Tags

, , , , , , , ,

'Things to Look Forward To', een boek van Sophie Blackall
‘Things to Look Forward To’ van Sophie Blackall

In ’Things to Look Forward To’ verzamelde Sophie Blackall allerlei dingen om naar uit te kijken. Van de zon die opkomt tot dingen die je kunt doen als de zon achter een wolk zit. Of dingen die je overkomen als je het niet verwacht, zoals verliefd worden! En natúúrlijk is er ook aan post gedacht. Door haar persoonlijke verhalen en mooie illustraties verheug je je vanzelf met haar mee.

Hoe het begon

Op een ochtend in 2020, toen de dingen bijzonder grimmig leken voor Sophie Blackall en ze al een tijdje worstelde om sprankjes hoop te vinden, besloot ze een lijst te maken met dingen om naar uit te kijken. Hoe somber de wolken ook zijn, zei ze tegen zichzelf, er is altijd iets aan de horizon. Zelfs als we met onze ogen moeten knijpen om het te zien. Ook als we het zelf moeten maken.

One morning, standing under a hot shower, I decided I needed to make a list of Things to Look Forward To. I thought perhaps other people might need such a list too, and maybe they could collect their own things, and together we would build a whole stockpile.

Sophie Blackall

Sophie kon wel wat bemoediging gebruiken en wilde zich minder hopeloos voelen. Ze zocht iets om naar uit te kunnen kijken. Van de dingen die ze kon bedenken deelde ze tekeningen op Instagram, voor het geval iemand anders het ook nodig had. Wat bleek? Sophie was niet de enige en kreeg vervolgens honderden foto’s en berichten als respons. De lijst die ze op Instagram begon, groeide uit tot een boek: ’Things to Look Forward To’. Hierin vind je 52 dingen om naar uit te kijken, groot én klein. Ze hoopt dat er iets tussen zit waar jij naar uit kunt kijken. En als iets voor jou niet werkt is haar advies: ’You can tear out those pages and insert your own. Or better yet, make your own list. Perhaps you’ll even share it with me. I look forward to that!’

Tip: Op bol.com vind je een inkijkexemplaar waar je door de eerste bladzijden kunt bladeren. In de inhoudsopgave zie je de lijst van voorwerpen, gebaren, gelegenheden en ideeën die je hart kunnen verwarmen. Ben je van plan om het boek te bestellen? Jouw lokale boekhandel of ander stenen boekenwinkeltje kijkt er vast naar uit om jou te helpen. Wij moedigen je graag aan voor de kleinere ondernemers te kiezen.

Koffie

Een dubbele pagina uit 'Things to Look Forward To' van Sophie Blackall. Een van de dingen om naar uit te kijken is... koffie!
Een van de dingen waar je naar uit kunt kijken is koffie

Dit boek kwam op een goed moment op mijn pad. Ik vond het toen het leven uitzichtloos voelde en ik lichtpuntjes tussen de donkere wolken zocht. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik het voorwoord las en een nog grotere sprong toen ik de dubbele pagina over koffie zag.

Everyone needs something to look forward to, even if it’s just a cup of coffee to get us through Friday.

Chronicle Books

Bijna een maand lang waren we in een andere stad, omdat mijn vriend daar in het ziekenhuis lag. Ons leven had onverwachte wendingen genomen. Eenmaal thuis probeerden we de dingen langzaamaan weer op te pakken. Binnen ons kleine wereldje ging dat goed, maar de snelheid van de wereld daarbuiten liet me duizelen; die stappen waren veel te groot. Een kopje koffie werd voor mij het symbool voor kleine stapjes. Van mezelf hele lekkere kopjes koffie gunnen in kleine winkeltjes en fijne koffietentjes tot aandachtig luisteren naar het gepruttel van mijn percolator en het mooiste kopje kiezen. Het boek vond ik niet lang daarna en benadrukte dat gevoel. Het helpt me een stapje terug te nemen als ik te snel wil en is een lieve reminder om weer eventjes te vertragen, om het stap voor stap, kopje voor kopje te doen.

Leuk om te weten: Die mooie postzegel met een illustratie van een kop koffie is van Ninamaakt. Je kunt de postzegel bij haar bestellen in een setje van vier. Op de andere drie zegels vind je een stuk taart, een bos bloemen en een zon.

Een brief schrijven

Een dubbele pagina uit 'Things to Look Forward To' van Sophie Blackall. Natuurlijk is één van de dingen waar je naar uit kunt kijken het schrijven van een brief.
Het schrijven van een brief is ook iets heerlijks om je op te verheugen

Als iemand iets moois over de kracht van post schrijft, voel ik mijn hart een beetje gloeien. Dat gebeurde ook toen ik ontdekte dat Sophie aan brieven had gedacht. Hoe kan het ook anders, het schrijven van een brief is toch ook iets om je op te verheugen?

If we can’t see each other or touch each other, we can write something by hand and imagine it arriving in someone else’s hand.

Sophie Blackall

Tip: Meer lezen over de kracht van post? We hebben onze blogs ondergebracht in verschillende categorieën om de verschillende onderwerpen gemakkelijk terug te vinden. Al onze blogjes over de kracht van post vind je hier.

Een brief ontvangen

Een dubbele pagina uit 'Things to Look Forward To' van Sophie Blackall. Natuurlijk is een van de dingen om naar uit te kijken het ontvangen van een brief!
Ook het ontvangen van een brief staat op de lijst van Sophie Blackall

De brief staat niet één, maar twee keer keer in het boek! Naast het schrijven van een brief, is het ontvangen van een brief natuurlijk ook iets om naar uit te kijken. Dat verdiende een eigen plek op de lijst.

Emails and texts are great and all, but they don’t give off the scent of Earl Grey tea or woodsmoke.

Sophie Blackall

Als ik de postbode de straat in zie fietsen, zit ik meteen met gespitste oren op het puntje van mijn stoel. Zal hij de brievenbus laten klepperen? Brengt hij iets voor mij? Heb jij dat ook?

Things to Look Forward To

‘Things to Look Forward To’ is in het Engels, er is (nog?) geen Nederlandstalig exemplaar van dit boek. Je kunt het bestellen voor € 26,99 en het e-book kost € 15,25.

Liefs,

Nienke