Tags

, ,

verpakkingtheezakje

De zelf gevouwen theezakjes missen eigenlijk nog één ding: een verpakking! Natuurlijk kan je ze in een zakje stoppen, maar ik ging op zoek naar iets anders. Geïnspireerd door de wikkel die ik maakte voor een chocoladereep, maakte ik nu een wikkel voor het theezakje. In deze wikkel is ruimte voor een kleine boodschap die zichtbaar wordt zodra je de wikkel openvouwt. Ik schreef er een quote in.

strookafmetingVoor deze wikkel heb je een strook papier nodig van 25 centimeter lang en 9 centimeter breed. Ik sneed de strook papier van een mooie bladzijde uit een tijdschrift.

flapOm de wikkel straks dicht te kunnen vouwen is een flapje nodig. Daarvoor sneed ik met behulp van een liniaal en een mesje schuine hoeken aan de bovenkant. Dit kan je op het oog doen, maar als je graag net zo precies als ik te werk gaat, kan je het eerst afmeten. De bovenkant van de flap die je op de foto hierboven ziet, is 2 centimeter breed en loopt tot 2 centimeter vanaf de bovenkant gemeten. De eerste vouw zit daar 2 centimeter onder en dus in totaal 4 centimeter vanaf de bovenkant.
flapvouwenOp de foto hierboven kan je zien hoe de flap er van de andere kant eruit ziet. flapvouwentweeElk zelf gevouwen theezakje wordt een beetje anders. Daarom laat ik de rest van de vouwen afhangen van de maat van het zakje. Het labeltje schuif ik om de bovenkant van het theezakje. Daarna schuif ik het theezakje onder de flap en vouw de onderkant van de strook naar binnen, tot vlak onder het theezakje. En dan vouw ik ook dat stuk naar binnen.
snijdenOm de wikkel te sluiten maak ik een sneetje waar een stukje van de flap inpast. Als je goed kijkt op de foto hierboven zie je hele kleine potloodstreepjes staan. Met de wikkel dichtgevouwen, meet ik op hoe breed het sneetje moet worden. Dat maak ik een paar millimeter breder dan de flap zelf.

snedeOm de andere delen niet te beschadigen, vouw ik de wikkel eerst open en maak pas daarna het sneetje.
dichtgeplaktNu kan je de flap in het sneetje schuiven en zo de wikkel sluiten. Als extraatje plakte ik er nog een stickertje op, maar dat is niet speciaal nodig.

lijntjespapierHeb je nou een strook papier uit een tijdschrift waarvan de achterkant minder geschikt is voor je eigen tekst? Dan plak je er toch een ander papiertje tegenaan! Door de dubbele laag wordt je strook wel een beetje dikker. Je kan er dan voor kiezen om een minder lange strook te gebruiken. Bij dikker papier gebruik ik een strook van 18 centimeter lang. En vouw de onderkant dan maar één keer naar binnen.

Veel postplezier!

Lieve groetjes, Nienke.