Tags

, , ,

Een leuk pakketje in de brievenbus, bakken vol lekkere thee, iets te lezen en dan ook nog eens bijdragen aan het welzijn van de bijen? Het kan door te bestellen bij Ptthee.

Ptthee zaait de kruiden waarvan zij hun thee maken aan de randen van het land van boeren waar zij mee samenwerken. Het creëert begroeiing voor insecten, benut de grond van de boeren optimaal en draagt bij aan de biodiversiteit in Nederland. Bovendien werken ze alleen met boeren die geen schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruiken, zodat de bloemen veilig zijn voor de insecten. Meer hierover lees je hier. Van de kruiden wordt de thee gemaakt, welke jij in de je brievenbus kunt ontvangen. Bestel je thee? Dan ontvang je een zakje zaadjes om zelf ook weer te zaaien, maar ook een verhaal over de herkomst van de thee. Ook zitten er kaarten bij die je weer kunt versturen zelf!

Zo werkt het bestellen bij Ptthee

Je kunt bij Ptthee een abonnement nemen (€14,95 p.m.), een éénmalig proefpakket (€19,99) bestellen of het cadeau doen (vanaf €14,95). Zelf heb ik een periode een abonnement gehad, waarbij ik veel van de thee die ik heb ontvangen weer cadeau gedaan heb aan anderen.

Ik vind het een erg leuk initiatief wat ik met liefde gesteund heb. De enige kanttekening die ik heb is dat niet alle thee helemaal mijn smaak was, maar dat is misschien ook heel persoonlijk. Ik heb er wat mee geëxperimenteerd en vond het bijv. als ijsthee, een beetje gezoet en met ijsklontjes, dan wel weer heerlijk verfrissend.

Wil je andere tips over het zelf versturen van thee lezen? We hebben er een heleboel blogs over! Lees ze hier.

Liefs,
Kim