Tags

, , , , , , , , ,

Post van Chanou!

Op 31 augustus  j.l. is onze lieve, grote, gestippelde vriend Whiskey overleden. Hij is 14 jaar en 4 maanden oud geworden. Whiskey was een belangrijk onderdeel van ons gezin en we missen hem nog steeds heel erg.

De dag na zijn overlijden hebben we Whiskey begraven. Toen we na de begrafenis thuis kwamen, kreeg ik een berichtje van Chanou. Zij stuurde een foto van een kaart uit een set die bij Flow Magazine zat en schreef daarbij: Deze Flow-kaart heb je natuurlijk allang, maar wil je er nog één? Ik keek naar de foto van de kaart en zag een illustratie van een dalmatiër. Daar werd ik even stil van. Ik had namelijk het overlijden van onze dalmatiër Whiskey tot dat moment nog maar met een paar mensen gedeeld. Chanou ken ik eigenlijk helemaal niet en dit verdrietige nieuws kon haar nog niet bereikt hebben. Wat bijzonder hè? Dat kan gewoon geen toeval zijn!

De kaart met illustratie van een dalmatiër uit Flow 5-2017

De kaart had ik inderdaad al, maar heb Chanou laten weten dat ik hem graag nog eens zou ontvangen. Meteen na het weekend viel de post van Chanou hier al op de mat. Ze had de kaart niet beschreven, maar er een getypt briefje bijgevoegd. De brief en de kaart had ze samengebonden met een origami hart. En dat vond ik ook zo’n prachtig detail. Want ook het hart is een belangrijk symbool voor mij.

Een origami-hart om onderdelen van je poststuk mee samen te binden

De kaart heeft een mooi plekje in onze huiskamer gekregen. En steeds als ik ernaar kijk, denk ik terug aan dat bijzondere toeval. En dat doet echt iets met me.

Het is inmiddels al twee maanden geleden dat ik deze post heb ontvangen, maar wil het toch nog graag met jullie delen. Ik vind het zo lief en inspirerend! Ben je ook benieuwd hoe je zo’n hart maakt? Lees dan verder…

Hoe doe je dat?

Chanou gebruikte een velletje origamipapier van ongeveer 10,5 cm x 10,5 cm. Heb je dit niet in huis? Een ander papiertje werkt ook prima, als het maar vierkant is.

In de volgende video kan je stap voor stap zien hoe je zo’n hart vouwt. De titel van de video laat weten dat dit origami-hart bedoeld is als boekenlegger, maar je kan het dus ook gebruiken om verschillende onderdelen van je poststuk mee samen te binden!

Na het overlijden van Whiskey kreeg ik nog meer bijzondere post. Maar dat laat ik je een volgende keer horen! Horen? Ja, horen!

Tot gauw!

Lieve groetjes,

Nienke