Tags

, , , , , , , , , , , ,

In het vorige blogje (waar je alle informatie vindt) lieten we jullie zien wat voor Midori moois we van Postpapier Enzo hebben gekregen en vandaag laten we zien wat we er allemaal mee hebben gemaakt. Het was voor ons alledrie een nog onbekend merk en het ontdekken van de mooie spullen was erg leuk. Het is van een mooie kwaliteit en je kan er vele kanten mee op!

Insteekhoesjes

DSC_0750Ruchama plakte ze in haar Frankie agenda en kwam tot de ontdekking hoe leuk en handig ze zijn. Het idee is zo simpel maar het effect is heel mooi, ze zijn gemakkelijk aan te brengen en zelfs opnieuw aan te brengen mocht je hem heel scheef hebben geplakt. De insteekhoesjes zijn niet bedoelt om vol te proppen met al je losse papiertjes maar juist voor een mooie kaart, een planning in te bewaren of wat stickertjes.

De insteekhoesjes schijnen heel mooi door waardoor ze eigenlijk niet eens opvallen maar over bijvoorbeeld een kaart net een mooie glans geven.DSC_0736

Op de eerste bladzijde van haar agenda gebruikt Ruchama een klein envelopje van Midori en een klein insteekhoesje voor wat notitieblaadjes. Met een lettertang kan je er een labeltje op plakken en zo naar je eigen smaak versieren en opleuken. Waar in de grote zakjes maximaal twee kaarten passen omdat anders de randjes loslaten passen er wel wat meerdere kleine dingen in de zakjes. Zoals het twee keer zo hoge notitieblokje wat prima blijft zitten!

DSC_0770

DSC_0753

Als postliefhebber is het altijd handig om wat postzegels bij je te hebben! Helemaal achterin de agenda zit al een envelopje waar Ruchama wat kaarten bewaard en daar op plakte ze een klein insteekhoesje voor postzegels.

Een stempel op het zakje maakt het helemaal af maar let er op dat je wel permanente inkt gebruikt!

DSC_0762

Kim gebruikte een insteekhoesje om in een kaart aan een vriendin nog een extra kaartje mee te sturen met een quote erop.200_3678

insteekhoesjes

Nienke plakte er één op de voorkant van een kaart. Een leuke manier om een klein extraatje toe te voegen, zoals de zaden op deze kaart. Let er wel op dat de bovenkant open blijft! Door de dikte van deze zaden blijven ze goed zitten, maar voor hele kleine zaadjes is het minder geschikt.

Zakjes

We werden alledrie zo blij van deze zakjes! Ze zijn zo leuk en je word er zo vrolijk van. Je kan er heel veel verschillende dingen mee doen! Het leuke is natuurlijk de gekleurde achterkant en doorschijnende voorkant waardoor het al snel een feestje wordt!

Ruchama haar idee was eigenlijk om deze leuke kaart te beschrijven en daarna in het zakje te doen maar dat ging mis. Het is frustrerend als wat je in je hoofd had niet lukt maar vaak komen uit foutjes juist de leukste dingen!Hertenkaart 1

Ze heeft het hertje uitgeknipt, een feesthoedje gegeven en de tekst op de restjes van de kaart geschreven. Het hertje met wat confetti in het zakje gedaan en een randje omgevouwen. Om het zakje als kaart te kunnen versturen heeft ze een stevig stukje karton op de achterkant geplakt.hert kaart

Kim heeft een zakje gebruikt als fotolijstje. Ook hierbij verstevig je het zakje met een stukje karton aan de achterkant. Met een stukje Masking Tape kun je een touwtje als lusje aan de achterkant bevestigen. In het zakje kun je dan een fotootje, maar ook een mooi plaatje of een quote stoppen. Dit kun je meesturen met je post als brievenbuscadeautje, bijv. door er een foto van het huisdier van je penvriendin in te stoppen!
photo-33

Je kan de leuke zakjes ook als envelop gebruiken! Ruchama heeft een Ikea kaart wat kleiner gesneden zodat je de achterkant nog leuk bleef zien. Met een gestikt randje en een leuk etiket op het doorzichtige gedeelte maak je een leuke envelop! De zakjes zijn niet heel stevig dus het is aan te raden een papiertje op de achterkant te plakken. Uilenenvelop

zakjes

Nienke gebruikte deze zakjes om kleine meestuur-cadeautjes in te verpakken. Door er een bijpassende tekst op te schrijven of plakken wordt het een mooi geheel en is aan te passen aan iedere gelegenheid.

Etiketjes

De etiketjes zijn erg leuk om te gebruiken als adres etiket. Kim maakte voor een vriendin kop-op-post met een kaartje van de HEMA en dat combineerde perfect met het etiket van Midori.
200_3677 200_3680

etiketten

Ook zijn deze etiketten goed te combineren met dit gestippelde inpakpapier van HEMA. Nienke maakte er zakjes van met behulp van een mal.

etikettengemak

Er is nagedacht over het gebruiksgemak. Bij losse stickers zit ik meestal eindeloos te pulken aan het plakvelletje, maar door de snede in het midden gaat het bij deze etiketten heel snel en gemakkelijk.

Enveloppen

De enveloppen zijn al leuk genoeg om zo te versturen. In de grote envelopjes past precies een A6 kaart. Ruchama kon het niet laten de enveloppen te bestempelen, een bijpassende quote op de achterkant te schrijven en het adres mooi te typen/schrijven. Je kan er snel en makkelijk een mooi themapostje van maken. rood linnen envelop

blauw envelopje linnen

De envelopjes zijn mooi te combineren met de Postpapier Enzo kaarten die Ruchama na wat bij te knippen op rood papier heeft geplakt. De envelopjes passen (na het omvouwen van het onderste randje) precies in de Boekenvoordeel zakjes – zo zijn ze net wat steviger om te verzenden! DSC_0786

airmailenvelop

Deze kleine envelopjes hebben een opening aan de voorkant en geen flap. Nienke plakte er één op een blanco dubbele kaart en maakte er een collage van.

Na het zien van al deze mooie Midori spulletjes wil je waarschijnlijk zelf ook graag aan de slag gaan dus heeft Anita heeft een leuke kortingscode voor jullie verzonnen! Tot en met 4 januari krijg je 10% korting bij Postpapierenzo met de code ‘goldenpostgirls’

Liefs, Kim, Nienke en Ruchama