Tags

, , ,

Een stapeltje brievenbusgeluk!

Alle poststukken die je op de foto hierboven ziet, bracht ik tegelijk naar de brievenbus. Heerlijk vind ik dat! Eén brief heb je in één beweging in de brievenbus geworpen. Maar voor zo’n stapeltje post moet ik echt even stilstaan en de tijd nemen. Ik kijk naar de postcodes om te bepalen in welke gleuf elke envelop hoort. En neem zo van elk poststuk afscheid voordat ze aan hun reis naar de ontvanger beginnen. En dat ik dan weet dat ik de volgende dag verschillende mensen verras met een bundeltje aandacht, is voor mij een geluksmomentje! Als het niet keihard regent tenminste, hihi.

In dit blogje laat ik poststukken zien die ik in de afgelopen weken heb gemaakt en verstuurd. Ben je nieuwsgierig? Kijk maar mee!

Vlinderpost

Voor Kim maakte ik post met vlinderthema. Het poststuk bestaat uit een brief en een kaart die ik samen heb gebonden met een label. Dat schoof ik in een zelfgemaakte envelop die ik heb dichtplakt met een postcard label sticker. Kim bewaart brieven die ze ontvangt voor een speciaal moment. Op ‘haar dag’ gaat ze naar een plek toe om te schrijven en ze bewaart de brieven die ze krijgt ook voor dit moment. Ze kiest voor een plek waar ze naar mijn woorden kan ‘luisteren’. Dit poststuk is een vlugge kaart en een uitgebreide brief in één. Ze pakt mijn woorden uit op verschillende momenten. De tekst op de sticker is waar ik een kaartje vaak voor gebruik: even een gedachte of een gevoel met iemand delen. Brieven die ik schrijf, voelen meer als een diepgaand gesprek. Ik maak speciaal tijd vrij om mijn kant van het gesprek te schrijven en wéét dat mijn brief met diezelfde aandacht door Kim wordt gelezen. Post is voor ons een middel om écht contact te hebben. Een momentje van ons samen terwijl we kílometers van elkaar verwijderd wonen. Kim voelt daardoor heel dichtbij.

Sluitsticker en label

De sluitsticker die je hier linksboven op de foto ziet, bestaat uit twee plaatjes die ik met ponsen heb ‘uitgeknipt’. De grote cirkel heb ik met een grote starburst pons gemaakt. De cirkel die erop ligt heb ik met een cirkelpons van 2 inch breed gemaakt. Het label is gemaakt van de kaft van een Happinez magazine met behulp van een labelpons.

Briefpapier uit een notebook van HEMA

Links de envelop, in het midden de brief met een band en rechts de kaart

Bloemenpost

Dit poststuk ging naar mijn vriendin Anne. De envelop die ik met behulp van deze mal heb gevouwen, heb ik in een doorzichtig kaartzakje geschoven. Voordat ik de plakstrip van het zakje dichtplakte, gooide ik er nog een paar glittertjes in. De glittertjes, in bloemvorm, kocht ik een tijd terug bij Action. Het geeft een ruimtelijk effect en beweegt los door het zakje, net als bij zo’n sneeuwbol die je kan schudden om het in de bol te laten sneeuwen. Het adres schreef ik op een etikettensticker van HEMA. Omdat de sticker heel groot is, heb ik hem om de onderkant van het zakje gevouwen. Op de voorkant van de sticker schreef ik het adres van Anne, op de achterkant schreef ik mijn postcode en huisnummer. Zo heeft die ene sticker twee functies. En vind jij deze postzegels ook zo leuk? Ik ben groot fan!

De medaille-stickers die ik in deel 3 van mijn blogreeks over hergebruik laat zien, heb ik inmiddels een beetje aangepast. Ik plak de strookjes nu eerst vast onder de flap van de envelop. Zo blijft het beter zitten dan wanneer ik het alleen met een sluitsticker op de flap plak.

Op de foto hierboven zie je van links naar rechts: envelop met deze mal gevouwen, zelfgemaakte dubbele kaart en een klein zakje met deze mal gevouwen.

Opfleurende thee van Pickwick

In het kleine zakje zit een theezakje dat helemaal binnen het bloementhema past!

Medaille-sticker als sluitzegel

Boeddhapost

Voor dit poststuk gebruikte ik een dubbele kaart en envelop van Action als basis. Als je goed kijkt, zie je dat ik steeds mijn favoriete basismateriaal gebruik. Toch is elk poststuk uniek en speciaal voor iemand gemaakt. Je ziet de technieken die ik in eerdere blogs heb laten zien, maar door ze steeds anders te combineren, maak ik steeds weer iets nieuws.

Kleine pakketjes

Voor dit kleine brievenbuspakje gebruikte ik een lege verpakking. In mijn blogje over het hergebruiken van verpakkingen liet ik dit eerder al zien. Omdat de ontvangster een minibieb beheert, beplakte ik de buitenkant met een artikel uit Flow dat ik speciaal voor deze gelegenheid had bewaard.

Ik verstuur kwetsbare cadeautjes het liefst in een doosje. Zo verklein je de kans dat ze geplet worden in sorteermachines. In dit doosje verstuurde ik een stekje van mijn lidcactus. Wist je dat dat kon? Sommige soorten moet je zelfs even laten drogen voordat je ze in een potje stopt en kan je dus zonder aarde of water per post versturen! Het stukje van de cactus stopte ik in een zelfgemaakt doosje dat ik met behulp van deze mal van Krantenkapper maakte van een tabblad uit Flow Magazine. Op de bodem van het doosje legde ik een stukje vloeipapier als kussentje.

In het doosje stopte ik ook nog een klein kaartje dat ik met behulp van mijn label-pons heb gemaakt. Door een stuk stevig papier dubbel te vouwen en op deze manier in de pons te stoppen, maak je een dubbel label. Zo heb je een beetje meer ruimte voor een handgeschreven berichtje.

Meestal gebruik ik doosjes die ik zelf ontvang ook opnieuw. Op dit soort kleine brievenbusdoosjes plak ik vaak een Postick. Met zo’n grote sticker plak ik mijn adres af én ik vind het ook iets grappigs hebben: het is zo net een hele dikke ansichtkaart! De stickers van Postcard Happiness zijn iets dikker dan de Postcard Label Stickers van MeerLeuks en schijnen niet door. Daarom gebruik ik deze het liefst voor het afplakken van bijvoorbeeld mijn eigen adres.

Hertjeskaart

Afgelopen Koningsdag kocht ik een boek van VT Wonen op de vrijmarkt. Het boek zit vol kleurrijke afbeeldingen die gedrukt zijn op stevig papier. Ideaal om post van te maken! Ook zitten er doorzichtige pagina’s in. Eén van die doorzichtige pagina’s heb ik gebruikt voor de kaart die je op de foto hierboven ziet. Met mijn typemachine schreef ik er een songtekst op. Het doorzichtige papier met de songtekst heb ik slechts met één streep lijm op de kaart geplakt. Zo kan je er stiekem nog even achter gluren. En is de afbeelding niet slechts een achtergrondje.

Periodes

In de inleiding lees je hoe ik met een stapeltje post naar de brievenbus liep. De poststukken die je hierboven ziet, maakte ik in een inspiratie-flow. Grappig hoe wisselend dat gaat. In het blogje over mijn postkamer vertel ik hoe ik periodes heb waarin ik materiaal verzamel en bij elkaar zoek. Ik kan bijvoorbeeld een tijd lang envelopjes vouwen zonder er ook maar één te versturen. En daar heb ik op andere momenten een heleboel plezier van! Alle losse onderdelen die ik heb verzameld kunnen dan ineens zoveel inspiratie hebben gegeven dat mijn postkamer een postfabriek is. Aan de lopende band komen er dan poststukken uit mijn handen die ik dan tegelijk naar de brievenbus breng. Terwijl ik in andere periodes nauwelijks de brievenbus bezoek! Heb jij dat ook? Wanneer ben jij voor het laatst naar de brievenbus gelopen om échte post te versturen?

Lieve groetjes,

Nienke