Tags

, ,

Afgelopen zomer kwam Shay Kreuger samen met VPRO Dorst bij mij langs om te praten over de briefvriendschap tussen Tony en mij voor de mini docuserie Brieven van Pancho. Shay is namelijk DJ bij Radio FunX, een zender die in de Nederlandse gevangenis vaak aan staat. Zo ontvangt zij af en toe post uit de gevangenis, maar bij één iemand besloot zij terug te schrijven. De ervaring van deze briefwisseling maakte zoveel nieuwsgierigheid in haar los, dat zij op zoek ging naar verhalen van andere mensen. In de eerste aflevering is dat het verhaal van Tony en mij, in de tweede aflevering gaat het over Jeffrey die vast zit en liefdesbrieven krijgt en in de derde aflevering over Rodney die na een periode in de gevangenis werkt met jongeren om hen te behoeden voor fouten die hen daar ook doen belanden.

Samen met Shay bekijk ik de brieven van Tony. Still uit de docuserie van VPRO Dorst

Samen met Shay bekijk ik de brieven van Tony. Still uit de docuserie van VPRO Dorst

NPO belde mij recent voor een update, in verband met hun themaweek rondom gevangenschap. In het dossier “Achter Tralies” is te lezen hoe het nu gaat met Tony en mij. Lees het hier: https://www.npo.nl/npo3/dossier-achter-tralies

Sowieso nieuwsgierig naar schrijven met gevangenen? Ik schreef een inleiding, een blog over Tony, een blog over Simon en een blog over M.

Liefs,

Kim