Tags

, , , , , , , ,

We krijgen regelmatig de vraag waar je mensen kunt vinden die net als jij van het maken en ontvangen van post houden, maar nog niet met zoveel mensen schrijven dat er niemand meer bij kan. Er zijn meerdere plekken waar je terecht kunt. Op facebook bestaan er snailmail-groepen, er is de snailmail website en je kunt ook via blogs en bijv. instagram zelf speuren naar mensen die je aanspreken. Maar wil je nou eerst eens uit proberen of post versturen wat voor je is zonder een vast contact aan te gaan? Of heb je meer inspiratie en knutselzin dan je schrijfmaatjes hebt? Dan is Tante Jannies Postkamer dé plek om naar toe te gaan!

Screen Shot 2013-09-14 at 10.07.49 AM

Op de site kun je je registreren en een klein profiel invullen, waar je je blog bij kunt zetten als je die hebt en kunt aangeven wat je leuk vindt om te ontvangen. Met je registratie vraag je ook gelijk je eerste adres op. Ook krijg je een persoonlijk ID die je mee stuurt met je post. Bij het adres ontvang je ook het profiel van diegene en dan is het tijd om aan de slag te gaan en post te versturen! De ontvanger registreert de post met jouw ID erbij en zodra jouw post is aangekomen, wordt jouw adres weer uitgereikt en gaat een ander jou post sturen!

De post die ik verstuurde

De post die ik verstuurde

Ontvangen post

De post die ik ontving

Het werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als Postcrossing, waar ik eerder al eens over schreef. Alleen verstuur en ontvang je in plaats van ansichtkaartjes, hele post! Je verstuurt éénmalig post aan iemand en je ontvangt éénmalig post van iemand, tot je weer een nieuw adres opvraagt. Natuurlijk kun je onderling met degene aan wie jij post stuurt of van wie je ontvangt ook best vragen of er een langer contact in zit, als de klik er is! Maar het fijne is dus dat je nergens echt aan vast zit, zo is het een goede manier om het eens uit te proberen of om toch met post bezig te zijn als je niet de tijd hebt voor langdurige contacten.

P1050494P1050492P1050493

Het is wel heel spannend wat voor je post je krijgt. Het is altijd maar de vraag of iemand helemaal rekening heeft gehouden met de dingen die jij leuk en mooi vindt. Gelukkig was dat bij mij wel zo! Wat ik vooral leuk vond, is dat ik aan de post kon zien en merken dat de ander er echt over had nagedacht en er tijd en moeite in had gestoken. Dan geeft het niet eens meer of je alles ook echt even mooi vindt, maar voelt het sowieso al erg speciaal om de post te krijgen. Zoals de verstuurder al schreef: je maakt post voor een totale onbekende! Ik kreeg bij mijn post o.a. prachtige postzegels en leuke kaartjes die ik zeker zelf ook weer kan gebruiken voor het maken van post. Erg leuk dus!

En wat ik ook nog heel leuk vond is de super simpele manier waarop de verstuurder haar cadeauzakjes had dicht gemaakt. Echt weer zo’n idee waarvan ik dacht “Hoe ben ik daar toch nooit zelf opgekomen?” Zij maakte een gaatje door het envelopje heen en stak er een sluitpennetje in. Briljant simpel, maar oh zo leuk!

P1050491

P1050490P1050489

 

Dit idee ga ik zeker ook eens gebruiken! Dus ook daar ben ik heel dankbaar voor!

Ik vond het leuk om eens post te versturen en te ontvangen via Tante Jannie. Het project is duidelijk opgezet met veel liefde voor post en veel enthousiasme. Ik vind het super dat Tante Jannie dit aanbiedt en volgens mij wordt er ook volop post verstuurd via de postkamer! Zoveel dat Tante Jannie inmiddels bezig is om de boel wat meer te gaan automatiseren, voordat ze er straks een dagtaak aan heeft.

200_3449

De inhoud van de post die ik verstuurde

Voor mij zelf is het niet iets wat ik heel vaak zal doen. Inmiddels verstuur ik al zoveel jaren post, dat ik mijn vaste contacten heb opgebouwd en de knutseltijd die ik heb gaat naar hen. Uiteindelijk is het mooiste van post voor mij ook het briefcontact geworden. Toch vind ik het leuk om af en toe eens een enveloppe te vullen met knutsels en goodies. Misschien dat ik eens in de paar maanden een keer een adres op vraag. Want het kan ook heel inspirerend zijn om een keer post te maken voor en te ontvangen van een totale onbekende!

Overigens heeft Tante Jannie ook een eigen, erg leuke blog! Hier kun je ook meer foto’s terug vinden van de post die is verstuurd via de postkamer.

Mocht je enthousiast geworden zijn en ook een adres gaan opvragen? Veel plezier! 😉

Groetjes,
Kim

PS Mocht je op zoek gaan naar vaste postcontacten, wil ik de tip geven om wel op zoek te gaan naar mensen die hetzelfde willen van post als jij. De één wil vooral kleine cadeautjes uit wisselen, de ander gaat het vooral om creatief bezig zijn en weer een ander vind het briefcontact het belangrijkste. Zelf hou ik niet zo van de enveloppen vol cadeautjes, bijvoorbeeld. De brief vind ik het belangrijkst, maar het creatief bezig zijn vooral ook héél erg leuk. Als je daarin hetzelfde wil van post en dus van elkaar, is de kans dat het (lang) leuk blijft het grootst!