Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Verschillende papieren boterhamzakjes van verschillende winkels

Naast luxe cadeauzakjes met mooie printjes gebruik ik ook graag papieren boterhamzakjes. Je vindt deze zakjes onder andere in de supermarkt, ze zijn een stuk goedkoper én je kan ze zelf versieren! In dit blog laat ik drie verschillende soorten zien, van drie verschillende winkels. Kijk je mee?

Boterhamzakjes van Jumbo

Boterhamzakjes van Jumbo

De papieren zakjes die je op de foto hierboven ziet, kocht ik bij Jumbo. Er zitten 60 zakjes in een verpakking en ik betaalde er € 1,64 voor. De zakjes zijn 29 centimeter lang en 18 centimeter breed. En er zitten sluitstickers bij.

Papieren boterhamzakjes van Jumbo, bestempeld met stempels van 'Perlenfischer' en 'Cats on appletrees'.

Het papier van deze zakjes is heel geschikt om op te stempelen. Op de foto hierboven zie je de verschillende stempels en inkt die ik ervoor heb gebruikt. In mijn blogje over cadeautjes voor een postliefhebber vertelde ik al over de stempel van de raap en Versafine inkt. De stempel met de tekst ‘uit mijn tuin’ is van Cats on appletrees. Die bestelde ik nog niet zo lang geleden bij Het Appeltaartgevoel.

Papieren boterhamzakje van Jumbo met stempels van Perlenfischer

Wij gebruiken deze zakjes graag als we groente uit onze moestuin cadeau geven. Of als we iets lekkers bakken en voor iemand meenemen. En met stempels maak ik de verpakking nog persoonlijker.

Voor lekkers uit eigen keuken, kocht ik nog een stempel van Cats on appletrees met de tekst ‘uit mijn keuken’.

Papieren boterhamzakje met stempels gepersonaliseerd. Stempel met de tekst "uit mijn tuin" is van Cats on appletrees. De stempel van de roos heb ik cadeau gekregen

De lange zakjes van Jumbo zijn ook heel handig om bloemzaden in op te vangen. Als ik de papaverbollen afknip, zet ik ze op de kop in zo’n zakje. Zo vallen de zaadjes onderin het zakje. De stelen knip ik graag lang af, omdat ik ze ook mooi vind in een vaasje of op een cadeautje.

Papieren boterhamzakje met stempel van 'Cats on appletrees' en stempel die ik (Nienke) ooit cadeau heb gekregen

Op de foto hierboven zie je welke stempels ik voor dit zakje heb gebruikt. De stempel met de tekst ‘uit mijn tuin’ is van Cats on appletrees en de stempel van de roos nam Ruchama jaren geleden voor me mee van het Boekenfestijn.

Tip: De stempels van Perlenfischer en Cats on appletrees zijn verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse webwinkels. Kijk bijvoorbeeld eens bij: De Kroonluchter, Het Appeltaartgevoel, Passie Bloom en NikkiDotti.

Papaverbollen met en zonder gaatjes  .

Als je zaadjes van je uitgebloeide papaver wil verzamelen, kan je het best wachten tot de bol kleine gaatjes aan de bovenkant krijgt. Zorg ervoor dat je de papaverbol tijdens het knippen rechtop houdt, anders vallen de zaadjes er via de gaatjes uit. Op de foto hierboven kan je het goed zien: de bovenste papaverbol is nog gesloten, de onderste papaverbol heeft kleine gaatjes bovenin.

Zoveel zaadjes komen er uit één papaverbol

De zaadjes die je op de foto hierboven ziet, komen allemaal uit die ene bol! Met het zaad uit slechts een paar papaverbollen kan je al een heleboel mensen blijmaken.

Wil je meer lezen over het meesturen van bloemzaden? De volgende blogjes gaan er ook over.

Boterhamzakjes van Ecoplaza

Boterhamzakjes van Ecoplaza

Deze papieren zakjes kocht ik bij Ecoplaza. Er zitten 48 zakjes in het doosje en ik betaalde er € 4,39 voor. De zakjes zijn 20,5 centimeter lang en 16 centimeter breed.

Cadeautje ingepakt in een papieren boterhamzakje van Ecoplaza

Het papier van deze zakjes doet me een beetje denken aan het mooie gewaxte papier dat Ruchama graag gebruikt.

Cadeautje ingepakt met een papieren boterhamzakje van Ecoplaza, vloeipapier van Vlinders in je buik en een lakzegel

Voor het pakje op de foto hierboven combineerde ik het zakje met vloeipapier en bakkerstouw dat ik bij Vlinders in je buik kocht. En ik verzegelde het pakje met een lakzegel.

Een papieren boterhamzakje van Ecoplaza als cadeauverpakking

Het papier van deze zakjes schijnt een beetje door. Als je goed kijkt, zie je dat de inhoud van dit zakje ook nog in een pagina uit een oud woordenboek verpakt zit.

De papieren boterhamzakjes van Ecoplaza schijnen iets door

De vlinder knipte ik uit een vel poezieplaatjes dat ik bij Passie Bloom kocht. De tekst eronder knipte ik uit een oude Flow.

Boterhamzakjes van HEMA

Papieren boterhamzakjes van HEMA

Deze papieren boterhamzakjes kocht ik bij HEMA. Er zitten 25 zakjes in een doosje en ik betaalde er € 2,50 voor. De zakjes zijn 21 centimeter lang en 15,8 centimeter breed en hebben een plakstrip aan de bovenkant.

Een papieren boterhamzakje van HEMA als cadeauverpakking. Op deze foto zie je dat ik het zakje heb gecombineerd met MT tape, een ticket, een plaatje uit Filatelie en paktouw.

Voor het pakje op de foto hierboven combineerde ik het zakje met tape, een ticket, een plaatje uit Filatelie, paktouw en een lege papaverbol.

Voor het pakje op de foto hierboven combineerde ik het zakje met tape, een plaatje uit Filatelie, een plaatje uit Flow, een sticker en een theelabeltje. Het vloeipapier dat je op de achtergrond ziet komt van Leuk verpakt en het kaartje komt uit een setje dat ik bij MeerLeuks kocht.

Een papieren boterhamzakje van HEMA als cadeauverpakking. Op deze foto zie je dat ik het zakje heb gecombineerd een plaatje uit Filatelie, een plaatje uit een oud boek over mineralen, een paar zinnen uit Happinez, goudkleurig touw en paars gekleurd gipskruid.

En voor dit pakje combineerde ik het zakje met een plaatje uit Filatelie, een plaatje uit een oud boek over mineralen, een paar zinnen uit Happinez, goudkleurig draad en paars gekleurd gipskruid dat ik bij Jumbo vond. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lieve groetjes,

Nienke