Tags

, , , , ,

Een foto is een krachtig middel. Zoals Nienke beschreef is het een bijzondere manier om herinneringen te bewaren. Een foto kan soms ook een stuk meer zeggen dan ons lukt met woorden. In de aanloop naar mijn blog voor Greetz vertrouwde ik erop dat er ineens een idee zou komen. Uiteindelijk kwam 28 maart als datum dichterbij, een datum die veelzijdig is: de verjaardag van mijn vriend, de verjaardag van de Postfabriek én de sterfdag van Nienkes vader. Ik voelde dat ik met het laatste iets wilde doen en toen ik iets toevoegde aan onze Media pagina kwam ik de Hartjestocht in Flow tegen. Ineens zag ik in mijn hoofd een kaart met allemaal foto’s van handen die een hartje maken en wist ik, díe kaart moet het worden <3

Hartjes zijn overal

Voor Nienke weet ik dat hartjes een krachtig symbool zijn. Op instagram startte ze de hashtag #hartjestocht en deelt daar vaak de hartjes die zij in het dagelijks leven en in haar omgeving tegenkomt. Nu wilde ik wat extra hartjes aanreiken en riep daarvoor de hulp in van een aantal dierbare vrienden van Nienke. Via facebook en via Nienkes vriend kon ik iedereen op tijd bereiken en stelde een kaart samen gevuld met handen in de vorm van hartjes. Met het maken van de kaart vroeg ik me eerlijk gezegd af hoe het kon dat ik nog nooit op dit idee gekomen was, want de kaart werd mijn meest favoriete fotokaart ooit. Het voelde zo warm en zo fijn om er aan te werken, om de reacties van de vrienden van Nienke te krijgen en om al die foto’s op een rijtje te zien. Elke foto eigen, elke foto typerend voor de persoon die hem maakte.

Hartjes voor Nienke

Ook hartjes aan de binnenkant, in het envelopje verklapte ik welke handen van wie waren

Je kunt bij het maken van fotokaarten bij Greetz kiezen uit allerlei collagekaarten. Ik koos daar een collage uit waar ik precies zes foto’s aan toe kon voegen. De zevende foto die ik had, liet ik afdrukken aan de binnenkant. De kaart liet ik afdrukken in XL zodat de foto’s op de voorkant niet te klein zouden worden.

Nienke vertelde dat ze in eerste instantie helemaal niet zag dat de handen van bekenden waren, tot ze ineens opmerkte dat de lamp op die ene foto wel heel erg leek op een lamp bij hen in huis. Uiteindelijk viel het kwartje gelukkig toch! Voor de zekerheid had ik in de kaart een klein envelopje geplakt met de namen van de personen achter de hartjes.

Een klein aantal van de collagekaarten van Greetz die je kunt kiezen

De collagekaart die ik koos met ruimte voor zes verschillende foto’s

Bij het doorbladeren van alle collagekaarten kwam ik er eentje tegen waardoor ik besloot om ook voor de verjaardag van de Postfabriek kaartjes via Greetz te laten drukken! Er is namelijk ook een héle leuke kaart met airmail thema. Je kunt er zelf drie foto’s aan toevoegen en alle teksten op de kaart zijn nog aan te passen ook! Gauw maakte ik er nog twee kaartjes bij én liet een ansichtkaart drukken van een collage aan brievenbusfoto’s als minicadeautje voor Nienke en Ruchama.

Hieperdepiek voor de Postfabriek!

Ook een ansichtkaartje kan met eigen foto afgedrukt

Stiekem vond ik het heerlijk om te merken dat er áltijd weer iets leuks te verzinnen is met post. Ik weet in elk geval zeker dat ik de collagekaart met foto’s van dierbaren vaker ga inzetten als steuntje in de rug!

Liefs,
Kim