Tags

, , , , , , ,

Marieke van Wad of Wonders is een actie begonnen voor de winkeliers op de Waddeneilanden. Via haar kaartencollectie probeert ze een handje te helpen. Help je mee? Meer informatie vind je in ons blog over de kaartenactie van Wad of Wonders. De collectie bestaat uit wenskaarten, ansichtkaarten, stickers en deze mooie mini kaartjes.
Minikaartjes van Wad of Wonders

Marieke van Wad of Wonders is een actie begonnen voor winkeliers op de Waddeneilanden. Via haar kaartencollectie probeert ze een handje te helpen. Normaliter zou het toerisme op de Waddeneilanden nu in volle gang zijn. Maar omdat er door de Coronacrisis geen toeristen komen, is het heel rustig in de winkels. Marieke wil daarom de winkeliers, die haar kaarten al jaren verkopen, graag helpen.

Liefde voor Waddeneilanden

Marieke komt uit een grote familie. Van de kant van haar moeder én vader gingen beide families al naar de Waddeneilanden. En zij werd ook al van jongs af aan blootgesteld aan de schoonheid, vrijheid en gezelligheid die je daar altijd beleeft. Na een lange carrière als financieel en operationeel directeur in de film-, reclame- en mode-industrie heeft ze vijf jaar geleden het roer omgegooid om een leven in te gaan waarbij ze helemaal haar eigen koers kon varen. Haar creativiteit is tot uiting gekomen in het fotograferen en ze wordt met name aangetrokken door de schoonheid van landschappen en natuur. Dit werk brengt Marieke nu opnieuw naar alle Waddeneilanden, precies waar ze wil zijn.

Marieke van Wad of Wonders is een actie begonnen voor de winkeliers op de Waddeneilanden. Via haar kaartencollectie probeert ze een handje te helpen. Help je mee? Meer informatie vind je in ons blog over de kaartenactie van Wad of Wonders. De collectie bestaat uit wenskaarten, mini kaartjes, stickers en deze prachtige ansichtkaarten
Ansichtkaarten van Wad of Wonders

De coronacrisis

In februari dit jaar stond ze met Wad of Wonders aan het begin van een nieuw seizoen. Ze hadden alles voorbereid voor de eerste leveringen en een planning gemaakt om alle eilanden weer te bezoeken. En toen sloeg in maart het Corona-noodlot toe en zaten ze thuis. Langzamerhand werd duidelijk dat de stilte op de eilanden een nieuwe betekenis zou krijgen. Toeristen werd gevraagd thuis te blijven. Er zijn geen ziekenhuizen op de eilanden, dus iedere patiënt zou er een te veel zijn om te moeten verzorgen of vervoeren. Maar wat een zware slag voor de lokale economie die leeft van het toerisme.

De actie

Marieke van Wad of Wonders is een actie begonnen voor de winkeliers op de Waddeneilanden. Via haar kaartencollectie probeert ze een handje te helpen. Help je mee? Meer informatie vind je in ons blog over de kaartenactie van Wad of Wonders. De collectie bestaat uit wenskaarten, ansichtkaarten, stickers en deze mooie mini kaartjes.
Mini kaartjes van Wad of Wonders

Bij Wad of Wonders wilden ze iets doen om de winkeliers op een andere manier toch te helpen en de omzet een beetje te laten doorlopen. Daarom bedachten zij een actie waarbij je de kaarten, die normaal alleen in de winkels te verkrijgen waren, nu ook online kan kopen. Marieke heeft daarvoor speciaal een nieuwe website gebouwd.

Als de toeristen niet naar de eilanden kunnen gaan, komen wij naar de toeristen.

Marieke van Wad of Wonders

De opbrengst van de online kaartverkoop verdeelt Marieke over alle winkeliers die altijd al haar kaarten verkochten. Op die manier kunnen zij, als alles weer een beetje terug naar normaal gaat, een credit gebruiken om kaarten te bestellen bij Wad of Wonders. De mensen die normaal vakantie houden op de Wadden, kunnen op deze manier toch hun liefde voor de eilanden tonen door online mooie kaarten te kopen.

De winkeliers

De winkeliers op de Wadden zijn allemaal optimistische ondernemers, zelfredzaamheid is ingebakken in hun DNA. Zij hebben heel positief gereageerd op deze online-actie en hopen ook dat ze een grote groep mensen kunnen bereiken die nu niet kunnen reizen. Sommige winkels hebben alweer een kleine bestelling kunnen plaatsen en hopelijk komen ze samen goed door deze crisis heen. Nu mensen hun huizen niet uit kunnen, worden er weer heel veel kaarten verstuurd. Ze hopen dat mensen snel weer op de Waddeneilanden komen, zodat ze daar vandaan een kaartje kunnen kopen en sturen. Maar tot die tijd helpen alle kleine beetjes.

De kaarten van Wad of Wonders

De Waddeneilanden, of liever gezegd het Waddengevoel, is iets dat Marieke probeert te vangen in de beelden van Wad of Wonders. Ze heeft een eigen stijl waarbij ze minimalisme combineert met de authenticiteit van de Wadden. In plaats van ansichtkaarten met grote teksten erop, wil Marieke de beelden voor zichzelf laten spreken en het gevoel overbrengen dat zij voelt als ze daar is.

Marieke van Wad of Wonders is een actie begonnen voor de winkeliers op de Waddeneilanden. Via haar kaartencollectie probeert ze een handje te helpen. Help je mee? Meer informatie vind je in ons blog over de kaartenactie van Wad of Wonders. De collectie bestaat uit wenskaarten, ansichtkaarten, stickers en mini kaartjes. De verschillende producten zijn op deze foto te zien.
Een wenskaart, ansichtkaart, mini kaart en sticker van Wad of Wonders

Op de foto’s in dit blog kon je al een kleine greep uit de prachtige kaartencollectie van Wad of Wonders zien. Op de website, die speciaal voor deze actie gebouwd is, vind je nog veel meer moois. De collectie bestaat uit wenskaarten, ansichtkaarten, mini kaartjes en stickers.

Waddengevoel per post!

Zolang wij zelf niet naar de eilanden kunnen, kunnen we elkaar wel het Waddengevoel sturen. En als we daar de kaarten van Marieke voor gebruiken, sturen we tegelijkertijd de winkeliers op de Waddeneilanden een beetje liefde! Wat een prachtactie!
Waddenliefde in de vorm van een kaartje

Wij postliefhebbers kennen de kracht van een kaartje. We weten dat je via een kaart iets of iemand kan bezoeken, without moving anything but your heart. Zolang wij zelf niet naar de eilanden kunnen, kunnen we elkaar wel het Waddengevoel sturen. En als we daar de kaarten van Marieke voor gebruiken, sturen we tegelijkertijd de winkeliers op de Waddeneilanden een beetje liefde. Wat een prachtactie!

Met heel veel liefs,

Nienke