Tags

, , , , , , , , ,

rode bloemenplaatjes

Kaartje met rode bloemenplaatjes

Begin februari liet ik jullie vol trots en enthousiasme mijn gevonden Verkade verzamelalbums zien. In datzelfde logje vertelde ik jullie te gaan knutselen met de plaatjes en maar ook: “Bovenaan mijn verlanglijstje staat nog Hans de Torenkraai maar ook Paddenstoelen, Texel en Bloemen en haar vrienden lijken me prachtig!”. Ik heb niet alleen geknutseld… ik heb ook bovenstaande boeken van verlanglijstje af kunnen strepen. Ik tipte jullie natuurlijk om vooral even op Marktplaats te kijken en kocht daar zelf een aantal boeken. Oeps!

Maar door die aankopen kan ik jullie vandaag wel weer de inhoud van een aantal andere boeken laten zien en een tip geven over het ‘Bloemen en haar vrienden’ boek geven wat de moeite waard is om even op te letten. Natuurlijk laat ik je ook zien welke drie poststukken ik met de mooie plaatjes heb gemaakt. Kijk je mee?

Verzamelalbums

Nieuwe aanwinsten

Nieuwe aanwinsten

Bovenaan mijn lijstje stond ‘Hans en de Torenkraai’ die ik uiteindelijk voor €5,- + €3,- verzendkosten heb kunnen kopen op Marktplaats. Meer dan ik er normaal voor zou geven maar he, ik zat in mijn ‘Verliefd op Verkadeplaatjes’ bui en wilde dit boek echt heel graag hebben. De avond dat ik hem binnenkreeg en doorbladerde heb ik alleen maar ‘Oooooh!!!’ gezegd. Zo mooi en zo mijn stijl!

 

Daarna zag ik een advertentie van de boeken Texel, Paddenstoelen en Apen & Hoefdieren in Artis. Deze werden voor 3 of 4,- per stuk aangeboden maar omdat er wat plaatjes ontbraken kreeg ik ze alledrie voor €5,-(!) en door met Kiala te verzenden kwamen er maar €3,- verzendkosten bij voor een pakketje. Hoewel ik vooral het Paddenstoelen boek heel graag wilde hebben viel ik bij het doorbladeren juist voor het Apenboek en Texel! Hieronder kan je even meebladeren in de vier verzamelalbums.

De bloemen en haar vrienden

In mijn enthousiasme ging ik ook op zoek naar ‘De Bloemen en haar vrienden’ en kwam een advertentie tegen waar het boek voor €2,50 werd aangeboden. Dezelfde verkoper bood ook het Lente album aan met de plaatjes er nog los bij. Om verzendkosten te besparen heb ik gevraagd of ik alleen de plaatjes mocht overnemen. Op dat moment ontdekte de verkoper dat er een plaatje miste in het Bloemenboek en gaf aan dat ik die dus gratis mocht hebben. Huh? Oke!

Bij ontvangst van het boek + de lente plaatjes snapte ik het aanbod van de verkoper… Het bleek om een herdruk te gaan die ook nog eens niet al te netjes geknipt was. Dus bij deze voor jullie de tip. Kijk goed bij het kopen van het ‘De bloemen en haar vrienden’ album of het om het origineel of de herdruk gaat. Het verschil? De kwaliteit in plaatjes. Waar de originele boeken die prachtig matte, stevige kaartjes hebben, hebben ze bij de herdruk voor gladde en dunne kaartjes gekozen. Hieronder zie je het verschil tussen de nieuwe en oude kaartjes.

De illustraties zelf zijn prachtig hoor, ook die uit het Lentealbum (wat ook een nieuwere druk is) maar ik mis de charme van het ruwe, matte papier. Het loshalen van de plaatjes kostte ook wat meer moeite maar met het gebruiken van de zijkant van een plamuurmes lukte het aardig. En eerlijk, het voordeel van plaatjes op vellen is dat je ze veel makkelijker gebruikt dan wanneer je ze nog uit een boek moet halen. Het is dus ook de moeite waard om naar losse plaatjes te kijken op Marktplaats.

Verschil kaartjes

Verschil in kwaliteit van kaartjes

albums

Plaatjes uit het lente album

plamuurmes

Plaatjes loshalen met een plamuurmes

Post maken met Verkade plaatjes

Kaartje voor mijn Tijgert

Nienke en ik zaten eens samen in de trein en hoorden een man ‘Hé Tijgert’ zeggen aan de telefoon. Dat klonk zo grappig dat we elkaar sindsdien liefkozend tijgert noemen. Dus koos ik natuurlijk de tijgerplaatjes uit het Artis boek, scheurde er een begeleidend tekstje bij uit en heb de plaatjes op kraftpapier geplakt. Versierd met hartjes, alfabetstickers en een geknipt postzegelrand werd het een echt Valentijnskaartje.

Kaartje voor Nienke

Kaartje voor Nienke

Kaartje voor Marloes

Ook voor Marloes ging ik aan de knutsel met Verkadeplaatjes voor Valentijnsdag dus koos ik voor bloemen in rode tinten. Ik heb even gestoeid met de compositie en wilde er ook een postzegelrand aan te knippen. Toch heb ik uiteindelijk voor een gescheurd randje gekozen want de kaart paste net niet in het plastic zakje, oeps. Om in stijl te blijven heb ik ook op dit kaartje alfabetstickers en hartjes gebruikt. Anders op dit kaartje is het leuke plastic kantband. Dit lag pas bij Action in de schappen bij het knutselspul. Ik nam een aantal banden mee genomen om te gebruiken bij het maken van post. Zoals je in dit logje kan lezen heb ik eerder gebruik gemaakt van tafelzeil bij mijn poststukken. Natuurlijk stuurde ik Marloes ook nog wat mooie plaatjes mee om zelf te gebruiken.

compositie bepalen

Compositie bepalen

Kaartje voor Marloes

post voor Marloes

Post voor Marloes

Themapost
Verkade plaatjes

Verkade verzamelalbum plaatjes

Dat je leuke kaartjes kan maken met de Verkadeplaatjes mogen duidelijk wezen. Daarom wilde ik uitgebreidere post maken met de plaatjes. Voor me lag de kaft van het uit elkaar gehaalde dubbele boek en besloot dat dat de envelop zou worden. De plaat is te mooi om ook maar iets mee te doen dus maakte ik gebruik van de stevigheid en plakte ik een envelop op de achterkant. Wel heb ik eerst de rug even goed vastgeplakt zodat deze niet los kan laten tijdens het verzenden. In de ene hoek heb ik een groter plaatje geplakt met voor de sier nog wat washi-tape er over heen en op de flap een ander plaatje.

Achterkant van boekenkaft

Achterkant van boekenkaft

In een oude Flow vond ik stickers van en een artikel over de Verkade boeken welke ik mooi kon gebruiken voor deze post! Voor het passe-partoutkaartje heb ik gebruik gemaakt van een foto van één de kaften en uit losse plaatjes heb ik verschillende dieren geknipt.

Ook voor Dana maakte ik een gezellig pakketje met plaatjes om mee te sturen, met daar omheen een stukje plastic kantband van Action. Zo kan ze zelf ook post maken met de mooie plaatjes! Als laatste heb ik briefpapier versierd. Hiervoor heb ik voor simpel papier uit een Hema schrijfboekje gekozen en dit opgeleukt met tape, plaatjes en postzegels. Zoals je ziet heb je al snel leuk papier wat ook nog eens perfect bij je poststuk past.

Flow

Plaatjes uit de Flow

Passe-partoutkaartje

Passe-partoutkaartje

briefpapier

Briefpapier met plaatjes

Brievenbuskadootje

Brievenbuskadootje

Post voor Dana

Post voor Dana

Voor nu is dit het weer maar zodra ik weer geknutseld heb met de prachtige plaatjes laat ik het jullie natuurlijk zien. Heeft één van jullie toevallig al een Verkade boek gevonden of gekocht sinds het vorige logje?

Liefs, Ruchama