Tags

, , , , ,

bron: witenbont.blogspot.com

Eén van de redenen waarom ik zo graag op WitenBont.blogspot.com kijk zijn de fijne foto’s en plaatjes die Heidi en Chrissie maken! Foto’s met een fijne sfeer, mooie composities en regelmatig leuke kringloopschatten. In januari vroeg Heidi of het wat zou zijn om haar foto’s als postkaarten te drukken.
Daar kan ik heel kort over zijn: Ja!

Kaarten van Heidi / Witenbont Sinds maart verkoopt Heidi haar eigen kaarten! De foto’s zijn gemaakt met huis-tuin-en-keuken spulletjes en op iedere kaart vind je een kringloopvondst! En dat is nou juist wat ik het mooie vind aan de kaartjes. Ze stralen zoveel sfeer en knusheid uit. Ik zie Heidi al staan aan de keukentafel met allemaal fijne spulletjes en de prachtigste composities neerleggend! Dat is dan weer de sfeer die ik graag met een kaartje mee stuur, die gezelligheid alsof je samen aan diezelfde keukentafel thee zit te drinken uit kringloopkopjes!

Kaartjes van Heidi / witenbont.blogspot.com

 

 

 

Mijn persoonlijke favoriet is op dit moment het lente kaartje. Ik word zó blij van dit kaartje! In de kaartenwinkels vind je momenteel de molen met Paaskaarten. Ik ben dol op die lente kleuren maar op elke leuke kaart staat “Fijn Pasen” en zo’n kaart wil ik juist niet. Gelukkig is er dan Heidi met haar fijne lente kaartje en kon ik het niet laten om er gelijk drie te kopen.

DSC_1864

Het leuke aan nieuwe kaartjes vind ik niet alleen het bewonderen maar ook gelijk weten naar wie je het kaartje wil sturen. Eén van de lentekaartjes wilde ik graag naar Irene sturen en versierde een blanco envelop  door stroken bloemen MT tape (gekocht bij Nijhof in Baarn) op de envelop te plakken. De randen kan je bij knippen of omslaan naar de achterkant.

Naam spellen met woordspel letters

Om de woordspel-letters op het kaartje terug te laten komen spel ik de naam op de envelop met soortgelijke letters en plak ze vast met dubbelzijdig tape.

lente thema post Omdat ik alleen maar letters in het rood/wit en blauw/wit heb, kies ik voor de wit met rode letters en probeer ik het rood terug te laten komen in het kaartje door er strookjes tape op te plakken. Ook stuur ik een zakje mee met lente sprinkles (Action) en kies daar ook voor de combinatie rood en linnen.

lente thema post

 

Voor Jantien maakte ik met hetzelfde lente kaartje themapost. Tussen mijn stapel uitgescheurde tijdschriftbladzijdes vond ik deze plaat en besloot hem als envelop te vouwen. Ik vouw hem zo dat het kaartje er in past en de envelop precies in een wenskaartzakje past. Met een witte marker schrijf ik het adres op het zakje.

Envelop in wenskaartzakje met witte marker

Zorg er voor dat een in een gekke richting geschreven adres goed leesbaar is!

Om het kaartje uit het geheel te laten knallen kies ik voor briefpapier (uit een notitieboekje) wat er mooi bij past maar toch rustig is!

Post voor Jantien met kaartje van Heidi

Ook het mooie Smile kaartje verstuurde ik al snel bij een brief. Ik vond een bijpassende kaart uit een Ikea set en als envelop koos ik een plaat uit een oude Flow, ik moest zo lachen om die norse koppies in combinatie met de Smile kaart!

Kaartjes met oude camera's

Vintage

Heidi verkoopt momenteel vier kaarten in haar postcardshop. Ze kosten €1,30 per stuk en je hebt er 4 voor €4,95. Wat ik een hele nette prijs vind voor originele en zelfgemaakte kaartjes! DSC_1860Ik hoop dat de kaartjes van Heidi een succes worden en er ook nieuwe ontwerpen bij komen. Zo lijkt een seizoenen reeks mij erg leuk, maar een typemachine of iets met oude postzegels vind ik ook wel wat!

 

Liefs, Ruchama