Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

doorzichtige zakjesvoorkant

Vorige week was ik in Arnhem met een vriendin van me. Ze kocht een kussen voor zichzelf, maar liet het inpakken voor mij, omdat ze weet dat ik blij word van mooie papiertjes. Inmiddels is bij veel mensen bekend dat ik van recycling hou en een heleboel materiaal een tweede, derde of zelfs vierde keer gebruik. Zo ben ik ook dol op de doorzichtige plastic zakjes die vaak om dubbele kaarten zitten. Die gebruik ik voor van alles. Bijvoorbeeld om kaarten mee te maken.

Goede vrienden zijn als sterren. Je kunt ze soms niet zien, maar je weet dat ze er altijd zijn.

Ik kwam deze tekst tegen schreef het achterop een kaartje voor een vriendin. Het paste precies bij de situatie waar we in zitten en raakte haar. Daarom wilde ik deze tekst nog eens sturen, maar nu op een andere manier.

doorzichtige zakjes

Met behulp van mijn snijmachine sneed ik een kartonnetje dat precies in het zakje paste. Met een watervaste stift schreef ik de tekst op het plastic. Pas daarna strooide ik de kleine zilverkleurige sterretjes erin, om gehobbel tijdens het schrijven te voorkomen. Tip! Test je watervaste stift eerst op een klein stukje. Sommige stiften pakken niet goed en kan je er zo weer afvegen. Dan zal de tekst verdwenen zijn als je kaart aankomt bij de ontvanger.

doorzichtige zakjesachterkant

Op de achterkant van het kartonnetje kan je het adres schrijven. De postzegel heb ik zelf aan de buitenkant, op het zakje zelf geplakt i.v.m. het afstempelen. Ik koos voor een sticker-postzegel. Een ‘lik-postzegel’ laat gauw los van deze ondergrond.

doorzichtigvoorbeeldenOmdat de sterretjes los in het plastic zitten, kunnen ze schuiven. Zo ziet het kaartje er steeds weer een beetje anders uit. Je kan de kaart natuurlijk aan elke gelegenheid aanpassen. Gebruik bijvoorbeeld confetti voor een feestkaart en hartjes voor lieve teksten. Kan je niet wachten tot je een doorzichtig zakje van een dubbele kaart kan hergebruiken? Bij “Vlinders in je buik” kan je dit soort zakjes bestellen.

Een aantal quotes of stukjes uit songteksten gebruik ik regelmatig in mijn post. Ik schrijf het op een kaartje of noem het in een brief omdat die ene zin precies samenvat wat ik bedoel. Heb jij ook een liijfspreuk?

Lieve groetjes, Nienke.