder te kijken!

Gijs Assmann


Ga je de documentaire luisteren, lees dan niet verder want anders verklap ik je al het slot. Ik wilde je de prachtige afsluitende woorden van Gijs echter niet onthouden, mocht je niet gaan luisteren. Lees dan dus wél verder:

“Het is niet zo dat je niet gelukkig kunt zijn in je eentje. Maar ik denk dat het hele idee van communicatie en delen één van de grootste vormen van geluk is. Dat gevoel gezien te zijn, er toe te doen of vervulling te krijgen, dat is een individuele zoektocht, maar de wegen om dat te vinden, die zijn volgens mij makkelijker met en door de ander.”

Liefs,
Kim