Tags

, , , , , , , ,

BlurImage(18-2-2015 7-36-21)

Ze zijn zo klein en simpel maar het is absoluut mijn favoriete postmateriaal van de afgelopen weken of zelfs maanden: alfabet stickertjes. Ik heb de afgelopen tijd foto’s gemaakt van elk kaartje & envelop waarbij ik alfabet stickers heb gebruikt, om jullie te inspireren maar ook te laten zien hoe makkelijk je ze kan gebruiken!

de stickers van Pipoos

de stickers van Pipoos

Ik ben altijd al dol geweest op alfabet-stickers en stempels geweest en gelukkig zijn ze tegenwoordig steeds meer te koop. Hema speelt hier heel goed op in door alfabetstempels, alfabetsjablonen en alfabetstickers te verkopen. Maar zelfs Zeeman heeft vaak alfabet stickers bij de knutselspullen liggen. Bij de kantoorboekhandel vind je simpele wit met zwarte alfabetstickers maar mijn favorieten komen van de hobbywinkel! Je zal in elke hobbywinkel wel wat leuke alfabetstickers kunnen kopen maar ik heb inmiddels wel mijn voorkeur. Zo haal ik mijn alfabetstickers het liefste bij Pipoos. Naast de kleine alfabetstickers die ik gebruik verkopen ze ook mooie grote alfabetten en zelfs met glitters. De kleintjes die ik gebruik zijn te koop in verschillende kleuren. Voorheen was het één breed vel voor €1,95 (momenteel in de sale voor €0,98!) maar nu verkopen ze vier smalle velletjes (in totaal 2x het brede vel!) voor €1,95. Het fijne aan deze setjes is dat er veel van dezelfde letters inzitten waardoor je ze veel kan gebruiken. Nog mooier is het setje van Simple Stories met 8 verschillende kleuren vellen voor €4,99 maar helaas zitten hier minder letters op een vel waardoor je al snel door de meest gebruikte letters heen bent. Maar de kleuren en het lettertype is prachtig! En per kleurtje zit er een stuk met verschillende kreten en woorden bij.

de stickerset van Simple Stories

de stickerset van Simple Stories

Je kan de stickertjes gebruiken om gehele quotes of zinnen op een kaartje te plakken. In een Flow Weekly van Januari zat deze leuke Pippikaart en die is ideaal op te leuken met een kreet. Speciaal om een echte bikkel moed toe te spreken gebruikte ik dit kaartje en plakte een kreet op de sneeuwbal.

Alfabet stickers Pippi

 

 

In het logje ‘post voor huisdieren’ kwam dit kaartje ook al voorbij, maar ik vind hem zelf te leuk om niet nog een keer te delen. Op het BIRI kaartje (uit de KieK-lijn) staat al het woordje ‘love’ en daar kan je verschillende quotes mee maken. Natuurlijk kan je ‘cat’ veranderen in ‘dog’ of elk ander dier.

links de Pipoos stickers en rechts de transparante Hema stickers

Ook dit Valentijnskaartje kon je pas al zien in het Valentijnslogje maar de Valentijnstekst kan je makkelijk aanpassen naar een quote of juist een uitnodiging. Samen naar de film of een avondje uit? Vraag het met een gepersonaliseerd kaartje! Mocht je niet uitkomen met de letters, gebruik dan de belangrijke woorden met hoofdletters en de andere woorden met normale letters.

Tip! Kijk van te voren of je alle letters voor je zin hebt!

Alfabet stickers wolf

Naast uitgebreide quotes en zinnen zijn de alfabet stickertjes ook leuk om te gebruiken bij korte kreten of wensen. Zo maak je een kaartje met het woordje ‘Liefs’ nog liever!

Alfabet stickers typemachine

dit mooie typemachine kaartje is hier te koop

Alfabet stickers kanarie II

Van dit kaartje uit een oud kanarieboekje maakte ik een bedankt-kaartje. Je zou denken dat dit crèmekleurtje wat saai is om te gebruiken maar het vormt juist een heel mooi geheel!

Alfabet stickers kanarie

Op een mooi briefpapiertje uit het Book For Paperlovers II staan de zwarte letters mooi om er geheel van de post te maken!

Alfabet stickers briefje

En dit leuke Hema kaartje is helemaal leuk om af te maken met de naam van de jarige!

Alfabet stickers Oscar

Alfabet stickers poes

De kraft stickertjes zitten in het Hema setje.

Alfabet stickers Mier

Maar waar ik de stickertjes eigenlijk nog het meeste voor gebruik is, voor het plakken van de naam van de ontvanger. Heel simpel maar het staat zo gezellig! Ik heb het bakje met alle alfabetstickers op mijn bureau staan en zo kan ik snel even een naam plakken i.p.v. schrijven.

Alfabet stickers Sissy Alfabet stickers koopjes Alfabet stickers Airmail Alfabet stickers confetti

Zelfs (of juist?) op flessenpost staan de lettertjes geweldig!

Speciaal voor de #beterpost actie

Speciaal voor de #beterpost actie

deze grote stickers komen van Zeeman

Ook Kim stuurde van de zomer leuke vakantiekaartjes gepersonaliseerd met alfabetstickertjes. Haar logje en vakantieverhaal is hier terug te lezen.

Kim versierde haar kaartjes met de Hema stickertjes

Als je op internet zoekt op alfabet stickers vind je genoeg mooie sets! Voor nu nog even de stickers die ik graag gebruik op een rijtje met verkooppunt:

Mocht jij nog een leuke alfabet stickerset tip hebben dan hoor ik het graag! Want gek genoeg word ik zo blij van die kleine stickertjes!

Liefs, Ruchama