Tags

, ,

De inhoud van één van de pakjes uit de persoonlijke adventkalender die Arnika mocht ontvangen.

Een lichtpuntje in deze donkere tijd. Foto van Arnika Smit.

De wintermaand december begint al bijna. Buiten wordt het steeds kouder en donkerder. We zoeken de warmte en de lichtjes binnen op. Dit is de maand van de feestdagen, het samenzijn én de adventsperiode! Zelf heb ik (Nienke) niet zoveel met Sinterklaas, kerst en de jaarwisseling. December staat bij mij vooral voor bezinning: ik neem afscheid van het oude jaar en blik nog eens terug op de gebeurtenissen van het (bijna) afgelopen jaar. Toen ik op Instagram foto’s voorbij zag komen van een persoonlijke adventskalender die Arnika en haar vriendin voor elkaar maken, vond ik dit zo mooi! Dit past perfect bij mijn decembergevoel! Graag wil ik dit met jullie delen en vroeg daarom of Arnika er een gastblogje over wilde schrijven:

Arnika over Advent:

Een paar cadeautjes uit de persoonlijke adventskalender van Arnika.

Foto’s van Arnika Smit

het zijn echte lichtpuntjes in de donkere tijd

De meeste mensen kennen de chocoladekalenders wel, elke dag een vakje openmaken en daar een nieuw chocolaatje uit halen. Wij vieren advent bij onze kinderen op school. Ze gaan naar de vrije school. We maken het weekend voor de eerste advent een krans, van dennengroen en met vier kaarsen. Het zijn de vier zondagen voor kerstmis en elke week op de zondag steken we een kaars aan. Aan het einde branden er vier kaarsen. Door dit te doen halen we het licht naar binnen, omdat het buiten donker wordt. Advent heeft natuurlijk nog veel meer betekenis. In Zweden krijgen de kinderen een Adventskalender. Elke dag mogen ze een pakje openmaken. Het gaat vooral om de boodschap. Al een aantal jaren geven een vriendin en ik elkaar een adventskalender. We maken wat afspraken, over hoeveel geld we mogen uitgeven en ook hoeveel zelf gemaakte cadeautjes erbij moeten zitten. Meestal een grote klus, waar we veel liefde in stoppen. Maar het zijn echte lichtpuntjes in de donkere tijd. Ik zelf heb echt last van een winter dip en door dit voor een dierbare te maken en het te mogen ontvangen is echt een feestje. Je geeft meestal 24 dagen een cadeautje. Vanaf 1 december t/m 24 december (kerstavond).

gastblogarnika

Zoek een mooie spreuk of gedichtje bij een cadeautje. Het gaat vooral om de boodschap. (Foto’s van Arnika Smit)

Vorig jaar werd het door tijdsgebrek een help elkaar door de winter kalender. Toen hadden we in januari elke dag een cadeautje voor elkaar. Je kan het per week aan elkaar geven, of alles in 1 keer. Bij elk cadeautje kun je een spreuk doen, of een gedichtje. Op instagram deelden we deze foto’s van de uitgepakte cadeautjes. De laatste reeks pakjes deelden we onder #helpelkaardewinterdoorkalender

Veel inspiratie gewenst met mooie lichtpuntjes de komende maanden,

Arnika

We willen Arnika graag heel hartelijk bedanken voor het delen van haar persoonlijke adventkalender! Wil je meer van Arnika lezen? Neem dan eens een kijkje op haar blog; Puur Arnika. Morgen komt er nog een blogje online over een zelfgemaakte adventskalender. Kom je dan weer kijken op de Postfabriek?

Lieve groetjes, Nienke.