Tags

, ,

Met Valentijnsdag en een aantal verjaardagen was Februari een goede post-maand! Ik laat je vandaag alle uitgaande post van de maand februari zien. Benieuwd naar de post die ik in januari heb verstuurd? Je kan het terug zien in dit logje.

Valentijnspost

Ik heb een zaterdag, zondag én maandag met rode lippen zitten knutselen en kon uiteindelijk een hele stapel gekuste kaartjes op de post doen. Hoe wel ik niks met Valentijnsdag heb, vind ik het wel héél leuk om gebruik te maken van de PostNL actie. Dus hup, lippenstift op en kussen maar!

Bij Flying Tiger kocht ik een setje kraskaarten voor €1,- die ik o.a. naar mijn nichtjes stuurde. Door na het schrijven van het tekstballonnetje er een bijgeleverde sticker op te plakken creëer je je eigen kraskaarten. Natuurlijk stuurde ik ook een muntje mee zodat ze gelijk konden krassen. Bij een vriendin maakte ik er een kras en plasmuntje van, zo kan ze weer een keer plassen op het station 😉

Flying Tiger kaartjes

Flying Tiger kaartjes

Hoewel ik eigenlijk niet van plan was om kaartjes voor Valentijn te kopen trof ik bij Bruna een uitverkoop bak met kaartjes voor €0,50 dus ja, ik nam toch even een stapel kaartjes mee. Het leuke aan zo’n uitverkoopbak is dat je dan kaartjes meeneemt die je voor de volle mep niet zo snel zou kopen. Zo ook deze kusjes kaart die ik wel erg leuk vond toen ik hem zag maar normaal nooit zou kopen. Maar ook een leuk chocoladekaartje voor mijn nichtje, een poezenkaartje en een kaartje in de vorm van een bierviltje.

Kusjes kaart

Kusjes kaart

 

Chocoladekaartje

Chocoladekaartje

Valentijnskaartjes

Valentijnskaartjes met kussen

De andere kaartjes heb ik uit mijn kaartenrek gepakt en waren van zichzelf al lief(devol) of heb ik wat liever gemaakt met hartjes.

Mooi kaartje

Mooi kaartje

kaartjes

Verstuurde kaartjes

Natuurlijk heb ik ook een aantal kaartjes zélf gemaakt. Het kaartje voor Nienke gaan jullie binnenkort zien want daar heb ik Verkadeplaatjes in verwerkt maar voor Dana en Kim ging ik ook aan de knutsel. Dana deelt mijn liefde voor dinosauriërs dus ja, zij kreeg een heuse dino kaart! Voor Kim gebruikte ik een liefdesbriefkaartje als basis en ging door met rood en blauw.

Dino kaartje voor Dana

Dino kaartje voor Dana

Kaartje voor Kim

Kaartje voor Kim

Ook wilde ik een kaartje maken voor de liefste hamstermama die ik ken. Nathalee ving met alle liefde en zorg een zielig hamstertje op die bij haar helemaal opbloeide. Als iedereen met dieren omging zoals Nathalee doet, zou de wereld zoveel mooier zijn! Na het overlijden van Hamses Shaffy kon ze dan ook wel een kaartje gebruiken.

Nathalee

Kaartje voor Nathalee

 Waterverf kaartjes

Mijn favoriete materiaal van de laatste tijd zijn zeker mijn Zig Clean Real Brush pennen. Het zijn pennen met een kwastpunt waar waterverf in zit. Je kan ze als pen gebruiken maar ze zijn ideaal om mee te ‘schrijven met penseel’ of te verven. Voor Lisette en haar gezin schreef ik een nieuw huis kaartje. Doordat de pennen met water zijn te bewerken kan je een mooie kleur overloop maken!

Lisette

Kaartje voor Lisette

De hamster van mijn nichtjes overleed afgelopen weekend dus moest er natuurlijk wel een kaartje worden verstuurd. Voor dit kaartje koos ik voor de 3D Glaze transparant gelpen van Sakura. Met deze pen schrijf je doorzichtig maar wanneer de inkt is opgedroogd is hij waterafstotend. Waar je hebt geschreven hecht geen waterverf en verschijnt dus de geschreven tekst. Leuk he?

Een leuke tip uit de Schrijven Met Penseel cursus is om op een plasticje wat waterverf te vegen, hiervoor hoef je niet perse de pennen te hebben maar kan je ook gewone waterverf gebruiken. Spuit de verf nat zodat het met elkaar kan mengen en duw dan je kaart op de verf. Op de foto zie je de kaart door het zakje heen, zo controleer ik altijd of er overal verf zit waar ik verf wil hebben. Mocht dit niet het geval zijn kan je door het zakje heen met je vinger wat verf naar de juiste plek duwen.

glaze transparant

Een kaartje met de 3D Glaze transparant pen

Troostkaartje

Troostkaartje

Gelegenheidskaartjes

Als afsluiter van de maand verstuurde ik ook nog twee kaartjes. De ene voor de verjaardag van ezelliefhebster Chanou en de andere zomaar voor de opvangouders van Lupa. Hoewel de kaartjes al leuk van zichzelf zijn, versier ik ze nog een klein beetje en maak ik de enveloppen matchend.

Chanou

Verjaardagskaartje voor Chanou

opleuken

Het kaartje een beetje opleuken

Was februari voor jou ook een fijne postmaand?

Liefs, Ruchama