Tags

, , , , , , , ,

2flowbook4post

Poststuk van papier uit de vierde editie van het Flow Book for Paper Lovers!

In het eerste deel van post maken met Flow Book for Paper Lovers 4 maak ik een envelop van een bladzijde uit een Happinez én een bladzijde uit het Flow boek. Ik maak de envelop zo dat hij precies aansluit op een wenskaartzakje. De envelop voor het poststuk in dit blog maak ik bijna op dezelfde manier. Alleen krijgt deze variant een voorvakje!

Envelop met een voorvakje

2flowbook4envelopvoorkant

Voor de voorkant van de envelop gebruik ik de helft van één van de grote vellen uit het Flow boek.

In dit Flow Book for Paper Lovers zitten ook grote vellen papier. Die zitten opgevouwen in het boek. Voor de voorkant van deze envelop gebruik ik de helft van zo’n groot vel. Met mijn liniaal en een mesje snij ik het vel langs de vouwlijn in de lengte doormidden.

2flowbookenvelop1

In het voorvakje van de envelop wil ik een kaart uit het Flow boek steken. Die kaart leg ik tegen de horizontale vouwlijn op het papier. Zo kan ik opmeten hoe diep het zakje moet worden.

2flowbook4envelop2Ik let erop dat de tekst op deze kaart zichtbaar blijft. Vlak onder You’re the bee’s knees maak ik een vouw in het papier. Deze vouw is het voorvakje.
2flowbook4envelop3

Na het vouwen van het voorvak maak je de envelop op dezelfde manier als in het eerste deel van post maken met Flow Book for Paper Lovers 4. In dat blogje vind je ook een video waar ik je dat stap voor stap laat zien. Wil je het nog eens bekijken? Klik dan hier.

2flowbook4envelop4

Nog een klein verschil met de simpele variant van deze envelop zijn de extra stukjes tape die ik op de achterkant plak.

2flowbook4plakken

Voor de achterkant van de envelop gebruik ik een vierde deel van een ander groot vel uit het Flow boek. Met mijn liniaal en een mesje snij ik het papier op maat en plak het vast met een lijmroller.

2flowbook4envelop

En klaar is je envelop met een voorvakje! De kaart in het voorvak maak ik vast met twee blauwe fotohoekjes. Zo kan die niet verschuiven tijdens de reis naar de ontvanger. Deze fotohoekjes kan je bij MeerLeuks in een heleboel verschillende kleuren en uitvoeringen vinden. Wil je een kleinere envelop met een voorvak maken? In mijn blogje over een zakje met een voorvakje laat ik zien hoe je die ook kan maken met behulp van een enveloppenmal.

Enveloppenboek

2flowbook4enveloppenboek

Van de vouwenveloppen uit het Flow boek maak ik een enveloppenboekje. Als basis gebruik ik een dubbele kaart. Die wordt de kaft van het boekje. De dubbele kraftkaart die je op de foto hierboven kan zien, kocht ik eens bij Action. Het formaat van deze kaart is 15 x 15 centimeter. Met liniaal en mesje snij ik hem op maat van de vouwenvelop. Heb je geen kant en klare blanco kaarten? Dan kan je natuurlijk ook een vel stevig papier dubbel vouwen en die aan het formaat van de envelopjes aanpassen.

2flowbook4potlood

Om ervoor te zorgen dat de envelopjes op dezelfde plek én in het midden komen te zitten, is het handig om eerst een paar kleine streepjes met potlood te zetten. Bepaal waar je de gaatjes wil maken en prik de gaatjes alvast met een naald.

Tip: de vouwenveloppen zijn briefpapier en envelop in één. Wil je de binnenkant beschrijven? Doe dat dan vóór je de envelopjes vastmaakt!

2flowbook4draad

Het is het makkelijkst om de enveloppen met naald en draad in de kaart te maken, vóórdat je ze dichtplakt. Zorg ervoor dat je beide uiteinden van het draadje laat uitkomen in de binnenkant van de envelop en maak er een dubbele knoop in. Om te voorkomen dat de bladzijdes gaan hangen, moet je de knoop zo strak mogelijk maken. Het handigst is een hulpje in de buurt die even een vinger op het eerste knoopje houdt. Als ik alleen ben, gebruik ik hiervoor meestal een potlood. Ik heb helaas maar twee handen en gebruik daarom mijn mond, hihi.

2flowbook4vouwenvelopIk maak meestal twee tot drie envelopjes in één boekje. Dan wordt het boekje niet te dik. Bedenk bij het maken van het boekje dat het nog dikker wordt als je dingen in de enveloppen stopt.
2flowbook4boekjeklaar

Op de voorkant van de dubbele kaart plak ik één van de kaartjes uit het Flow boek. Hiervoor gebruik ik zwarte fotohoekjes.2flowbook4boekje

Tadaa! Klaar is je enveloppenboekje!

Win-actie MeerLeuks

2flowbook4

Kan je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Maar heb je nog geen Flow Book for Paper Lovers? Dan is deze win-actie een mooie kans voor jou! Anita van MeerLeuks heeft één boek met een kleine beschadiging aan de band van de kaft. Ze kan deze daarom niet verkopen. Maar de meer dan 300 pagina’s aan papieren goodies zijn in perfecte staat. Daar kan je een heleboel práchtige poststukken van maken!

Als je de komende dagen een bestelling plaatst bij MeerLeuks, maak je kans op dit boek!! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is tijdens het bestelproces het woord ‘postfabriek’ vermelden in het vakje ‘opmerkingen’. En je moet een mailtje sturen naar anita@meerleuks.nl om te laten weten dat je meedoet aan deze actie. Onder alle lezers die zich aanmelden, wordt het Flow Book for Paper Lovers 4 verloot! Je kan meedoen t/m 31 december.

Edit: deze win-actie is gesloten. De winnaar van het Flow Book for Paper Lovers is: N van der Maessen.

En pssst… in vakje 7 van onze adventskalender zit een kortingscode. Daarmee krijg je 10 % korting op je bestelling bij MeerLeuks! En bij bestellingen van € 20 euro of meer krijg je een rolletje tape cadeau! KLIK HIER om de kortingscode te vinden!

Lieve groetjes,

Nienke