Tags

, , , , , , ,

schoolbord labels bestempeld en beschrevenAl sinds de kerst liggen deze leuke schoolbord labels ongebruikt in mijn bureaulade. In het tuincentrum, waar ik ze kocht, kreeg ik het idee om er kerstkaartjes van te maken. Het schrijven van het adres met witte pen, een kerstzegel er bij, een korte boodschap op de achterkant en het labeltje zo op de post doen leek zo’n leuk idee maar ik durfde het niet! Veel te bang dat ze door de kerstdrukte en gekke vorm kwijt zouden raken.

schoolbord labels

 

 

 

houten krijtbord labels

Van de week besloot ik ze toch maar weer eens te voorschijn te halen. Een tijdje geleden had ik een label al beschreven met witte permanente pen en daar de brief voor Nienke mee samen gebonden. De witte letters op het zwarte vond ik zo mooi staan dat ik me af vroeg wat voor wits ik nog meer zou kunnen gebruiken. Het schrijven met een krijtje werd niet zo mooi (of ik kan niet mooi schrijven met krijt hihi) en daarna probeerde ik mijn witte StazOn inkt. Ondanks dat ik weet dat StazOn op veel ondergronden pakt had ik niet verwacht/gedacht dat het op de labels zou pakken. Maar het werkt prima!

Schoolbord labels bestempeld

Ik ben gelijk verschillende stempels uit gaan proberen, zoals de mooie ‘liefs’ stempel van Nikki, het Mereltje van de Stempelwinkel en een aantal Hema stempels. Het hangt natuurlijk va de kwaliteit van de stempel af hoe mooi je afdruk wordt. Zo stempelen de Hema stempels niet zo mooi zonder een goede laag inkt en flink aandrukken.

Schoolbord labels met stempelreiniger

In het StazOn logje kan je lezen dat je ook speciale StazOn stempelreiniger hebt. Het per ongeluk scheef stempelen was een goed excuus om te kijken of de stempelreiniger ook op de labels werkt. Met een doekje veeg je zo de inkt weg! Schuur niet te hard want zo schuur je de verflaag er af en krijg je een bruine kring van het hout. Het is handig dat je zo stempelrandjes weg kan werken.

Natuurlijk heb ik ook uitgeprobeerd of het bij de witte permanente pennen werkt en het verschilt per merk of hij wel of niet verdwijnt met de stempelreiniger. De 0,5 mm en de 2 -4 mm bleven gewoon zitten ondanks de stempelreiniger terwijl de 0,7 mm wel weg te vegen was. (alle merken vind je terug in het logje over witte pennen)

Schoolbord label bestempelenTip! Zit het touwtje in de weg om recht te kunnen stempelen, leg dan wat onder je label.

Metalen schoolbord label

Metalen schoolbord labelIn de week dat ik met de schoolbord labels bezig was kwam ik in de Nijhof leuke metalen schoolbord labels tegen! Ik zag er gelijk een kaartje in en besloot één van de grotere maten mee te nemen om verdwijnkans te verminderen. Dit label van 20 x 13 cm kost €2,95 en is heel dun maar vooral heel stevig. Je kan metalen labels prima met de post versturen omdat ze alleen met moeite te buigen zijn!

DSC_1950Dit keer zou Kim mijn ‘gekke post‘-slachtoffer zijn en koos voor de leuke zoogdieren postzegels en plakte er wiebeloogjes op om mezelf en Kim aan het lachen te maken. Omdat deze postzegels al een plaklaag hebben bleven ze prima zitten. Mocht je lik-zegels willen gebruiken, plak ze dan vast met bijvoorbeeld dubbelzijdige tape.

Krijtbord postzegels Krijtbord handlettering Krijtbord post collage versiering

Zo’n metalen label is voor mij natuurlijk dé gelegenheid om heerlijk aan de slag te gaan met handlettering! Ik gebruikte de 0,5 mm en 2 – 4 mm permanente pennen om het adres te schrijven in verschillende lettertypes. Daarna heb ik met een stempeltje en StazOn inkt wat hartjes gestempeld en een randje om de postzegels getekend.

DSC_2013

Op de achterkant heb ik natuurlijk een berichtje naar Kim geschreven. De aanhef heb ik lekker groot geschreven en aan de zijkant heb ik juist allemaal details in het klein geschreven.

DSC_2010 DSC_2025DSC_2048

Het touwtje heb ik voor de zekerheid wel even vast geplakt met washi tape om te voorkomen dat hij ergens tussen komt te zitten tijdens het sorteerproces hihi.

DSC_2071

Helaas heb ik van de metalen schoolbord labels nog geen andere verkooppunten gevonden. Ze zijn sowieso bij Nijhof in Baarn te koop.

verkooppunten houten labels

Ik ging van de week heel enthousiast naar het tuincentrum om nog wat labels bij te kopen maar helaas verkopen zij ze alleen rond de kerst. Gelukkig zijn ze op internet ook te vinden. Niet zo goedkoop als in het tuincentrum maar nog steeds voor een leuk prijsje! Hier onder staan een aantal links naar webwinkels die soortgelijke houten schoolbord labels verkopen.

Je zou ze ook zelf kunnen maken van stukjes hout met schoolbordenverf of schoolbord-stickers!

kleine win-actie

Omdat ik zelf zo blij word van de houten schoolbord labels én begrijp dat niet iedereen labels + StazOn inkt of witte permanente pennen in huis heeft geef ik graag drie bestempelde of beschreven labels weg!

Het enige wat je hoeft te doen is een reactie achter te laten waarin je vertelt welk label je graag zou willen hebben. Je mag kiezen uit de labels die ik al heb gemaakt óf aangegeven welke stempel en/of tekst (gestempeld of geschreven) je er graag op wil hebben! Hier onder de stempels waar je uit kan kiezen, ook heb ik nog heel wat airmail thema stempels!

DSC_2079