Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Door glittertjes of nep-sneeuw in het doorzichtige zakje te strooien, lijkt je kerstkaart op een sneeuwbol.

Met nep-sneeuw of glitters in het zakje, lijkt je kaart op een sneeuwbol.

Sinterklaas is het land uit en het wordt tijd om alle kerstversiering van zolder te halen. Hebben jullie de kerstboom al staan en zin in de feestdagen? Ik niet! Bij ons thuis vieren we geen kerst en doen we niet mee aan alle tradities. Voor ons geen kerstboom, kerstdiner, kerstliederen en kerstcadeautjes. Toch verstuur ik ieder jaar een grote stapel kerstkaarten. Want wat vind ik het fijn om voor het eind van het jaar alle lieve mensen om me heen een kaart te sturen! En geniet ik ontzettend van alle handgeschreven berichten en het mogen ontvangen van een heleboel kaarten deze maand. Zélfs mensen die de rest van het jaar nooit echte brievenbuspost versturen doen ineens mee! Ook in mijn kerstkaarten probeer ik wat extra liefde en aandacht te stoppen. Ik wens de ontvanger niet alleen fijne feestdagen toe, maar probeer moeite te steken in een persoonlijk bericht. Ik bedank voor alle bijzondere momenten van het jaar en wens voor ieder apart iets moois voor in het nieuwe jaar.

We hebben je al veel verschillende manieren van kaarten maken of opleuken laten zien. Die kan je natuurlijk ook toepassen bij je kerstpost. Ik zal je laten zien hoe ik één van deze manieren heb gebruikt bij mijn kerstkaarten.

stempels

Regelmatig zien we foto’s voorbij komen van jullie creaties, geïnspireerd door onze blogs en daar worden we ontzettend blij van! Wat is het gaaf om te zien hoe vaak de “doorzichtige-zakjes-kaart” voorbij komt! Een zakje om je kaart staat niet alleen leuk, maar het is ook heel handig! Enkele kaarten zijn leuk, maar beschadigen vaak tijdens de reis naar de ontvanger. Zo kan je op de foto hierboven zien dat de stempel die eigenlijk voor je postzegel bedoeld is, ook weleens op de verkeerde kant terecht komt. En een postbode moet door weer en wind de post bezorgen, dus je kaart vangt ook weleens wat regendruppels waardoor inkt uitlekt en het papier bobbelig wordt. Een envelop is een jasje dat je kaart beschermt. Doorzichtige kaartzakjes zijn een leuke vervanging van de envelop. Door er wat losse dingetjes, zoals confetti bij te strooien ontstaat er een leuk 3D effect.

100zakjekerst1

De winkels liggen nu vol met allerlei kerstspullen. Hier kan je niet alleen je kerstboom en huis mee versieren, maar ook gebruiken bij je kerstpost. In de winkel waar ik werk, pakken we de kerstcadeaus o.a. met kleine strookjes engelenhaar in. Deze snippers kan je ook toevoegen aan je doorzichtige-zakjes-kerstkaart.

100zakjekerst2

Zodra de kerstdagen dichterbij komen droomt iedereen over een witte kerst. Deze sneeuw zal je kaartje niet verpesten of de handen van de ontvanger laten bevriezen, maar geeft wel die gezellige winterse uitstraling. Denk wel goed na aan wie je nepsneeuw stuurt! Je oma die afhankelijk is van thuiszorg wordt misschien minder blij van alle sneeuw in de vloerbedekking. Ook fijne glittertjes staan leuk bij je post, maar zijn moeilijk te verwijderen en verspreiden zich makkelijk door het hele huis!

doorzichtigezakjeskerstkaartsterretjes

Dit soort kleine glimmende sterretjes en andere vormpjes kan je in de winkel kopen, maar je kan ze ook zelf maken met behulp van een figuurpons.

Sandie

Sandie stuurde ons deze foto. De kleine witte kraaltjes lijken op sneeuwvlokjes en zijn een leuke winterse toevoeging aan de doorzichtige-zakjes-kaart!

Tip van Ruchama!

De kaartenzakjes kan je o.a. bij de Boekenvoordeel kopen maar deze zakjes zijn net wat groter dan een ansichtkaart. Ik stoor me dan aan de ruimte die overblijft en kwam bij toeval mooie passende zakjes tegen bij de volgende webwinkel:
http://www.moniss.nl/wenskaartzakjes/

kerstkaarten zakjes

de 165x223mm en 118x163mm (met een C6 envelop) en 110x155mm zakjes

Ze verkopen vier verschillende maten (o.a. voor A6 en A5!) en al vanaf 10 stuks! Omdat het een webwinkel is voor verpakkingsmateriaal staan de verzendkosten automatisch op pakketpost. Gelukkig mag je ze mailen als je een bestelling wil plaatsen die door de brievenbus past, dan passen zij het tarief aan en verzenden het in een brievenbusdoos. Ik bestelde o.a. 50 A5, 150 A6 en nog 50 tussenmaat zakjes en dit paste met gemak in een grote brievenbus doos.

Recycle

doorzichtekerstdoos

Deze kaarten van Flow Magazine kocht ik een paar jaar geleden. Ze zaten in prachtige doosjes. Kocht jij ook kaarten in van die plastic of kartonnen doosjes? Niet weggooien! Het formaat is ideaal om kleine kerstpakketjes van te maken. Controleer wel of het op brievenbusformaat is! Stuur je liefste vriendinnetjes niet alleen een kaart, maar een heel kerstpakket! Voeg kleine cadeautjes toe zoals platte kersthangers of chocolaatjes. Of sterrenflikkers en een lekker oliebollenrecept voor de jaarwisseling!

Verstuur jij ook kerstkaarten? En wat doe je met alle kaarten die je krijgt?

Ik hoop dat jullie veel kerstpost mogen ontvangen en wens iedereen hele gezellige dagen toe, ook als je geen kerst viert!

Lieve groetjes, Nienke.