Tags

, , , , , ,

525102_3692700969880_1495658014_n

Elke keer wanneer ik over het strand wandel, kijk ik of er niet stiekem ergens flessenpost ligt. Het lijkt me geweldig om zo’n prachtige vorm van post te vinden! Drie jaar geleden vond ik in een winkeltje het blauwe flesje, met op de ene kant een adressticker en de andere kant een gedichtje. Het flesje was bedoeld om als flessenpost te versturen! Je kan je voorstellen dat ik die gelijk mee heb genomen. Omdat de stickers niet mijn smaak waren heb ik deze er af gestoomd en zelf versierd.

Ik heb toen twee keer een flessenpost verstuurd en vond het zo leuk om te maken dat ik op zoek ben gegaan naar andere platte plastic flesjes. Ik kwam op deze site uit, waar ze eigenlijk de flesjes als uitnodiging of gevuld met een felicitatie versturen. Maar ze verkopen de flesjes ook leeg! Per stuk kosten ze 1,25 en de minimale afname is 2 stuks. Tot 8 stuks worden ze per brievenbuspost verzonden. 1De flesjes zijn 16 cm hoog – 6 cm breed en 2,9 cm dik. Op de site versturen ze de flesjes in een envelop maar je kan ze ook zo versturen! Zelf heb ik 6 x een flesje verstuurd en al deze flesjes zijn goed aangekomen, vaak wel een dag of 2 later. Ook heb ik meegedaan aan een postronde waarbij deze flesjes werden verstuurd en ook deze flesjes zijn allemaal aan gekomen. Het blijft op eigen risico maar het is dus mogelijk om ze zo te versturen!

6

Het flesje zelf weegt bijna 20 gram en mijn flesjes wegen zo goed als altijd net geen 50 gram. Je bent natuurlijk beperkt met wat je in een flesje kan doen. Maar het zal je verbazen wat er allemaal in zo’n klein flesje past! Het er in krijgen is een stuk makkelijker dan er weer uit krijgen en ik kan de ontvanger dan ook zeker een pincet aanraden hihi.

Om het risico tot kwijtraken zo veel mogelijk te beperken zorg ik dat het adres er duidelijk opstaat. Hiervoor kan je een label, sticker of een stukje papier gebruiken. Ik maak dit flesje in het strandthema dus kies voor een foto van de duinen en teken hier de omtrek van het flesje op. Zo kan ik precies zien waar ik moet typen. Ik plak het stukje papier met dubbelzijdig tape op het flesje, dit blijft goed vastzitten. 3 5

Ik vind perkamentpapier prachtig en print mijn twee lievelingsfoto’s van weekendjes strand uit op dit papier om ze mee te versturen. De foto’s moeten een tijdje drogen voor je ze op kan rollen, vast kan binden met een leuk touwtje en er een labeltje aan kan maken. Ook typ ik er (met tikfoutjes!) nog een fijn zee gedicht bij en rol deze ook op.
7 8 11

Voor de brief heb ik andere keren stukjes inpakpapier of ander dun papier gebruikt, dit is makkelijk om klein op te rollen. Zo kan je toch nog een fatsoenlijke brief schrijven zonder dat na 3 velletjes je flesje al vol zit. Dit keer gebruik ik afgedrukte foto’s van mijn weekendjes strand. Zo maak je de post heel persoonlijk en door het simpele printpapier is het goed op te rollen. Ik scheur de randjes zodat je een mooi effect krijgt en typ op elke foto een kort zinnetje waarom die foto speciaal is voor mij. De achterkanten gebruik ik om mijn brief op te typen. Typen in plaats van schrijven scheelt ook al ruimte! Hierna kan je alle velletjes op rollen en vastbinden.

9 10 111 12

Om het strand thema helemaal af te maken moet er natuurlijk wat zand bij! Omdat ik wel vaker flessenpost verstuur heb ik een echte flessenpost staan met wat schelpjes en zand er in. Het was de bedoeling deze flessenpost echt de zee in te gooien, maar het eigenwijze ding kwam steeds terug hihi. Daarom gebruik ik nu het zand en de schelpjes voor de flessenpost die ik per post verstuur.

13

Nu alles opgerold is, is het tijd om te kijken of het ook daadwerkelijk in het flesje past. Ik weet inmiddels dat er best veel in kan, mits je het zo klein mogelijk oprolt en er niet teveel kaartjes of labeltjes aanhangt. Op de foto hier onder zie je wat ik allemaal in het flesje stop en dit past net! Het zou mooier zijn als er iets minder in zit, zodat de inhoud nog wat heen en weer beweegt maar ik wil graag alles meesturen. Duw de kurk heel stevig in het flesje en dan is je flessenpost klaar om te worden verstuurd! Mocht je de kurk alleen niet vertrouwen, dan kan je er nog extra tape om heen doen. 14 15

Deze flessenpost heb ik in het strandthema gemaakt maar je kan er alle kanten mee op! Zo maak ik ook wel eens hele fleurige flesjes omdat alleen het ontvangen van zo’n flesje al geweldig is! Om wat inspiratie op te doen laat ik nog wat foto’s zien van flessenpost die ik heb verstuurd.

De eerste flessenpost stuurde ik dus drie jaar geleden naar Nienke en was het nog erg ontdekken wat ik er mee kon. Het adres heb ik op een behangstaaltje getypt en de randjes van het papier heb ik met een aansteker zo’n verbrand randje gegeven.  003-14nien

Naar Kim verstuurde ik deze flessenpost:
Flessenpost3 Flessenpost4

Afgelopen jaar heb ik wat doorzichtige flesjes verstuurd en ook wat fleurige flesjes uitgeprobeerd.

IMG_20120927_105713 IMG_20121002_191613 IMG_20121005_145531 IMG_20121027_100333

Zoals je ziet kan je dus alle kanten uit met deze leuke flesjes! Ik ben benieuwd of jullie ook flessenpost gaan versturen en tag vooral de #postfabriek op Instagram als je er wat van laat zien!

Liefs, Ruchama