Tags

, , , , , ,

Als je zoals wij, houdt van het schrijven en sturen van lange brieven, is het leuk om naar nieuwe manieren te zoeken om de brief vorm te geven. Zo maakte ik laatst voor Nienke een uitklapbrief! Ik kon er een heerlijk lange brief op kwijt en het was weer eens wat anders dan losse velletjes briefpapier. Het is een idee wat ik vaker voorbij heb zien komen in verschillende vormen, maar toch deel ik hoe ik zelf de uitklapbrief maakte met jullie.

200_3781

 

Benodigdheden:
  • Snijmachine (of gewoon een schaar)
  • 2 ansichtkaarten van gelijk formaat
  • Effen gekleurd papier
  • Lijm en schaar
  • Versiersels naar keuze
  • Pen om je brief te schrijven!

200_3771Als basis heb ik een kaartje gebruikt van BIRI, maar dat kan natuurlijk elk ander ansichtkaartje zijn. Voor deze uitklapbrief is het wel belangrijk dat de foto op de ansichtkaart een liggende is. Meet vervolgens de breedte van het kaartje op en teken dit af op een aantal vellen effen gekleurd papier. Snij de vellen op maat met behulp van een snijmachine (of doe dit met behulp van een los mesje/schaar).

200_3772
Lijm vervolgens de ansichtkaart op een strook papier. Zorg dat de strook aan de onderkant van de ansichtkaart uit steekt.

200_3774Lijm de stroken papier (je kunt zelf bepalen hoeveel en hoe lang je de brief dus maakt) aan elkaar.

200_3776

Als je klaar bent, vouw je de strook in een zigzagpatroon tegen de achterkant van de ansichtkaart aan. Je kunt dit op het oog doen of je kunt dit precies opmeten en uittekenen voordat je vouwt. Zelf heb ik op het oog gevouwen. Zodra je alles gevouwen hebt, hou je waarschijnlijk een stukje papier over. Knip dit af zodat er niks uit steekt.

200_3775

Draai je zigzagbrief om en plak aan de andere kant, aan het andere uiteinde de tweede ansichtkaart. Zo ziet je brief er van beide kanten dus hetzelfde uit, bovenaan een ansichtkaart en daaronder de brief. Als je alles in elkaar vouwt is je voor en achterkant een ansichtkaart.

200_3778Versier de brief naar eigen inzicht. Ik heb het thema van de ansichtkaart doorgetrokken door geponste rondjes muziekschrift erop te plakken en bovenaan de brief te zetten naar welke muziek ik aan het luisteren was tijdens het schrijven. Ik vind het zelf leuk zulke details toe te voegen, het geeft de ander een beeld hoe je erbij zit bij het schrijven van de brief.

200_3779Voor de andere kant gebruikte ik een ansichtkaart met daarop het menu bord van een café. Ik versierde de brief met dezelfde krulletjes als op het menubord stonden. Bovenaan schreef ik wat ik aan het eten en drinken was bij het schrijven van de brief. Hier kun je natuurlijk helemaal je eigen ding van maken.

200_3781Tot slot schrijf je de brief natuurlijk helemaal vol en dan is hij klaar voor in de enveloppe! De brief staat extra leuk in een zakje, met in het zakje nog wat thema-confetti. Je kunt hem echter natuurlijk ook in een gewone of zelfgemaakte enveloppe verzenden, maar net wat je in huis hebt of leuk vindt om te gebruiken.

Veel schrijfplezier!

Liefs,
Kim